Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
04 svi 2010, 17:34
Leptirica nije poput ostalih, poput ostale djece, ona ima nešto što je ostavlja u zaostatku, još nememo pravu diagnozu ali nadamo se da ćemo je dobiti, s vremenom prije ili poslije.
Leptirica sada govori, ali njen govor je ponavljanje, ponavljanje svih rečenica ali uglavno s razumijevanjem.
Njen pogled vrlo često je dalek, neodrađen, odsutan.
Njeno raspoloženje varira.......
Iako se voli igrati s djecom, voli šetati, voli puno toga...... a opet nije poput drugih, mi se borimo i nadamo se boljemu.
04 svi 2010, 17:41
Najvažnije je da je - prihvaćena, voljena u svojoj posebnosti.....
Koliko ima godina?
04 svi 2010, 17:43
slažem se s Dory... najbitnije je da je okružena ljubavlju...
šaljem

leptirici, a vama jedan
držite se
04 svi 2010, 17:49
Ima 5 god. sumnjamo na Autizam jer ima nekih aspekata ali ništa određeno, nikakva potvrda, dok jedni znaci ukazuju na autizam drugi to osporavaju..... ni sami ne znamo....
04 svi 2010, 19:36
Dobro nam došla
05 svi 2010, 00:00
dobro dosla
05 svi 2010, 08:05
Posebna djevojčica
06 svi 2010, 19:09
I svi smo tu za nju... hej, neki nasi ne hodaju nikako, ne pricaju nikako... Neki ni ne znaju da postoje. Ti imas puno, uzivaj u tome.
06 svi 2010, 22:36
Tomijev i Larin tata je napisao/la:I svi smo tu za nju... hej, neki nasi ne hodaju nikako, ne pricaju nikako... Neki ni ne znaju da postoje. Ti imas puno, uzivaj u tome.
podpisujem
07 svi 2010, 11:02

tužno
Glori je napisao/la:Tomijev i Larin tata je napisao/la:I svi smo tu za nju... hej, neki nasi ne hodaju nikako, ne pricaju nikako... Neki ni ne znaju da postoje. Ti imas puno, uzivaj u tome.
podpisujem
09 svi 2010, 14:01
Dobro nam dosli.
18 svi 2010, 03:28
maminleptirić je napisao/la:Ima 5 god. sumnjamo na Autizam jer ima nekih aspekata ali ništa određeno, nikakva potvrda, dok jedni znaci ukazuju na autizam drugi to osporavaju..... ni sami ne znamo....
Nemojte sumnjati jer ako je autizam u pitanju struka će vam to i potvrditi jer je njoj 5 godina
posebnoj leptirici maminoj
19 svi 2010, 17:23
Nije autizam, nije ništa strašno, poremečaj govora koji se da izlječiti redovitom terapijom logopeda.
19 svi 2010, 18:15
Odlično, s pravim vježbicama ćete uspješno riješiti problem
19 svi 2010, 20:15
maminleptirić je napisao/la:Nije autizam, nije ništa strašno, poremečaj govora koji se da izlječiti redovitom terapijom logopeda.
pa to su odlične vijesti
19 svi 2010, 22:06
Ma sta odlicne? Nije joj nista!
Sretno i ostani ti sa nama ipak, ima ovdje svasta!
19 svi 2010, 23:52
maminleptirić je napisao/la:Nije autizam, nije ništa strašno, poremečaj govora koji se da izlječiti redovitom terapijom logopeda.
oprosti, kako to da ste tek s pet godina krenuli u obradu djeteta ciji se govor svodi na ponavljanje? niste posumnjali ranije?
i koja je tocna dijagnoza - taj poremecaj govora, ako nije problem napisati?
drzim vam fige.
27 srp 2010, 12:02
Moja cura će uskoro 4 godine i dosta zaostaje u govoru, ima puno riječi, ali nema rečenica. Od 3. godine idemo kod logopeda 1. put tjedno, a sada smo udarili tempo, 2. puta tjedno logoped, 2. puta tjedno defektolog. Sumnjala sam na autizam i vodila je u ERF, gdje je prof. Frey - Škrinjar utvrdila da ima premalo elemenata za autizam, ali radi se sigurno o poremečaju pažnje s ADHD i kašnjenju govora. Krasno je prihvalita novu defektologicu, pa javim se s rezultatima nakon određenog vremena. U vrtić ide od prošle jeseni i tete mi sada kažu da se konačno socijalizirala, jer do ovoga ljeta nije se htjela igrati s djecom, a sada je konačno i to počelo. Dosta sam zabrinuta, ali što možemo mi ćemo svojim tempom pa kako nam bude. Pozdrav svima, a posebno nepričalicama, pa ako ima roditelja s nekim savjetima ili sličnim primjerima, molim vas da me savjetujete.