Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
11 lis 2011, 20:40
Drage moje malena mi ima 18 mj. i prestali smo sa vježbanjem (pojačan tonus, palac u šaci) sa nekih 13 mj kad je prohodala, međutim da sad ne pričam o tome, zadnjih tjedan dana ima izrađen tik, ako to mogu nazvat tako, ritmično trzanje lijevim ramenom, dosta primjetno tokom dana, i sad me frka ima li to veze s time ili s nečim drugim. Uskoro imamo pregled kod fizijatra pa to mislim spomenut, ali bas mi to upadno izgleda...
12 lis 2011, 09:38
može biti i mioklonizam, snimi pa pokaži neuropedijatrici
12 lis 2011, 10:54
A što je to? Sad bi u ovaj ponedeljak trebala biti na pregledu kod dr. Žućka u Zg njemu to planiram reć jer do sada nije to nikada imala, eeg nam je bio uredan na Goljaku, to se pojavilo ima nekih tjedan dana, i djeluje mi pomalo da kad je uzbuđena to radi, nema šanse da to snimim eventualno da je cijeli dan snimam kamerom.. jer relativno kratko traje, a baš mi djeluje ko tik onako samo lijevim ramenom to radi..
Pitanje: Da li dr. žućko može procjenit to trzanje na temelju moje priče ako nevidi.. ili baš je nužno neuropedijatru se obratit?
Hvala
12 lis 2011, 12:04
Iz mog iskustva,jako je teško doktoru ma kako dobar on bio u dvadesetak minuti pregleda vidjeti ono što ti vidiš koja si 24h sa djetetom tako da bi ti i ja savjetovala isto što i nadica,snimaj sve što misliš da je "čudno" tj. odudara od normalnog ponašanja i u pokaži doktoru u kojeg ste
Sretno
12 lis 2011, 12:23
mioklonizam -
Mioklonus označava brze napade mišićne uzbuđenosti ili opuštenosti što ima za posljedicu istodobne brze trzaje zahvaćenih mišića.
Mioklonijski trzaji mogu zahvatiti većinu mišića najednom kao što se obično događa kada osoba počne spavati. Oni mogu biti ograničeni samo na jednu ruku, skupinu mišića nadlaktice ili noge ili čak na skupinu mišića lica.
Denisov mioklonizam se NE vidi na EEG-u (imao ga je za vrijeme snimanja EEG-a). U njega je to znak parcijalnog epi napada, zato ti i velim da to snimiš i pokažeš neuropedijatrici da ona provjeri što je to.
Mi smo isto tako snimili (imaš mobitel uvijek pri ruci) i pokazali neuropedijatru.
12 lis 2011, 17:03
Jeli moguće da se to najednom pojavi? Ništa nastojit ću snimit ali to stvarno tako kratko traje da dok upalim mob prestane.. eventualno da snimam onako duge snimke pa slučajno uhvatim...
13 lis 2011, 10:58
da se nadovežem na temu... Ja sam u zadnjih par dana primjetila za vrijeme vježbi, u određenom položaju L. trzaju noge, nekad jedna , nekad druga. Uglavnom kad vježbamo na boku ili stomaku, kad joj je noga malo odignuta od podloge, pojave se ti trzaji (kao da drhti), i traju dok ne promijenim položaj. e sad neznam jel bi me to trebalo zabrinjavati, jer ponekad se i meni to događalo da mi se noga počne tresti, i kad ju spustim na pod, prestane.
13 lis 2011, 11:29
ako trešnja prestaje promjenom položaja, tada je to tremor, ništa zabrinjavajuće.
Zabrinjavajuće je ako NE prestaje promjenom položaja ili podržaja - npr da joj se odvuče pažnja na nešto drugo.
Kod Denisa to zna trajati satima
13 lis 2011, 15:27
hvala ti puno na odgovoru Nadice, ti si uvijek tu....
13 lis 2011, 20:00
Snimila sam, u ponedeljak smo na pregledu kod dr. žućka u Zg pa ću mu pokazat. Također kad je na trbuhu a odigne ruke, nemože na lijevoj dugo drzat odma joj kleca... vjerojatno joj nesto ne stima sa lijevom rukom, imam feeling da nismo dovoljno napumpali mišiće, baš mi to dvoje djeluje da ima poveznicu... Uglavnom nadam se da će mi avion poletit da mogu poć na pregled prosli vikend smo morali odgodit pregled radi bure...
14 lis 2011, 11:39
noemi, kod sve djece postoji asimetrija jačine mišića - Denis je CP tetrapareza (znači, sva 4 uda su zahvaćena) ali s naglaskom da mu je lijeva strana lošija - znači da je takvo oštećenje u mozgu. Njemu je isto lijeva ruka puuuuuuuuuuuno lošija od desne.
U konačnici, nije zabrinjavajuće jer malena ti neće pisati lijevom rukom, jedino se neće moći baviti graviterstvom ili biti filigranska majstorica (što ti možda teško padne samo ako imaš zlatarsku radnju)
14 lis 2011, 17:30
Ajme e čak nevjerojatno vjerojatno nudeći vječno u lijevu ruku sasvim slično drzi i olovku i žlicu sa obje ruke.. nije čak vise problem u kvaliteti pokreta u ove dvije ruke nego baš u tom ramenu, onako na izgleda malo visi u odnosu na desno, kleca joj kao da u njemu nema snage i sad to, tikovi, štalijeveć....