Switch to full style
Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

naknada za njegu

27 stu 2009, 12:02

V. je prošao prvostupanjsko vještačenje, dobio osobnu invalidninu i dd. sljedeće vještačenje je za dvije godine.
ja da radim, imala bi pravo na dopust za njegu djeteta i na onu naknadu, ali studentica sam pa nemam pravo.
ovaj dd i invalidnina su nam trenutno jedini prihodi.
preostaje mi da se zaposlim, ali onda nemam gdje s V, nema ga tko čuvati.
a i tko će s njim na vježbe, kontrole.....
još i selim u Os, pa barem jednom mjesečno putovanja za Zg....
uglavnom, vrlo nezavidna situacija.

e sad, da se ja kojim slučajem zaposlim, da li bi mogla, i u kojem roku ipak ostavriti tu naknadu i biti s njim doma?
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Delete: Lidija

Re: naknada za njegu

29 stu 2009, 07:18

Zaposlena svakako moraš biti na neodređeno vrijeme, što se tiče plačanje doprinosa ovisi na koliku plaču te poslodavac prijavi, jedino neznam sada preko HZZO-a koliko trebaš biti zaposlena prije nego što predaš zahtjev za dopust .... to bi trebalo provjeriti .... :mah

29 stu 2009, 18:49

12 mjeseci

30 stu 2009, 00:53

nadicab je napisao/la:12 mjeseci

:(

ok, država se osigurala da se pravila ne mogu zaobići.

ali da je nepravda - je!
znači, ako planiraš trudnoću, ne smiješ si dopustit da ne radiš na neodređeno. a ako beba dođe neplanski, ostaješ na cjedilu, skupa sa svojim djetetom.
ne mogu ići raditi, ne mogu raditi diplomski (u labosu moram biti barem 8 sati dnevno), a htjela bi da bar na tom polju ima nekog pomaka. ne mogu platiti čuvalicu da mi čuva dijete. ne znam ni hoću li mu moći kupiti druge leće kad se izgube ova dva para koje ima.
moji će pomoći, ali ne mogu puno. kad stavim sve na papir, zbrojim i oduzmem, stvori se grč u želucu i oblije me hladan znoj.

30 stu 2009, 10:47

:hug
vjerujem da ti nije lako, moja udruga je već pisala protest i tražila ispravak u zakonu, ali po običaju, zakonodavac to ne šljivi :ne
Ali, s druge strane, imaš našu Lulamae koja je bila u istoj situaciji kao i ti

30 stu 2009, 14:59

valjda ćemo izgurat nekako nas dvoje.
samo da mi je doći do diplome.....

Lulamae :klanja za uspjeh na faxu uz sve probleme

01 pro 2009, 01:04

ah..ja sam morala dosta toga izgurat i iztrpit ali imala sam cilj jasno pred ocima..
nisam o tome tu ni pricala..ali imala sam doma (sa starcima kod kojih sam bila) jako tesku situaciju..psihicki je to bilo stvarno neizdrzivo..koliko god su oni meni pricuvali adriana,i dali krov nad glavom,ali cijena je bila visoka..ne bih o tome..
ugl..ja sam adriana stavila u vrtic na 8 sati i svaki dan isla u nsb uciti..kad je bio na terapijama,ucila sam u autu ili opet u nsb-u..dok su druge mame isle na kavu dok su cekale djecu-ja sam ucila..adrian je dobivao invalidninu i dd i s tim sam nekak uspjevala platiti vrtic,cipele,odjecu..ovrhom sam tek nedavno uspjela dobiti zaostatke sto adrianov otac nije placao mjesecima i mjesecima..da ne pricam o tome da nije ni pitao niti kako je niti imalo sudjelovao u terapijama,vjezbanju,voznji svugdje i svagdje i slicnom..diplomski sam odradila na faksu..isto je bio praktican rad..i sve to dok je adrian bio u vrticu ili na terapijama..
eto,tako nekako je to bilo..
Odgovori