Switch to full style
Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

radna terapija kod kuće

02 tra 2011, 22:45

na ovom blogu imate izvrsne ideje :up
Pronjuškajte i arhivu, žena je zakon :klanja

Re: radna terapija kod kuće

03 tra 2011, 23:37

Nadice, svaka cast. Prekrasan blog prepun ideja. Hvala!!! :mah

04 tra 2011, 08:32

http://www.youtube.com/watch?v=IFa-dHZkAAY

Ima dosta na youtube, pod fine motor skills... ideja i ideja... eto ako kome treba, ja se trudim forsirat plastelin, malo ga se bojala na početku ali sad pomalo prihvaća... bilo bi super kad bi pospremili ove sitnice u jedan paket kad nam nebude trebalo pa da možemo proslijedit nekome dalje... sve se nadam da će doć daj dan :)

04 tra 2011, 19:11

Nisam sad stigla pogledati,a li, i ja sam pronasla dosta stvari na internetu, samo nisam sigurna smijem li ja to sama kuci sa njom raditi bez konsultacija sa fizijatrom. Tek joj je sedam mjeseci, pa se iskreno malo bojim eksperimentisati. Iskusnije mame, savjeti :D

04 tra 2011, 20:40

Pa ovako moja curica sa 7 mj. nije koristila uopće palac u hvatu na lijevoj ruci, i mi smo tada učili hvatat sa palcem... e sad neznam kakva je kod vas situacija? Možemo se mislim savjetovat oko radne terapije tu nemaš šta po meni falit to je samo igra sa djecom... Što znam da je jako dobro to su visoki hvatovi, tipa djete sjedi ili puže pa davat igračke da što više digne ruku, tako ruka ide u fini položaj, ja se s time sad bavim.

04 tra 2011, 22:52

Kod nas je izrazena hipotonije, tako da kaska za vrsnjacima sto se svega tice. Redovno smo na kontrolama, dr je zadovoljna, ali mi uvijek da samo par vjezbica za raditi kod kuce. Sad nemam pojma da li da bio sta sama radim. U petak smo na kontroli ponovo, pa cu vidjeti sa njom...

05 tra 2011, 12:05

Da najbolje se posavjetovat sa nekim stručnjakom ako već imaš mogućnost...

I ja imam pitanje oko špekula (frnja) kako li ih već zovete... meni se čini da te malene kuglice uče pincetni ili kliješta hvat? Jako moram bit oprezna jer odma juri strpat to u usta, jeli ih još netko koristi u igri?

05 tra 2011, 12:13

pa, nemoj joj dati da radi sa stvarima koje može strpati u usta - špekule jesu privlačnog izgleda ... radije neka trijebi grah ili slanutak
Neka ih razvrstava po boji ili obliku

05 tra 2011, 16:11

Ma nema ona pojma to razvrstavat još uvijek ona manje više sve baca... 12 mj ima... a teško je to radit sa grahom ili nečim takvim kad joj to nije privlačno niti malo, ma jako komplicirana beba, prvo neda mi ruku uzet u svoju nema šanse...
Odgovori