treba se prije vremena pripremiti

ja ne znam koje je oružje, i ja ću sigurno puno toga naučiti ako se netko javi, ali ti mogu naša iskustva napisati.
s tim se procjenama, kad god planirane bile, u prosjeku debelo kasni. tako da ipak malo možeš biti mirnija. mi uopće nismo dobili procjenu, sve se to odugovlačilo...mehanizam je dosta spor. rečeno nam je da će krajem prvog polugodišta,ali nam je uč rekla to o kašnjenju i da se ne trebamo puno s tim opterećivati. tako je i bilo.
druga stvar - ako učiteljica dobro pripremi razred, sve može jako dobro funkcionirati. (znam da to nije tvoje pitanje, ali eto, ono što mi padne na pamet pišem, jesu digresije, ali djeca su nam s istim problemom. )
odmori, ono čega sam se ja užasavala u tim početnim danima (mi jesmo dobili asistenticu, ali prvih tjedana nije je bilo), budu na neki način ipak kontrolirani, osobito u nižim razredima, gdje dežurni nastavnici moraju biti stalno na hodnicima.
na prvom roditeljskom mi smo (tj. mm, nismo mogli oboje biti) rekli roditeljima s kakvim problemom se borimo, podijelili im neke letkiće i upoznali ih malo s autizmom. s djecom, a ni s roditeljima, nikakvog problema nismo imali, iako sam ja svašta zamišljala.
moj je prijedlog da pokušaš na pedagoškom faksu, ako imate, tražiti volontera, nekog apsolventa, tko bi možda bio voljan na taj način stjecati iskustvo i pomoći vam.
još jednom, znam da nije ovo odgovor na tvoje glavno pitanje, ali je na neka podpitanja