Sada je: 12 kol 2026, 00:45.

Patronažni defektolog

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Patronažni defektolog

PostPostao/la MBee » 24 lip 2008, 18:43

Zahvaljujući sporosti naše socijalne radnice nismo upali na listu za patronažnog defektologa iz Centra Sloboština pa me zanima gdje se još u Zagrebu možemo obratiti. Hvala!
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Patronažni defektolog

PostPostao/la Dinkic » 24 lip 2008, 23:26

Moze u Slavu Raskaj ako isto nisu vec popunjeni.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

PostPostao/la Sandra028 » 25 lip 2008, 18:55

Dinkic je napisao/la:Moze u Slavu Raskaj ako isto nisu vec popunjeni.

nama dolazi prof. od tamo i mi smo prezadovoljni. no jako dugo smo čekali da dođemo na red. jako dugo.
http://i267.photobucket.com/albums/ii29 ... no9pb5.jpg
+BRUNO, 10.05.2008.
"...Da te bar mogu poljubiti
Bez loših sjećanja na hladna proljeća
Bez slike stradanja
Što se baš na nas zalijepe..."
Sandra028
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MBee » 26 lip 2008, 09:59

Pod Slavom Raškaj mislite na ERF?
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dinkic » 26 lip 2008, 11:41

Ne, Centar za odgoj i obrazovanje Slava Raskaj ima dvije lokacije, jedna u ulici Vladimir Nazor gdje je predskolski odgoj i osnovna skola i gdje dolaze i djeca koja nisu u ustanovi (kazemo vanjski korisnici) i koji dobivaju usluge logopedskih tretmana ili tretman u kuci (patronazu).
Druga njihova zgrada je u Ilici gdje se nalazi srednja skola i u njihovim prostorima je u zadnji nekoliko godina i Savjetovaliste ERF za koje ne treba niti uputnica niti rjesenje centra za socijalnu skrb.

Za dobivanje usluga koje sam gore navela da daje COO Slava Raskaj treba dobiti rjesenje od centra za socijalnu skrb.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic

PostPostao/la lea.marijela » 02 vel 2009, 13:55

Totalno ušokirana razgovorom sa socijalnom radnicom trebam Vašu stručnu pomoč. Naime danas mi je socijalna radnica rekla da ukoliko mi produže na komisiji porodiljni do 7 tj.8 godine djeteta nemam pravo na patronažnog defektologa niti patronažnog fizioterapeuta nakon treće godine jer ukoliko sam na produženom porodiljnom dopustu zbog njege djeteta smatra se da imam dovoljno vremena voziti djete okolo po terapijama. :shock:
Da li to zaista stoji? Možete li me uputiti na neki dio zakona di to mogu pročitat jer ak je tak moram dobro mozgat što ću?!
LEA 0,870 - 2006 / DOMINIK 2003 / NIKA 2001 /
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 02 vel 2009, 14:33

Lm, za fizioterapeuta koji dolazi doma nema veze što si ti na dopustu do 7 ili 8 godina, i tu socijalna radnica stvarno nema veze s tim. Nemoj se s njom ni raspravljati :whew . Za defektologa ne znam.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MBee » 02 vel 2009, 14:49

Ja sam svoj post obrisala jer sam krivo rekla. Naime upravo me nazvala socijalna da me pita jesmo li našli patronažnog defektologa pa sam saznala da to i dalje ostaje u njihovoj nadležnosti, njima se podnosi molba.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dinkic » 02 vel 2009, 15:14

Patronazni defektolog ili logoped je usluga koja je po zakonu o socijalnoj skrbi od prije godinu dvije moguca i zakonski, kao usluga. Naime prije se ta usluga nije tretirala kao usluga nego kao poludnevni boravak djeteta u ustanovi, pa zbog toga mozda jos uvijek socijala hoce to voditi kao poludnevni.

Treba inzistirati da je to usluga, jedan put tjedno ili dva puta tjedno bez obzira gdje ili doma ili u ustanovi i nemoze biti smjestaj van obitelji. