Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
03 vel 2010, 00:55
Pročitala sam obje knjige Mirjane Krizmanić. Život s različitima me impresionirala zbog iskrenosti kojom je pisana. Mislim da bi svakome, bez obzira ima li neku blisku osobu s invaliditetom, bilo korisno pročitati knjigu. Roditeljima s ovog foruma će svakako biti bliska i mnogi će prepoznati situacije na koje svakodnevno nailaze. Knjiga je napisana u prilog želji za jednakošću svih ljudi bez obzira na njihove sposobnosti i sklonosti.
Svakako ju toplo preporučam!!!!!!
03 vel 2010, 21:55
martinamama, preduhitrila si me! Ima par dana da razmisljam da li da napisem nesto ili ne, uglavnom mislim da bi je svi trebali imati doma. Na "Tkanje zivota" se ponovo vracam i citam neke djelove jer to nije knjiga koja se procita i zatvori.
20 vel 2010, 07:59
Evo sam konačno i ja pročitala knjigu, jako mi se sviđa, prof. Krizmanić inače jako lijepo piše, a ovo je tema o kojoj se vrlo rjetko piše.
21 vel 2010, 10:57
evo i ja pročitala-jako korektno za temu koju obrađuje.
Sinoć bila emisija sa njom ( cca 1 sat) žena još bolje priča nego piše.

I veli da je prvo morala napisati "Tkanje Života" da bi si napravila put kod
publike i izdavača a onda da bi mogla izdati knjigu koja je njoj bitnija "Život s različitima"
21 vel 2010, 21:07
pa kad vi stignete to sve vidjeti na telki?
dajte i nas obavijestitite kad drugi put bude nesto jer ja uopce ne pratim telku osim navecer..
22 vel 2010, 06:56
zmijac je napisao/la:evo i ja pročitala-jako korektno za temu koju obrađuje.
Sinoć bila emisija sa njom ( cca 1 sat) žena još bolje priča nego piše.

I veli da je prvo morala napisati "Tkanje Života" da bi si napravila put kod
publike i izdavača a onda da bi mogla izdati knjigu koja je njoj bitnija "Život s različitima"
Baš mi je žao što nisam gledala. Da, vjerujem da je morala prvo izdati knjigu za šire mase. Važno je da je ova vani i da ljudi čitaju, neka samo djelić utjeće na svakoga i to je već puno.
22 vel 2010, 08:43
I meni je žao što nisam gledala emisiju.

Knjige su joj stvarno super.
22 vel 2010, 10:30
meni jw u knjizi jako imresivan autiricin dozivljaj invaliditeta. kako na njega ne zaboravlja ni jednog trena i onaj detalj o tome kako joj je i danas tesko nekoda zamoliti za pomoc. strasna jedna borba da samom sobom i sa svijetom oko nje. kad pogledas, stvari i dogadjaji o kojima pise su stari i pedesetak godina, a u nekim segmentima smo malo napredovali.
pozitivan je primjer Amerike u kojoj je sustavno narod senzibiliziran na osobe s invaliditetom i opis one godine koju je autorica provela tamo. Naravno da su predrasude prisutne i u Americi, ali se to odnosi na neke druge segmente zivota.
I da, ona: "Mala je lijepa, steta sto sepa!" mi je odnekud poznata.
22 vel 2010, 12:48
u cijelom razgovoru najviše me rastužilo kad je autorice opisivala roditelje i kad je pričala da joj mama nikad nije bila potpora ( kao što joj je bio otac) jer se mama nije mogla nositi da joj je očekivana kćer invalid

Pričala je o sreći , o kućnm odgoju , o tome da su odnosi prema drugim ljudima stvar kućnog odgoja, o vikend radionicama "kako postati sretan u 6 koraka"

o roditeljima koji su pre zaštitnički raspoloženi prema djeci ( pa onda prvi problem postane prevelik) -ukratko jako OK
p.s.
i da ne pomislite da sam organizirana i da gledam TV- ovo je prva emisija koju sam pogledala nakon ohohoooo vremena

jer se čitala lektira
22 vel 2010, 20:59
zao mi je sto nisam gledala emisiju. kako se zvala? mozda netko ima snimku.
23 vel 2010, 10:08
bila je na lokalnoj tv kod mene - ali je to emisija Pressica Talk Show-Vinkovačke televizije
23 vel 2010, 10:34
Onda nije ni čudo što nismo gledali.
Nadam se da će ovu knjigu pročitati što više ljudi i da će promijeniti bar nešto.
23 vel 2010, 11:50
"Mala je lijepa, steta sto sepa!"
jako, jako poznato. Nazalost. Odgledali smo emisiju, predivna, neiskompleksirana zena. Voljela bih da je vise takvih ljudi u nasoj blizini.