Switch to full style
Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

uputnica za specijalistu u drugom gradu i sve o botox-u

26 ožu 2009, 16:39

danas nam pedijatrica nije htjela dati uputnicu za neuropedijatra u Splitu kamo idemo na preporuku naše neuropedijatrice za pregled zbog davanja botoxa. Veli pedijatrica da smije dati uputnicu samo za najbližeg specijalistu i da mi može dati uputnice za 5 neuropedijatara u Zagrebu, ali ništa van Zagreba :shock: :angry
Pa, jasno mi je da mi možda ne žele dati putne troškove, ali zar cijena pregleda nije ista u Zagrebu i u Splitu? Za HZZO je cijena uputnice ista ...
što da radim?
Zadnja izmjena: nadicab; 02 tra 2009, 10:51; ukupno mijenjano 1 put/a.

Re: uputnica za specijalistu u drugom gradu

26 ožu 2009, 16:57

Ma molim vas kakve to veze ima kamo djete vodiš pa uputnica je uputnica pa svugdje su iste. Kao što znate ja sam stalno sa Tinom u Zg. U Rijeci kao imamo i neuro i orl ali ja ne fermam. Meni moja nakon što je Tinu bukvalno uništila želudac nesmije niš reći. Evo upravo se spremam 2 4 na Šalatu za ORL i na uputnici mi piše Uputna dijagnoza i napomena u vezi bolesti i naravno podaci. To je sve. Nigdje nepiše odakle smo a naravno putne naloge neodobravaju jer sve ih kao imam u Rijeci. Po meni ona vama mora dati uputnicu njoj je svejedno ona može samo napisat za neuroped i to je to.Ful mi je to nejasno, zašto Zagreb da a ostali gradovi ne, ma smješno :conf

26 ožu 2009, 18:19

Mora ti dati uputnicu ali moraš imati preporuku na papiru da te taj netko šalje u St. Možda to nisi imala napismeno pa ti nije dala,inaće ne daju za nešto što imaš u mjestu prebivališta(ili bliže).Traži svoju neuroped. da ti napiše da trebaš mišljenje i nalaz tog i tog spec.,tako kad ti napiše uputnicu mora ti dati i putni nalog.Mi smo dobijemo takvu uputnicu npr. za Zg. ali donesem preporuku...i na uputnici mi napiše za Zg.

26 ožu 2009, 19:16

Ako postoji preporuka od specijalista koji traži da idete u drugi grad na pregled,tada nije bitno dali tih specijalista ima u Zagrebu ,tada je pedijatrica dužna dati i putni nalog.
savjetujem da se čuješ sa nekim i hzzo-a,ja sam imala istih problema,ja sam konkretno iz Splita ,tražila specijalistu u Zagrebu ,jedva mi je dala uputnicu ,a putni nije htjela ,ali nakon šta sam dobila informacije s hzzo-a i to joj prenijela nije više mogla govoriti da na to nemam prava.

26 ožu 2009, 20:41

Kod nas izdaju uputnicu za najbližeg specijalistu, a ti možeš s tom uputnicom i u Dubrovnik ako hoćeš. Putni troškovi su druga priča. To bi trebalo provjerit u hzzo. :/

26 ožu 2009, 22:25

:dunno Sa uputnicama nikada nismo imali frku,ja tražim za taj i taj pregled
i bez ikakvih dodatnih pitanja je i dobijem.Putni nalog je druga stvar nekada ga odobre a večinom ne.
Mi smo jedino za spec.pregled MRI morali čekati odobrenje iz naše bolnice (jer kod nas to ne rade) i naravno
uputnicu opet dobili bez problema.Ja mislim da oko toga nebi trebalo biti priče jer uputnicu bi morala
dobiti bez obzira u koji grad ideš na pregled. :kiss

