Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
26 ožu 2009, 16:05
Interesirame da li je vama sjela tj da li ste dobili invalidninu za ovaj mjesec. Mi nažalost nismo
26 ožu 2009, 16:13
meni dosla jucer
26 ožu 2009, 16:36
i mi
26 ožu 2009, 16:46
Znači i nama bi mogla sutra ili prekusutra stići
26 ožu 2009, 18:43
I mi dobili jučer.
26 ožu 2009, 19:09
Dali se nekome od vas invalidnina uplacuje na tekuci ili i vama stiže preko pošte na vašu adresu?
Meni je invalidnina stigla danas.
26 ožu 2009, 19:38
Došla danas. Šalju na kućnu adresu. Zar može i na tekući? Tako bi mi više odgovaralo, ali sam mislila da ne može.
26 ožu 2009, 20:37
Došla danas ujutro

.
Mammamia je napisao/la:Zar može i na tekući? Tako bi mi više odgovaralo, ali sam mislila da ne može.
Ja bi isto, baš mi je nezgodno kad mi poštar pozvoni rano ujutro. MM već sumnja

(u poštara naravno

)
26 ožu 2009, 21:33
i nama stigla jucer..
i meni bi bolje pasalo da dolazi na tekuci, al kolko se sjecam da je soc. radnica rekla da to dolazi iskljucivo na kucnu adresu
obicno biva da kad dode postar l provede pola noci budan pa zaspemo obadva negdje pred jutro, pa onda ja onak u pidami i rascupana otvaram, neznam ni kako se zovem, pa me postar onak zacudeno gleda i misli si pa krasno ovoj kad tak dugo moze spavat

, jucer nisam ni otvarala jer je ipak malo prerano dosel a l malo predugo bio budan, nisam imala snage..
27 ožu 2009, 11:03
Mi dobili danas

A to isključivo dolazi na kućnu adresu.
27 ožu 2009, 12:53
moja udruga u suradnji s drugima poslala zahtjev ministratsvu da se omogući isplata i preko tekućeg. Čekam odgovor.
27 ožu 2009, 13:38
Nadice, tebi i tvojoj udruzi

. Toliko toga ste već izborili da nam svima olakšate život. Naravno i druge udruge, samo ja znam za tvoju pa, eto ovo

je upućeno svima, i udrugama i pojedincima koji se bore za bolji status djece s pp i njihovih roditelja.
27 ožu 2009, 14:36
Prije nekoliko godina imala sam rjesenje o slanju na tekuci (invalidnine) i onda su zvali da to ne mere.
Sto ne znaci da jednom nece moc.
Inace, ja redovno podizem lovu na posti u Branimirovoj oko ponoci.
27 ožu 2009, 15:05
Lidija je napisao/la:Inace, ja redovno podizem lovu na posti u Branimirovoj oko ponoci.
to mi je malo daleko ,mislim za dočekat te oko ponoći
28 ožu 2009, 10:08
Ja mrzim poštu.
29 ožu 2009, 13:05
Prije pet dana idem u ducan po kruh, sa mnom je bila i prijateljica, kad vidis naseg seoskog postara dere se na sav glas: "kasni ti invalidninaaaaa, izgleda da ce vama isplatiti kad svih namireeeeee!" , ljudi ga slusaju a ja
Zato volim tekuce!
29 ožu 2009, 15:00
nora28 je napisao/la:Prije pet dana idem u ducan po kruh, sa mnom je bila i prijateljica, kad vidis naseg seoskog postara dere se na sav glas: "kasni ti invalidninaaaaa, izgleda da ce vama isplatiti kad svih namireeeeee!" , ljudi ga slusaju a ja
Zato volim tekuce!
16 tra 2009, 20:54
Sin mi prima invalidninu ,zanima me dali se iznos invalidnine mijenja kada dijete kreče u školu,dali je bitno koliko je sati u školi?
16 tra 2009, 21:06
bitno je,bitno.
Trebaš donijeti potvrdu iz škole da dijete nije prosječno u školi više od 4 sata.
16 tra 2009, 22:01
Bok nadicab,
molim te objasni mi kako ide ta procedura,jer nas to tek čeka,dali je potrebno odmah kada škola počme tražiti tu potvrdu da nema više od 4.sata i dali tada treba tu potvrdu nositi u centar ; reci u slučaju da im to ne odnesem ,centar automatski smanjuje invalidninu za 50%?Tko izdaje tu potvrdu u školi?
Iz centra za rehabilitaciju su mi rekli da mogu preko centra ostvariti pravo da mi sin ide kod njih,ali ja isto mislim da mi se to ubraja u ovaj ukupni broj sati boravka izvan kuće,šta ti misliš o tome?
Hvala ti na brzom odgovoru!
16 tra 2009, 22:07
u centru dobiva terapiju, ne i smještaj.
Kada te soc.radnica nazove da joj je potrebna ta potvrda, odeš kod tajnice škole i zamoliš je da napiše da dijete pohađa nastavu koja traje od 8 do 11,30. To je točno i centru dovoljno.
16 tra 2009, 22:16
Znači da ne vadim potvrdu prije nego me socijalna radnica ne nazove!?
U slučaju da je nastava duža od 11:30 smanjuje se osobna invalidnina;on je sad prvi razred tako da mislim da sam pošteđena tog smanjivanja za sad,nadam se.
17 tra 2009, 23:39
sve dok je u nižim razredima, imat će punu invalidninu
evo službenog odgovora MZSS
http://www.udruga-oko.hr/_images/documents/_1_cl58web.pdf
18 tra 2009, 14:45
Nadicab,
puno hvala na odgovoru!
24 tra 2009, 12:39
Invalidnine opet kasne kao i prošli mjesec,a na listi za isplatu u CZSS-u piše od 18.-20.-tog u mjesecu.
Sramota!
24 tra 2009, 13:00
Da i mi nemamo još invalidninu a dječiji je legao kao i plaća, što sam se za plaću iznenadila jer mi je ona uvijek nekako bila kasnije oko 25 a sad obrnuto.Pa tako sam zaključila da bi možda invalidnina na mjesto plaće dolazila 25 u mjesecu. Ma jesam pametna
24 tra 2009, 13:42
nama danas ujutro netko zvonio, naravno da nisam otvarala..
bit ce da je dosla invalidnina..napokon
24 tra 2009, 13:45
stigla jutros
24 tra 2009, 14:21
Ni mi nismo dobili invalidninu, dječji nam uredno rekla da čekamo sljedeći mjesec

, a u ponedjeljak nismo doma, jel poštar ostavi bar neku obavijest???
25 tra 2009, 01:24
ostavi ti onaj zuti papiric s kojim to podignes na posti..ja tako skoro svaki mjesec, rijetko kad otvorim..