Switch to full style
Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

Operacija kifoskolioze

06 sij 2010, 18:19

NAruceni smo za operaciju kifoskolioze kod prof. Kovača u KB Dubrava. Zanima me da li je netko do sad radio, Lana ima 6 godina, kifoskolioza 55 stupnjeva, problem sa srcem i plucima.

Re: Operacija kifoskolioze

06 sij 2010, 18:33

Ako se ne javi nitko drugi budem te povezala s mamom dječaka koji ide u školu na Goljak. Nisam se s njom vidjela neko vrijeme ali znam da su pacijenti dr.Kovača.

06 sij 2010, 19:51

ne znam nista iz prve ruke, osim da je kovac definitivno najveci autoritet kad je operacija zbog skolioze u pitanju. drzim fige da sve dobro prođe i da se rijese ovi drugi problemi prouzroceni iskrivljenjem kraljeznice :hug

07 sij 2010, 12:14

da, za Kovača svi vele da je br 1.
Ali, da li si probala i alternativu? Naš kiropraktičar je jako dobar u tretiranju skolioze :up
Meni je sa žaljenjem rekao da šteta što se nismo vidjeli dok sam bila dijete jer da bi mi status kičme bio puno, puno bolji.
Riječ je o Emilu Kušecu

07 sij 2010, 12:34

dr. kovac ima najvise "utakmica u nogama", odnosno, kod nas je sigurno najvise operirao. dodushe, mnogi mu zamjeraju osebujan pristup prema pacijentima :/ , no, sto se tice operacije - uvijek bih k njemu isla - jednostavno zato sto taj covjek ima najvise iskustva i napisao je najvise radova na ovu temu.

za pripremu operacije dobro je posjetiti i niz blogova o skoliozi koje pisu najcesce njegovi pacijenti. ta su direktna iskustva nemjerljiva i neprocjenjiva :zivili
recimo:
http://skolioza.blog.hr/

drzim vam fige :hug

07 sij 2010, 13:05

Moja kolegica i njeno dijete imaju prestrašno iskustvo s njim!
I posljedicama 'njegovog rada'!
To što je ona meni pričala ličilo je na horror film! :strah
A i vidim djevojčicu svaki dan - jasno mi je o čemu priča!
O potplaćivanjima, pokušajima prevare da i ne pričam! :place
Svakako obavezno biti siguran u uzrok kifoskolioze!
Ako su mišićne bolesti u pitanju ili tuberkoloza kostiju ili štogod nepoznate etiologije probati sa svim alternativnim sredstvima prije same operacije!
Ako je cerebralna u pitanju posavjetovati se sa iskusnim ortopedima, tipa klinike u Grazu!

p.s. No uvijek postoje dvije strane medalje! Nekome je možda taj isti doktor napravio životno važan potez!

07 sij 2010, 14:28

Doktor možda ima kilometražu, ali je s.. od čovjeka,
da ne budem grublja :angry

07 sij 2010, 17:02

od našeg osobnog iskustva s ortopedom br 1 za CP i neurokirurgoma br 1 za shuntove :ne - ne vjerujem više nikome iako se za njega kaže da je br 1.

07 sij 2010, 21:33

Znam ja kakav je on kao čovjek. Svi ortopedi su nam ga savjetovali. Lana je nosila ortozu ali je poslije nje zavrsila na respiratoru :/ Kifoskolioza joj smeta plucima i srcu. Ima rupicu na srcu ADSII, a pluca su takva kakva su. Pri porodu je imala aspiraciju mekonijske plodne vode (gusti mekonij) i smatraju da je to preslo u MAS tj. meconii aspiration sy. Mene zanima sam postupak i kakva su iskustva roditelja sa djecom s pp. Rekao mi je da imam pravo bti sa njom u sobi i da tio ide preko socijalnog. Jeli tada ja uzimam uputnicu od mog doc ili kako vec?

07 sij 2010, 22:01

kada ste naruceni?
drzimo fige da sve bude ok... :hug

07 sij 2010, 22:41

da, uzmeš uputnicu od svoje doktorice

08 sij 2010, 06:22

Nadam se da će sve biti u redu i da će ova operacija stvarno pomoći. Ako ti što zatreba javi se, mi smo dvije ulice dalje od Nove bolnice :hug

08 sij 2010, 12:42

Hvala puno. NArucio nas je u petak 15.01. a operacija bi bila u ponedjeljak 18.01. jos vadimo neke nalaze, nadam se da ce biti ok i da ce se moci operirat

08 sij 2010, 12:50

Držimo vam fige :hug

08 sij 2010, 23:35

Joj Djeni drzim fige da sve dobro prodje.A di ces sa malickom?Ide s tobom ili ostaje doma?Drzte se! :mah

09 sij 2010, 10:34

malena ostaje sa mojom sestrom. Ne mogu bebu potezat po bolnici. Najstarija ide sa nama jer bi ona izludila da joj LaNA IDE SAMA NA OPERACIJU.

09 sij 2010, 13:44

ako trebaš bilo kakvu pomoć, tu smo :dada

10 sij 2010, 00:25

Hvala Nadice, ja sam vec luda. Ona nikad nije isla na nikakvu operaciju ali je 2005 zavrsila na respiratoru zbog teske upale pluca. Znam da su je tada tesko intubirali. :/

10 sij 2010, 22:46

Držite se! :srca :proljece :srca

11 sij 2010, 13:53

Djeni, drzte se :kiss
ne mogu si ni zamisliti kako vam je i u kakvom ste iscekivanju, ali mogu vibrati da sve bude dobro :luv
i nadam se da ce sve ovo biti vrlo brzo iza vas :kiss

vezano za tvoje pitanje - link:
http://www.hzzo-net.hr/03_01_13.php

14 sij 2010, 21:36

ja isto drzim fige da sve prode u najboljem redu :hug

17 sij 2010, 20:32

Djeni je napisao/la:---operacija bi bila u ponedjeljak 18.01. ...

vibramo za sutra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:luv

17 sij 2010, 21:00

:hug mami da izdrži

17 sij 2010, 21:14

Draga Jeni, u molitvi i mislima s vama smo da sve prodje dobro.

17 sij 2010, 21:16

upravo sam se čula s njom - anesteziolog je odgodio operaciju, sutra će se više znati nakon konzilija

19 sij 2010, 16:14

Curke evo samo da vam kažem da je operacija završila!!! Bila je i više nego uspješna... pisama sam više o svemu na maratoncima... viewtopic.php?f=50&t=55652 :joy

19 sij 2010, 16:19

Da ne otvaram novu temu...

Ali najprije, Djeni šaljem vam puno zagrlajaja...Izvjesti kako je prošao tjek operacije i oporavak!

Zanima me da li se operacija plača?
Znam da je Kovač otišao u privatnike, tako da pretpostavljam da da.
Jel je netko upućen kolika bi bila cijena?

19 sij 2010, 16:23

ovo je bilo u bolnici preko uputnice

19 sij 2010, 16:24

nadicab je napisao/la:ovo je bilo u bolnici preko uputnice

Pa jel onda Kovač radi u bolnici i kao privat?
Ne kužim...

Jel bi možda bilo najbolje otvoriti novu temu? :oops:

19 sij 2010, 19:52

super vijesti
:klanja
:joy
:luv
Odgovori