26 ožu 2009, 22:36

mora ti dat uputnicu i amen. nisi odustala sto puta pa nećeš ni sad.
u zagrebu ti ne žele dati botox, u splitu žele, stoga ti moraju priznati i troškove.
ja ne bi zvala hzzo, jer će oni isto reć da ne trebate nikud, eventualno bi zvala ministarstvo, a prije toga bi njoj zaprijetila da ću zvat ministarstvo.
mi smo zube mogli popravljat u dubravi, al smo otišli u pulu. nisam imala nikakvu preporuku specijaliste nego sam joj samo rekla da dubravu moram čekat 8 mjeseci. samo, moja pedijatrica je stvarno normalna žena. napisala mi je sve šta mi je trebalo i još ispsovala cijeli zdrastveni sustav da dijete s pp mora ić na put da bi zube popravilo.

što se tiče ovog dijela da s uputnicom možeš gdje hoćeš, to više ne ide od nove godine, jer na uputnicu moraju napisat točnu ustanovu u koju ideš. pa čak i za vađenje krvi moraš reći u koji dom zdravlja ćeš ići.

27 ožu 2009, 00:56

Pozdrav svima, sa zanimanjem vas pratim pa sam večeras uhvatila vremena i da se registriram. Nadice posebno me zanima ova vaša trenutna situacija sa botoxom, naime ja imam curicu od 4 godine koja je pokretna uz pomoć i dosta je ukočena te hoda na prstima. jako me zanima ova terapija botox-om mislila sam nas naručiti u Sloveniju, ali ako možemo u Hrvatskoj još bolje. Čitala sam da ste bili u Zagrebu pa vas je netko odbio, jel mi možete reći u kojoj ste bolnici bili il ako netko zna jel to uopće rade u Zagrebu, za ovu doktoricu u Splitu sam već čula i navodno je jako dobra, vjerovatno ću se i ja boriti (ako ne dobijemo normalnim putem) za uputnicu za Split.

27 ožu 2009, 09:36

NAdice uputnicu ti mora dati jer se imas pravo lijeciti u bilo kojem gradu u Hrvatskoj. Putni nalog ti ne moze dati jer imas najblizi KBC u Zagrebu. Nas vecinom salju za Split jer je najblizi KBC, ali mi stari koji smo isli u Zagreb i dalje idemo u Zagreb.

27 ožu 2009, 10:36

Mi smo imali jako dobre rezultate sa botoxom u Ljubljani

27 ožu 2009, 11:38

Ja sam čula od par roditelja da naša dokica(a i ostale) više ne djeli uputnice za Zg. ako neku pretragu rade u Brodu ili nekom susjednom gradu.MR nemamo pa šalju u Požegu ili Osijek(ako ima),tako da Zg.nemožeš dobiti ni pod razno,jedino privatno pa plati.Jedino ovo sa preporukom specijaliste,mi smo bili u Rovinju kod ortopeda(preko Pula Down centra,ali smo isto morali imati uputnicu pedice za Rovinj i dobili smo bez problema,ali to je bilo prošle godine),koji nam je dao preporuku za Šalatu i tako smo dobili i uputnicu i putne troškove.
Kod nas je bio slučaj sa receptom neki dan,naime naša neuropedijatrica kojoj idemo privatno u Zg.nam je prepisala terapiju Lamictal 25 mg. i ja sutradan odem po recept,i naša pedica nam nije dala Lamictal nego Lamox(zamjenski generički lijek),naravno ja to nisam odmah skužila nego kad sam izašla van.Odem do apoteke i kažem da je ustvari neuropedica prepisala Lamictal,a apotekarka prevrnu očima i reče:"Pa stvarno kako pedicu nije stid da štedi 4 kune na lijeku za djete,sramota" ,još kad sam joj rekla da se radi o djetetu sa pp. još više je pošizila.I naravno dala mi pravi lijek,Lamictal. :)

