Switch to full style
Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

gdje slikati invalidno dijete?

03 stu 2011, 12:10

Jučer sam otišla slikati Denisa za pasoš i napatila se i preznojila u studiju Badrov jer nisu imali nikakvu stolicu s naslonom i rukohvatom. Izvadila sam ga iz kolica, posjela u barski stolac koji se vrtio i spuštao pod težinom tako da se Denis prestrašio, morala čučati ispred njega i pridržavati mu tijelo, a on je trebao pravilno držati glavu što nikako nije išlo ... jedva, jedva smo uspjeli nešto odraditi. I još je trebao skinuti naočale a fotografkinja mu je vikala gledaj u moju ruku (koju naravski nije vidio :ajme )
Jel ima u Zg neka foto radnja gdje su prilagođenije osobama u kolicima?

Re: gdje slikati invalidno dijete?

03 stu 2011, 12:22

a zašto ste skidali naočale?
obično kažu da ako dijete (ili odrasli čovjek) nosi naočale, one moraju biti na slici za putovnicu.
zašto ga nisu slikali u kolicima? :dunno
baš ste se napatili za jednu tako naizgled jednostavnu stvar :hug

03 stu 2011, 13:01

ja nosim naočale i mene su tražili da ih isto skinem. ne ličim na sebe beu njih i meni to nema smisla

03 stu 2011, 13:02

a zato što valjda te biometrijske nešto mjere udaljenost od zjenice do zjenice :dunno

nadice, strašno :(
baš ne znam što bih ti rekla, zašto nisi zvala mup pa pitala šta da radiš?
mislim, vjerojatno ti ne bi znali reći, ali ipak...

03 stu 2011, 13:23

mislim, pa i osobe s visokim stupnjem invalidnosti trebaju imati osobnu iskaznicu po zakonu, pa valjda se onda negdje mogu slikati?
Nije mogao ostati u kolicima jer mu kolica imaju plavi naslon a to smeta za sliku.
A što s onom djecom koja uopće ne mogu sjediti i držati ravno glavu?

03 stu 2011, 13:24

jesi probala nazvati mup pa pitati?

edit: ajde čekaj, nazvat ću ja frendicu koja radi u mupu pa ću pitat, možda ona zna nešto.

ne javlja mi se, poslala sam poruku njoj i jednom prijatelju koji je fotograf, a koji volontira s djecom invalidima, možda će mi znati nešto reći.

03 stu 2011, 13:34

:kiss

03 stu 2011, 17:03

hm da..i ja se s adrianom uvijek napatim jer nikad ne gleda kam treba :roll naravno....i uvijek izgleda ko vanzemaljac jer su mu oci ispreokrenute i glava mu cudno stoji..ali kad ga doma slikam uspijem dobiti dobru sliku,samo treba malo truda da ga se uhvati u pravom trenutku..samo sto se njima bas ne da to cekati..i nemaju vremena..
ah nadice,vjerujem da ste se namucili...stvarno bi trebao postojati nacin i mjesto gdej bi se invalidi mogli slikati..u svojim kolicima..kako drugacije?

03 stu 2011, 21:52

ja isto doma mogu odabrati dobre slike, jer namjestim fotić na 5 uzastopnih slika odjednom, pa ga ulovi nekad u trenutku kada su mu okice i glava dobro usmjerene. inače mu je položaj glave isto gotovo uvijek nakrivo, i oke vrludaju negdje u kutovima, svako na svoju stranu

03 stu 2011, 23:46

nije rijec o invalidnom djetetu nego o mojima kad su bili bebe (oboje su dobili prvi dokument s 10 dana starosti)
Oboje smo slikali doma. Na stranicama slo. policije stoje tocne upute kako mora izgledati fotografija. Pozadinu (ako smeta npr. naslon od kolica) u fotoshopu jednostavno pomijenis u plavo ili koju god boju zelis. Fotke smo onda poslali mailom u fotostudio gdje su ih odobrili i napravili.

05 stu 2011, 21:21

nadicab je napisao/la:Jučer sam otišla slikati Denisa za pasoš i napatila se i preznojila u studiju Badrov jer nisu imali nikakvu stolicu s naslonom i rukohvatom. Izvadila sam ga iz kolica, posjela u barski stolac koji se vrtio i spuštao pod težinom tako da se Denis prestrašio, morala čučati ispred njega i pridržavati mu tijelo, a on je trebao pravilno držati glavu što nikako nije išlo ... jedva, jedva smo uspjeli nešto odraditi. I još je trebao skinuti naočale a fotografkinja mu je vikala gledaj u moju ruku (koju naravski nije vidio :ajme )
Jel ima u Zg neka foto radnja gdje su prilagođenije osobama u kolicima?

Ovo sve smo mi prošli prije godinu dana kada su uveli te biometrijske putovnice, a ko za vraga nama istekla stara. Prošli smo isto ko i Nadica, uključujući i pridržavanje tijela i namještanje glave (naravno uz skinute naočalice)...a moj F još se i zaslinio.... :hahaha
Cijela situacija bi bila jako žalosna (i je u stvari), ali mi još sada iz glave ne idu dvije "pomagačice" fotografkinje koje su pokušale mojem F zaokupiti pažnju pa su mu mahale rukama, dovikivale i sl.... :ajme pa je sve u svemu bilo jako tragikomično...
S obzirom da se tek krenulo s tim novim putovnicama, napravile su mi dvije serije fotki pa koja će upalit u mup-u. Na sreću,prošle su od prve. :)

05 stu 2011, 21:37

dijete jedne moje poznanice su slikali u kolicima. Na naslon za glavu su stavili bijelu tkaninu, platno neko.
Znači između glave i naslona stavili su to platno, onako, omotali naslon time, a dijete je bilo ispred zida na kojem je bilo platno iste boje.
Na slici se uopće ne kuži da je dijete u kolicima.

07 stu 2011, 03:12

Mi marti radili putovnicu pred mjesec dana. Naravno da nismo skidali naocale. Nadice, zovi mup.

07 stu 2011, 09:21

Na naslon za glavu su stavili bijelu tkaninu, platno neko.

Ovo mi je odmah palo napamet kao rješenje. :dunno

Mogu mislit, bezvoljni su i kad se ne tribaju pomučit, a ovako... :roll
Odgovori