Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
19 lis 2009, 17:07
Pozdrav svima!
imam bolovanje radi njege djeteta do 2015. godine(djetetove 7. god) odobreno od strane CZSC.
Čekamo treće dijete i muči me pitanje što se događa s mojim bolovanjem u trenutku porodiljnog - negdje sam pročitala da moram biti mjesec dana prije poroda i mjesec dana poslije poroda na porodiljnom, a da odmah zatim mogu nastaviti bolovanje po starom rješenju. Znači li to da se bolovanje samo zamrzne kroz ta dva mjeseca? Znate li nešto o navedenoj problematici? hvala
19 lis 2009, 20:52
na jednom topicu ti pise sve o tome..detaljno..procackaj malo ako imas vremena..
19 lis 2009, 22:03
kako sam ja friska u tome mogu ti odgovoriti: treba se otvoriti porodiljski na 42 dana obavezno, na nacin da se napise zamolba za HZZO da zamrzavas njegu djeteta do 7 g. S obzirom da je od 1.1. novi zakon dosao na snagu, po kojem mozes ukoliko koristis 6 mj. porodiljski ostatak koristiti do djetetove 8 g u djelovima kako ti paše ali moras koristiti minimalno mjesec dana. Npr: kako ja ne ovisim o novcu od porodiljskog napravila sam slijedece: termin mi je bio 30.08. otvorila sam porodiljni od 1.8. s tim da sam HZZO o tome morala obavijestiti mjesec dana ranije (dakle vec 1.7). Kako je kod mene trece dijete, uzela sam 6 mjeseci jer mi je bitno ostati kod kuce sto dulje, naknada mi je 1600 kn, onda poslije 6 mj uzimam Lanino do 7 g, poslije toga produzujem do Lanine 8 g (po novom zakonu imam to pravo), na kraju koristim s obzirom da je trece dijete i ima se pravo tri godine za trece dijete, ostatak tj. 2 g i 6 mj za trece dijete. Joj jesam zbrljala ali nadam se da ces skuzit. Dakle imam jos doma ostat 4 g i 9 mj (jer sam vec od 1.8. na porodiljnom) kad se sve to zbroji.