Switch to full style
Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

kolica?????

28 ožu 2011, 17:14

Treba mi za jako dobre prijatelje za djete od 4 godina preporuka za kolica. Znam da je davno nadica pisala firme. Al ajd sad pomocl linkovi ,firmi itd. Oni zele privatno kupit kolica pa da cujemo preporuke.

Mislim na invalidska kolica za djete koje ne moze da hoda.

Re: kolica?????

29 ožu 2011, 07:59

Zar niko nemoze dati preporku???? Pa odakle ste kupili kolica za svoju djecu. Kakva kolica daje fond u Hrvatskoj. Kolica koja slede preko naseg fonda su katastrofa i ovi nasi zele da kupe nesto privatno. Ima li koja firma u Zagrebu koja nudi kvalitetna kolica da se kupe????

29 ožu 2011, 14:18

ja čekala da se netko drugi javi :mrgreen
Jako ovisi o statusu djeteta - onda za što će se koristiti ta kolica - ako je samo za transport i lagane šetnje, uzela bih neka lako sklopiva tipa buggy.
Kupovina kolica je jako osjetljivo područje jer kod nas su predstavnici pojedinih firmi samo trgovci bez skoro ikakva znanja o CP i potrebama djeteta.

29 ožu 2011, 15:04

Ma vidi radi se o djetetu koje ima quadriparezu. Ne moze samostalno sjedit i tako to. Al imas li bar da mi das neke linkove od firmi koje prozivode visok kvalitet kolica. Djete jos ne ide u skolu. Sad zasad treba za setnju vani. Oni su vidjeli neka kolica kod drugih roditelja koje su slucajno sreli na ulici i kazu nabavili iz Soluna. Al eto oni cesto idu i za Zagreb pa ako ima neka kvalitetna firma da ponudi nesto da svrate i pogledaju.

29 ožu 2011, 17:07

Mi koristimo ORMESA NEW BUG. S obzirom da smo kupili i bazu za sjediti u kući (ona koja se spušta i diže čini mi se od 40 cm visine do 80 cm), onda tu sjedalicu moj F koristi za boravak u MD. To su vrlo kvalitetna talijanska kolica koja se u Hr može nabaviti preko Bauerfinda.
Mi još za transtport koristimo Alvemina ITO kolica koja isto nisu loša, a prednost im je što se relativno lako sklapaju i stavljaju u gepek auta. (ovo relativno iz razloga što je meni već sve teško za kralježnicu :mrgreen). Ova kolica su čini mi se švedska, i u Hr se mogu dobiti na doznaku, al treba nadoplatiti. Moj F ne sjedi samostalno.

29 ožu 2011, 19:52

Ja sam također u fazi nabave kolica,dijete mi ima spastičnu cerebralnu paralizu.Također osim Ormese New Bug kolica koja se nabavljaju preko Bauernfeinda,postoji i firma Comšped iz Varaždina i uvoze i prodaju kolica češke firme Patron,kolica se zovu Patron Tom country4x,a ima ih još zgodnih i puno su cijenovno povoljniji od New Buga.Ja si mislim uzeti ta,upravo planiramo voditi malecku na probu(isto ima 3 god.)A da! Imaš i kolica Otto Bock-mislim njemačka!Ima ih i u RH u nabavi.pozz :mah

30 ožu 2011, 12:31

Da: Otto Bock, Ormesa, i Patron.
i to tim redoslijedom :dada

31 ožu 2011, 07:45

Hvala cure :kiss

Prosledim do roditelje pa oni neka vide sta im odgovara.

20 tra 2011, 19:02

Da ponovim - mi imamo ova http://www.reha.patron.eu/img/e-shop/ob ... -r40-3.jpg
Zadovoljni smo. Fina su i jako lepo izgledaju. Samo su poteska. Preko stepenica je nezgodno. A Otto Bock sam cula da su najbolja. Ali su i skuplja.
Odgovori