27 ožu 2009, 12:33

A joj užasa, naravno uvijek se štedi na nemoćnima. Mi za sad bez problema dobivamo uputnice jer kod nas kao prvo nema kvalitetnog neuroped, svi umirovini a i ovaj je za otić. A ovome nebih dala djete u ruke ni podrazno, a što se tiče ORL što meni treba radi trećeg krajnika već dvije godine mi govore da se mora operirati, djete je osim čestih infekcija gornjih dišnih puteva gdje stalno hrče pa se često budi ,sad po novom počeo otežano gutat, pa od disanja na usta kad malo zapuše imaš osjećaj da se guši. Međutim vrhunac je bio kad smo se odlučili za op i kao to ćemo u Rijeci obavit sve predoperacione nalaze napravili , dan prije se nađem sa doktorom koji ga ponovo pregleda još vidi žljezde po vratu i kaže da da to je to pa se nađem sa anesteziologom kojem pokažem nalaz hematologa koji im objasni što da naprave jer moj sin ima kongenitivnu fibrinogenemiju kao posljedicu prijevremenog poroda i sve ok. Kad sutradan oni ga uvode u salu i mi sad čekamo da ćega operitati i vraćaju ga kao da jesu, da bi nakon sat vremena doktor nam rekao da nisu da on ima uske prolaze i mali treći krajnig da ga nije htjeo vadit van, a ja peglaČovjek brž bolje izađe pognute glave van. Ma možete mislit našeg šoka čovjek nije svjestan kako mu to smeta i mali trećli krajnik koji raste ga smeta na te uske prolaze, a da negovorim za govor gdje je počeo komunicirati gdje mu treba čim više oslobodit prolaze kako bi mu jače strujao glas. Sutradan kad smo došli sebi moj mm je otišao do njega pa je rekao da mu se anesteziolog prepao da se nije pripremio dovoljno radi njegove fibrinogenemije, ma moš mislit.Nije im se dalo potrudit jer imaju hrpu djece pa ih operiraju ko na traci a oko mog sina ipak bi malo više vremena potrošili . Ma ja sam luda više.Ovdje kod nas je situacija sa doktorima užas svaka čast izuzecima. Na primjeru mog sina sam vidjela kako su nemarni i površni bezobrazni, jednom riječju fuj. Pa sad da mi nedaju ići dalje snjim e tu bi bilo svega :angry

27 ožu 2009, 12:48

enđi je napisao/la:Ako postoji preporuka od specijalista koji traži da idete u drugi grad na pregled,tada nije bitno dali tih specijalista ima u Zagrebu ,tada je pedijatrica dužna dati i putni nalog.

To znači da bih ja trebala tražiti od nje uputnicu za neuropedijatricu u Zagrebu, čekati nekoliko mjeseci na pregled, da bi mi moja neuropedijatrica dala preporuku za Split, a eda bi onda dobila od pedijatrice uputnicu za Split???!!!
Meni to smrdi na izmori čovjeka birokratskim glupostima dok ne odustane!!! :angry
Probat ću ovako kako Djeni kaže ali u dogovoru s doktoricom jer mi zbilja nema smisla potezati toliki put e da bi mi sestra odbila uputnicu kao nevažeću jer da ju bolnica nemre naplatiti :roll:

27 ožu 2009, 13:49

ne znam je li to nesto novo, ali mi nikad nismo pedijatrici govorili o tome kome cemo ici. isli smo s nasim uputnicama kod striberice u klaicevu, kod neuroped u klaicevu i nikad nije bilo problema. nadice, kod koga idete u st?

27 ožu 2009, 15:00

danas nam pedijatrica nije htjela dati uputnicu za neuropedijatra u Splitu kamo idemo na preporuku naše neuropedijatrice za pregled zbog davanja botoxa.

Da li vam je neuropedijatrica tu preporuku napisala u nalazu ili je to bilo usmeno?Jer ako ti je napisala trebaš samo taj nalaz pokazati i mora ti dati uputnicu.Sigurno bi te vratili s uputnicom na kojoj piše samo neuroped. jer te uputnice se i razlikuju(za drugi grad)...kod koje neuroped. ideš u Split?-može i na pp.

