Switch to full style
Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

Ona nije poput ostalih

04 svi 2010, 17:34

Leptirica nije poput ostalih, poput ostale djece, ona ima nešto što je ostavlja u zaostatku, još nememo pravu diagnozu ali nadamo se da ćemo je dobiti, s vremenom prije ili poslije.
Leptirica sada govori, ali njen govor je ponavljanje, ponavljanje svih rečenica ali uglavno s razumijevanjem.
Njen pogled vrlo često je dalek, neodrađen, odsutan.
Njeno raspoloženje varira.......
Iako se voli igrati s djecom, voli šetati, voli puno toga...... a opet nije poput drugih, mi se borimo i nadamo se boljemu.

Re: Ona nije poput ostalih

04 svi 2010, 17:41

Najvažnije je da je - prihvaćena, voljena u svojoj posebnosti.....
Koliko ima godina?

04 svi 2010, 17:43

slažem se s Dory... najbitnije je da je okružena ljubavlju...
šaljem :kiss leptirici, a vama jedan :hug
držite se

04 svi 2010, 17:45

Ona nije poput ostalih. Ona je posebnaaaa. :kiss :kiss :kiss :kiss

04 svi 2010, 17:49

Ima 5 god. sumnjamo na Autizam jer ima nekih aspekata ali ništa određeno, nikakva potvrda, dok jedni znaci ukazuju na autizam drugi to osporavaju..... ni sami ne znamo....

04 svi 2010, 19:36

Dobro nam došla :hug

05 svi 2010, 00:00

dobro dosla ;)

05 svi 2010, 08:05

Posebna djevojčica :srca

06 svi 2010, 19:09

I svi smo tu za nju... hej, neki nasi ne hodaju nikako, ne pricaju nikako... Neki ni ne znaju da postoje. Ti imas puno, uzivaj u tome.

06 svi 2010, 22:36

Tomijev i Larin tata je napisao/la:I svi smo tu za nju... hej, neki nasi ne hodaju nikako, ne pricaju nikako... Neki ni ne znaju da postoje. Ti imas puno, uzivaj u tome.

podpisujem

07 svi 2010, 08:14

:mah

07 svi 2010, 11:02

:place tužno
Glori je napisao/la:
Tomijev i Larin tata je napisao/la:I svi smo tu za nju... hej, neki nasi ne hodaju nikako, ne pricaju nikako... Neki ni ne znaju da postoje. Ti imas puno, uzivaj u tome.

podpisujem

09 svi 2010, 14:01

Dobro nam dosli. :mah

18 svi 2010, 03:28

maminleptirić je napisao/la:Ima 5 god. sumnjamo na Autizam jer ima nekih aspekata ali ništa određeno, nikakva potvrda, dok jedni znaci ukazuju na autizam drugi to osporavaju..... ni sami ne znamo....

:mah

Nemojte sumnjati jer ako je autizam u pitanju struka će vam to i potvrditi jer je njoj 5 godina

posebnoj leptirici maminoj :kiss

19 svi 2010, 17:23

Nije autizam, nije ništa strašno, poremečaj govora koji se da izlječiti redovitom terapijom logopeda.

19 svi 2010, 18:15

Odlično, s pravim vježbicama ćete uspješno riješiti problem :proljece

19 svi 2010, 20:15

maminleptirić je napisao/la:Nije autizam, nije ništa strašno, poremečaj govora koji se da izlječiti redovitom terapijom logopeda.

pa to su odlične vijesti :D

19 svi 2010, 22:06

Ma sta odlicne? Nije joj nista! ;)

Sretno i ostani ti sa nama ipak, ima ovdje svasta!

19 svi 2010, 23:52

maminleptirić je napisao/la:Nije autizam, nije ništa strašno, poremečaj govora koji se da izlječiti redovitom terapijom logopeda.

oprosti, kako to da ste tek s pet godina krenuli u obradu djeteta ciji se govor svodi na ponavljanje? niste posumnjali ranije?
i koja je tocna dijagnoza - taj poremecaj govora, ako nije problem napisati?
drzim vam fige.

27 srp 2010, 12:02

Moja cura će uskoro 4 godine i dosta zaostaje u govoru, ima puno riječi, ali nema rečenica. Od 3. godine idemo kod logopeda 1. put tjedno, a sada smo udarili tempo, 2. puta tjedno logoped, 2. puta tjedno defektolog. Sumnjala sam na autizam i vodila je u ERF, gdje je prof. Frey - Škrinjar utvrdila da ima premalo elemenata za autizam, ali radi se sigurno o poremečaju pažnje s ADHD i kašnjenju govora. Krasno je prihvalita novu defektologicu, pa javim se s rezultatima nakon određenog vremena. U vrtić ide od prošle jeseni i tete mi sada kažu da se konačno socijalizirala, jer do ovoga ljeta nije se htjela igrati s djecom, a sada je konačno i to počelo. Dosta sam zabrinuta, ali što možemo mi ćemo svojim tempom pa kako nam bude. Pozdrav svima, a posebno nepričalicama, pa ako ima roditelja s nekim savjetima ili sličnim primjerima, molim vas da me savjetujete.
Odgovori