Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
01 tra 2011, 15:05
Ima li netko iskustva s policističnim bubrezima? Najčešće se završava na dijalizi. Ima li netko saznanja o možebitnom liječenju problema? Čula sam da u Švicarskoj firma santos prodaje američki lijek somatostatin za tu bolest? Zna li itko išta o tome? Unaprijed hvala.
01 tra 2011, 18:49
somatostatin ti je hormon..ne vjerujem da postoji neki 'poseban americki' lijek..to se mozda moze i kod nas nabaviti..ne znam nista o policisticnim bubrezima..o tome bi trebalo porazgovarati s nefrologom i endokrinologom,pretpostavljam..a gdje se kontrolirate?
01 tra 2011, 22:57
Za koga te interesira za djete ili za tebe????
Imam ti ja puno saznanja o tome.
05 tra 2011, 19:02
lijek je proizveden u Švicarskoj i zove se santostatin. U americi je u upotrebi pod imenom somatostatin. Znam da je to hormon. Ja imam policist. bubrege, naslijedila od tate. ciste su velike, u desnom se spajaju i zahvatile su parenhim. Tek sada krećem nefrologu u Zg (dr. Sabljar). Do prije godinu dana su mi govorili da su cistični bubrezi, ali sada je stanje drugačije. Za lijek sam čula od doktora koji radi u ruđeru.
05 tra 2011, 19:03
Majo, molim te da javiš što znaš o možebitnom liječenju. svi tvrde da lijeka nema nažalost.
06 tra 2011, 17:08
Nazalost ljeka zaista nema. Sve je u fazi ispitivanja. Koliko imas godina? Kakvi su ti rezultati urine i krvi (kreatinin i urea).?
Moja majka ima policisticne bubrege. Ona je na dijalizi od 42 godine starosti. Policisiticne bubrege sam nasledila i ja. Inace osim redovite kontrole krvnog pritiska i pracenje stanja urine i krvi nema sta da se radi. Isto tako jako je vazna ishrana t.e da ne hranis ciste. Znaci ciste na bubrezima godinama rastu i zauzimaju t.e unistavaju zdravo tkivo. Reci mi kako je tvoj tata? Koliko ima godina i u kakvom su stanju njegovi bubrezi.? Koliko ti imas godina?