27 ožu 2009, 17:47

ne, neuropedijatrica nam nije ništa napismeno napisala niti to neće (zvala ju danas). Srećom, zvali su me iz HZZO-a da mi potvrde ovo što je Đeni napisala: pedijatrica mi treba napisati uputnicu za najbližeg pedijatra, a svaka bolnica u Hrvatskoj to treba prihvatiti jer je djetetovo pravo da se liječi. Pedijatrica mi ne spije napisati SPlit jer bi onda imala pravo i na putne troškove :roll:
Idemo kod dr Radenke Kuzmanić-Šamlije u Split.

27 ožu 2009, 18:15

Šamije ;)
vidimo se

27 ožu 2009, 19:11

Cak je i ja znam :dada nikakvo cudo koliko je Lana bila u JILD-u :roll:
Drago mi je da sam bila od pomoci. Drugi put u vezi HZZO-a slobodno se javi a ja imam gdje i koga pitat ;)

29 ožu 2009, 15:14

nama ped nikad nije pisala zagreb na uputnici, ali su nas u klaicevoj i na rebru redovito primali. znam da je stvar prinicipa da odete na uputnicu, ali se sjecam da cijena spec pregleda nije bila neka. jednom smo kod djapica isli hitno bez uputnice i platili nekih sedamdeset ili osamdeset kuna za pregled. trebalo nam je hitno njegovo misljenje pa nismo uopce dvojili. sjecam se da sam se iznenadila cijenom koja je znatno manja od cijene privatnika.

29 ožu 2009, 19:21

Ja sam kod Anticevica platila 350,00 kn. Kad smo sad isli do ĐApića, nisam im ala posebnu uputnicu za rendgen pa su nas pitali hocemo li platiti 150,00 kn ili poslat uputnicu.

30 ožu 2009, 23:15

nadicab je napisao/la:ne, neuropedijatrica nam nije ništa napismeno napisala niti to neće (zvala ju danas). Srećom, zvali su me iz HZZO-a da mi potvrde ovo što je Đeni napisala: pedijatrica mi treba napisati uputnicu za najbližeg pedijatra, a svaka bolnica u Hrvatskoj to treba prihvatiti jer je djetetovo pravo da se liječi. Pedijatrica mi ne spije napisati SPlit jer bi onda imala pravo i na putne troškove :roll:
Idemo kod dr Radenke Kuzmanić-Šamlije u Split.

Da puno ne obrazlazem kakva je situacija danas u hrvatskom zdravstvu ( citaj : HZZO regule) samo link na jedan clanak od prije cca 1 mjesec http://www.javno.com/hr-hrvatska/hzzo-kaznjava-lijecnicu-jer-je-spasila-pacijenta_236539...
Moje misljenje ( imam uvid u nove Zakone a i u interne naputke kojima HZZO zasipa svakodnevno lijecnike primarce - pedijatri, obiteljski lijecnici...) uputnica moze biti bez navoda KUDA - npr. neuroped u Splitu i Zgb .. ali se putni nalog moze izdati samo za najblizeg dostupnog ( dostupnog citaj: dostupnog i za 67..88..99.. mjeseci!?...) neuropedijatra...
Pa cak i da Nadicina neuroped. da preporuku - to nadleznoj pedijatrici NIJE garancija da je nece HZZO udariti po dzepu pa nek se onda pravda sa silnim preslikama preporuka .. poput ove dokice iz clanka....

31 ožu 2009, 11:57

pregled odradili, sada nam ostaje problematika kako nabaviti botox i tko će to platiti??? Mi trebamo 4 ampule, a jedna košta preko 1600 kn i navodno da se čak niti ne može nabaviti u zagrebu :shock:

31 ožu 2009, 12:31

nadicab je napisao/la:pregled odradili, sada nam ostaje problematika kako nabaviti botox i tko će to platiti??? Mi trebamo 4 ampule, a jedna košta preko 1600 kn i navodno da se čak niti ne može nabaviti u zagrebu

hm, ja sam isto zvala, al doktorica nije bila u ambulanti, uglavnom mi je jedna od sestara rekla da kad doktorica obavi pregled i odluči jel dijete može primiti botox i koliko, da ona to naručuje negdje izvana :conf

