Switch to full style
Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

PROJEKT:SPAJANJE SENZORIČKE INTEGRACIJE SA TERAPIJOM SA PSOM

29 stu 2010, 16:22

Nedavno sam pokrenula jedan projekt uz pomoć svoje prijateljice..Nemogu vam reči detalje ali evo u kratko..
Cilj projekta je da se spoje dvije terapije: terapija senzoričke integracije i terapija sa psom..jer smatram da takv vrsta poticaja može pomoći mnogima...djeci sa teškoćama u razvoju bilo tjelesnim ili mentalnim, djeci sa oštećenjim vida..i to svima koji već jesu korisnici terapijski, rehabilitacijskih pasa i pasa vodiča i naravno onima koji to tek budu postali...Naime moj sin ima dijagnozu usporen psihosocijalni razvoj i usporen razvoj govora kao i poremečaj senzoričke integracije...Rodio se sa oštećenjem mozga 3 stupnja ali u motoričkom djelu pa smo svi očekivali da neće hodati i sl...nakon dugogodišnje rehabilitacije uspjeli smo motoriku dovesti do, gotovo savršenstva..ali njemu se usporio i mentalni razvoj.. pa smo usmjerili rehabilitaciju i u tom smjeru-logoped,defektolog, pa imamo terapijskog psa...Uglavnom činimo sve što znamo i umijemo...Na zadnoj radionici u Centru došla sam na ideju da bi se terapija sa psom mogla povezati sa senzoričkom integracijom..
Uz pomoć prijateljice napravila sam Projekt i taj projekt je podržan-odnosno prihvaćen je kao mogućnost koja bi se mogla i ostvariti..drugim rječima u ovih 10-ak dana moram razraditi plan..pa trebam pomoć od vas.
Zanima me interesna skupina...dali ste zainteresirani za ovakvu vrstu terapije koja bi pomogla korisnicima pasa...i onima koji to budu postali...a i oima koji možda nisu u mogućnosti imati terapijskog psa a željeli bi se okušati u ovakvoj terapiji..
Dakle...imam ideju, imam projekt, postoji mogućnost da ću dobiti i prostor i opremu za senzoričku integraciju, terapeuta, stručnu podršku za rad sa psom ...i sad mi još trebaju stvarni korisnici...
Jako se veselim, očekujem uspjeh projekta na korist svima nama..
Prijavite se na na moj pp..

Re: PROJEKT:SPAJANJE SENZORIČKE INTEGRACIJE SA TERAPIJOM SA PSOM

29 stu 2010, 21:39

Plava svala cast na ideji i trudu!!mi nemamo psa, jos uvijek razmisljamo da ga uzmemo..jos nismo dovrsili dogradnju pa je i to veliki problem..ali rado bi se ukljucili u projekt..

29 stu 2010, 23:36

lulamae je napisao/la:Plava svala cast na ideji i trudu!!mi nemamo psa, jos uvijek razmisljamo da ga uzmemo..jos nismo dovrsili dogradnju pa je i to veliki problem..ali rado bi se ukljucili u projekt..

imam vas u vidu...

ovo je stvarno nešto veliko i jako bi bila sretna da uspije...koliko radi mog sina toliko i radi druge djece koja su izgubljena i prozvana "letećom djecom" u ovom našem sistemu..

30 stu 2010, 08:19

Bravo, svaka čast ... držim fige da projekt uspije kako planirate ... ( da smo bar bliže )

30 stu 2010, 08:31

Svaka čast! :yess

30 stu 2010, 13:05

Plava, samo naprijed! :yess Ideja je odlična i od srca se nadam da će se ostvariti i da će nadmašiti sva tvoja očekivanja! Šteta što e živiš u Zadru! :) Ovako ću zasad biti samo moralna podrška.

02 pro 2010, 19:01

Bok Plava, pozdravljam tvoj projekt jer mi se čini fantastičan i prijavljujem da se želimo uključiti u njega, odnosno samo jedno moje dijete - Mate.

Imamo slične probleme kao vi pa mislim da će nam to pomoći, a i nemamo se više kome obratiti u ovom sustavu, ali to si i sama zaključila kad sama (s kolegama) pokrećeš svoj projekt.

02 pro 2010, 19:42

:joy
Odgovori