Switch to full style
Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

Skraćeno radno vrijeme- obrasci

16 ožu 2009, 23:37

Svi koji rade na srv moraju predati obrasce do 5. u mjesecu. Dakle plaća za 3. mjesec se predaje do 5.04.Nemojte se zaeznuti jer smo na CZSS mogli donositi obrasce do 20.u mjesecu.Jadni oni roditelji kojima je obračun plaća kasnije.
Provjerite! :baba
Da nebi bilo pojeo vuk magarca!
Naravno, obrazac se predaje na HZZO. U Splitu je to šalter IZMEĐU 7. i 8.šaltera :rolf
Split ne može poslati poštom jer taj šalter ne postoji!

Re: Skraćeno radno vrijeme- obrasci

17 ožu 2009, 08:00

Pa ne kužim, nama je obračun plaća obično do 10. u mjesecu. Šta to onda znači za mene, da ću čekati za taj dio plaće zapravo do drugog mjeseca?

17 ožu 2009, 08:14

Nemam ti pojma ! Jučer sam dobila tu informaciju kad sam zvala HZZO. Molim vas provjerite kako je u Zg i ostalim gradovima jer često službenici pogriješe.
Mene ovo šokiralo.Večini ljudi firme šalju obrasce, baš će Ekipe iz računovodstva letat po HZZO-u..

17 ožu 2009, 10:09

Sanja je napisao/la:U Splitu je to šalter IZMEĐU 7. i 8.šaltera :rolf
Split ne može poslati poštom jer taj šalter ne postoji!

:shock: Mene se to ne tiče osobno, jer nisam iz St i ne radim skraćeno, ali sve što se vama događa shvaćam osobno i ne znam bih li se :rolf ili :place . A i to o obrascu koji treba predati do 5. u mj... :roll:

19 ožu 2009, 08:01

Smješimo se to je pametnije. Ma bolje bi bilo da nam zakon ništa nije dao nego da nas više ponižavaju.

19 ožu 2009, 12:25

u Dubrovniku treba predat do 10. Do 10 se unose podaci, a ako se do tada ne preda placa ide u iduci mjesec. Poslije obrade place u roku od dva dana se treba predat na HZZO.

22 ruj 2009, 10:31

Molim vas, trebam hitnu informaciju: koristim skraćeno radno vrijeme (imam curicu s težim oštećenjem zdravlja). Zapravo, vraćam se na posao nakon porodiljnog ( treće dijete). Radno vijeme mi počinje u 07,30 što mi ne odgovara. Moje pitanje glasi: moram li počet radit odmah ujutro, ili moja 4 sata mogu odraditi u tijeku 8 radnih sati tijekom dana???? Trebam i uporište u Zakonu, obzirom da moj poslodavac traži da mu napišem zamolbu sukladno zakonu da bi je odobrio! :conf

Unaprijed hvala!!! :mah

22 ruj 2009, 22:16

meni je receno da se ta 4 sata treba odraditi u vremenu koje je najpogodnije za dijete :dunno
ali ja imam okej poslodavca kojemu sam to samo tako rekla i sama sam rekla kada bih dolazila i odlazila.
cure?

23 ruj 2009, 09:53

Ja sam se isto uspjela dogovoriti na poslu u vremenu koje mi najbolje odgovara. Ne znam da li ima nešto u zakonu o tome.

24 ruj 2009, 10:34

Zakon ne definira kada treba početi raditi; samo veli da majka ima pravo na rad s polovicom radnog vremena.
Znači, dogovaraš se sa posladavcem

26 ruj 2009, 18:08

Jedna kolegica na mom poslu radi od 8 do 12,ijednako je nase radno vrijeme od 7.Mislim da njoj tako odgovara zbog sina.Definitivno znam da se posebno dogovarala sa seficom. :)
Odgovori