31 ožu 2009, 15:23

dosadašnji uvoznik je izgubio pravo na uvoz i distribuciju. Novi uvoznik će početi s radom tek u svibnju (ako). Zadnji roditelji su nabavili botox u Njemačkoj

31 ožu 2009, 17:19

Znam jednu mamu koja ide privatno u jednu ordinaciju u Rijeci-idu 1-2 puta godišnje i plate 2500 kn...sad ne znam koliko je to ampula ali mogu pitati gdje nabavljaju i koliko je to ampula

01 tra 2009, 00:27

nadicab je napisao/la:dosadašnji uvoznik je izgubio pravo na uvoz i distribuciju. Novi uvoznik će početi s radom tek u svibnju (ako). Zadnji roditelji su nabavili botox u Njemačkoj

Nadice, jel to bila OktalPharma ?...
Buduci je Botox na listi lijekova ( " tzv. bolnickoj") HZZO a ( pod sifrom M03AX01 061) i pod uvjetima ( navedenim u Listi lijekova) onda bi u slucaju " nedostatka na trzistu "jer je dosadasnji distributer i uvoznik izgubio licencu , trebalo intervenirati Ministarstvo zdravstva odredjivanjem interventnog uvoza .... ( bila je slicna prica sa kristalicnim penicilinom kojeg je Pliva prestala proizvoditi)..
Bez interventnog uvoza ne znam kako ga moze nabaviti bilo koja bolnica ili privatnik u RH ... osim ilegalno ... ( u "kuferu iz Njemacke") ...
Ma ovo je sva bijeda naseg zdr. sustava...
Mozda da Red Carpet o tome nesto kaze.. uz snimku jadikovki nasih celebrosa kako im je tesko bez "peglanja" bora ... mozda bi to potaklo MZ da nesto poduzme za stvarno potrebite za botox-om...
Ne znam .. svijet je poludio... ja to sve vise ne razumijem... :place

01 tra 2009, 13:48

Drage hrabrice, nova sam. Ukratko: moj sin, 8 godina, CP, još ne hoda samostalno, ali vjerujem da će hodati. :dada Borim se sa svim i svačim poput vas. Ovoj temi bi dodala samo da imamo divnu pedijatricu koja nam daje od uputnica i naloga sve što zamolim. Draga Irena, pretpostavljam da znaš, ali moram dodati da se botox za uljepšavanje razlikuje od botoxa (botulinum tokxin tip A) koji služi za "naše" liječenje, tj. smanjenje spastičnosti. Pozdrav od sveg srca. :srca

01 tra 2009, 15:55

a zašto Nadice niste probali sa Rijekom. Kod nas tu rade ili su radili mogu se raspitat ako želite?

01 tra 2009, 16:12

prolom oblaka je napisao/la:moram dodati da se botox za uljepšavanje razlikuje od botoxa (botulinum tokxin tip A) koji služi za "naše" liječenje, tj. smanjenje spastičnosti

da, baš taj koji nama treba nalazi se na osnovnoj listi lijekova HZZO-a pod šifrom koju je Irena gore navela (NN 27/09) i jedna bočica (ampula) košta 1.444,50 kn, tak piše na njihovoj listi, al onda neznam čemu je na osnovnoj listi lijekova ak ga mi sami moramo platiti ili nabaviti! :jadnimi

abegi54@htnet-dsl je napisao/la:a zašto Nadice niste probali sa Rijekom. Kod nas tu rade ili su radili mogu se raspitat ako želite?

ja bih vas molila ak možete da se raspitate, mi se spremamo naručiti u Split na pregled, pa bih voljela znati i kak to ide u Rijeci il ak imate neki broj telefona od doktora koji to radi...hvala :proljece

01 tra 2009, 16:22

Poliklinika Terme Selce, Podružnica Rijeka, Slavka Krautzeka 66c, telefon 051-400-420
Odgovori