Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
16 vel 2011, 09:13
Otvaram topic njegovatelja. Zanimaju me kakva su nam iskustva sa ovom "privilegijom"
Moje djete moze boraviti u skoli 3 skolska sata svaki dan u tjednu. Dakle 2 realna sata. Mnogo roditelja dodje iz daleka dovesti dijete i sjede jadni u hodniku cekajuc da prodje to kratko vrijeme. Svaka skola ocito vodi svoju politiku
Da napomenem...zivim u Varazdinu i takva su pravila ovdje. Dok smo bili U Splitu isli smo u skolu 3 puta tjedno po 4 sata. Fakat mi nije jasno sta izvode?
16 vel 2011, 10:21
Off topic. Citam u Varazdinu pa mi nista nije jasno. Nisam znala da ste odselili. Steta za Split. Sve manje normalnog svita. Pozdrav tebi i ekipi.
16 vel 2011, 19:03
hm..ja sam mislila da dijete ne ide u skolu ako roditelj koristi pravo njegovatelja..
16 vel 2011, 23:51
Hvala @Martinamama :*
Kako ne, dijete ima pravo ici u skolu 12 sati tjedno, a u redovnu skolu kako spada.
Njegovateljstvo sam uzela jer fakat vise nisam mogla raditi. (opstipacije i nespavanja)
17 vel 2011, 13:30
ma ja sam skroz zbunjena..
jel to znaci da bimoj adrian mogao nanormalnije ici u redovnu skolu kao i druga djeca a ja da imam status njegovatelja?
pa prije se pisalo kako roditelj upravo zato i dobiva taj status da bi bio doma s djetetom jer dijete ima tako velike poteskoce da ni u skolu ne ide..i tu smo se svi bunili jer svako dijete ima pravo na skolovanje..
pa ako je to tako,onda bi znaci i ja mogla zatraziti taj status?
17 vel 2011, 19:44
lu, ne, ne može to dvoje - boravak u školi ti je više od 12 sati tjedno; boravak u školi je od 20-25 sati tjedno
17 vel 2011, 20:22
pa tak sam ja i mislila..znaci,nis od tog..a vec se ponadala
17 vel 2011, 21:17
lu,ne mora znacit da nebu nis od toga

..ja znam jednu mamu koja je dobila status a dijete ide u redovnu školu.Za status roditelja njegovatelja kako stoji dijete treba imati rješenje o povremenom boravku (12 sati tjedno) u nekoj od ustanova ili škola za djecu s posebnim potrebama(takve škole su pod oba ministarstva pa se prizna pod socijalu) Redovne škole nisu pod socijalom pa tako kod njih nema i takve vrste boravka(povremenog).....
17 vel 2011, 23:20
A sta je sa tockom u zakonu o medicinkim zahvatima.
Znam dijete koje ima kateter i paraplegiju ide u redovnu skolu mama ima njegovateljstvo???
17 vel 2011, 23:37
u tom dijelu nije uvjet povremeni
18 vel 2011, 00:58
a kakav je to kateter?moj adrian ima onaj stalni kateter,pudens..jel to ima ikakve veze?
i on bi isao u redovnu skolu,ne u specijalnu..jel bi mogla dobiti to pravo?mislim,on ne bi bio nigdje povremeno..bar ne 12 sati..i dalje ce ici u mali dom,mozda dva-tri sata..ali to je sve..ovo ostalo bi ga ja vodila na plivanje i jahanje i fizio,to nije u ustanovama..
18 vel 2011, 09:53
Mislim da bi trebala imati pravo ako dijete ima kateter.
To spada u medicinske zahvate.