Switch to full style
Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

asistenti u zg

13 ruj 2009, 21:06

danas u slobondoj dalmaciji citam clanak o djecaku iz zagreba koji je zbog neizlazenja pravilnika o izboru asistenata, ostao bez asistenta. spominje se da je polovica djece u zg stalo bez asistenta.
zna li netko nesto o tome. sto se dogadja?
vazno mi je jer se neke stvari u st izgleda krecu u dobrom smjeru i bas sada u zagrebu ukidaju asistente.

Re: asistenti u zg

13 ruj 2009, 21:53

Imas mozda link?

13 ruj 2009, 22:01

za školske asistente neznam, ali je meni u vrtiću ravnateljica rekla da su imali sastanak sa nadležnima iz gradskog poglavarstva i da im je rečeno da ove godine zbog "RECESIJE" niti ne pomišljaju na asistente...
Neću previše komentirati tzv. recesiju jer svi vidimo za što sve novca imaaa...ali za djecu nema...

13 ruj 2009, 22:35

u Zagrebu je situacija dobra jer nas ima previše da nas otkantaju - gdje ćeš smjestiti 140 djece??? Specijalne škole nemaju tog kapaciteta, pa nam je to spas (bar za sada)

13 ruj 2009, 23:40

Otpalo je djece odnosno asistenata Nadice, otpalo - samo me zanima koja je prica u SD. A otpalo je jer nema love, ali i iz nekih drugih razloga. Ne znam detalje, znam u grubo.

13 ruj 2009, 23:42

a koliko onda sada ima asistenata u Zg-u po tvom saznanju?

13 ruj 2009, 23:44

Puno, ali nesto je i otpalo. Ne znam tocan broj.

14 ruj 2009, 10:55

nema clanka u web izdanju. radi se o prici mame sanje škreblin čiji sin ima adhd i ide u redovnu školu. ne piše o kojoj se školi radi. ona je inače učiteljica u školi dobriša cesarić i dijete u njenom razredu je također ostalo bez asistenta. spominje se i izjava darka kobetića iz idema. pretpostavljam da se radi o njihovom asistentu.
ovo u svakom slučaju nije dobro. nije dobro ni da je članak izašao u slobodnoj jer je u splitu pokrenuta inicijativa da se realizira projekt asistent od strane grada. za sada ima jedno dijete u st koje je ove godine krenulo s asistentom, ali ga financiraju roditelji. ne znam sto nam je s elom u našoj skoli. ima li ona ove godine asistenta. iz grada zovu po udrugama i traže djecu koja su u redovnim školama i zainteresirana su za asistenta. valjda ispituju kolika je uopće potreba za njima. ne znam sto ce na kraju od svega biti jer se radi o projektu koji moze zapeti na puno stepenica, ali za sada neki ljudi iz grada imaju volje gurati taj projekt. naravno, za svoju osobnu promociju i opstanak, ali to nama uopce nije vazno.
napokon izgleda da je grad pokazao malo dobre volje i sad izađe ovakav članak.
u članku se spominje da je bez asistenta ostala polovica od stotinu djece.

14 ruj 2009, 11:17

Znam da je asistent ostao djeci koja imaju jače motoričke teškoće, djeci s DOWN-om i djeci s organski uvjetoanim poremećajima u ponašanju. Čini mi se da čistom ADD-u je ukinuto.
Ajde, da se veliki Denisov hendikep ipak "isplatio" - za njega nema sumnje da mu ne treba. A naravski i hvala PUŽ-u koji ga financira :klanja :kiss

14 ruj 2009, 11:57

Nasa Ela ce imati asistenta. Da u Splitu se krece, nasi su iz Splita dosta ukljuceni u te razgovore.
U Zagrebu je dobar dio djece (u odnosu na proslu godinu) ostao bez asistenata zbog novaca te su napravljeni prioriteti, koliko sam cula.

14 ruj 2009, 12:47

hvala na inf. dobro je da se pise, ali eto, nije bas moment. ja sam zapravo odusevljena da je u splitu nesto krenulo. za martu mislim da nema sanse, iako je i ona na listi, ali njoj asistent nije nuzda za skolovanje. bilo bi lijepo, ali nema veze ako ga i ne dobije. za sada mislim da je jako vazno da se u gradu nasao netko iznutra, voljan gurati realizaciju. vazno je da djeca kojoj je asistent nuzda, asistenta i dobiju.

drugi je problem da se uspostave jasni kriteriji za dobijanje asistenta. tu naravno ova vidljiva ostecenja imaju bolju prodju, ali je vazno uvrstiti i ostecenja koja nisu vidljiva iz aviona, a jednaka su kocnica u uspjesnosti skolovanja. to ce sigurno ici teze.
Odgovori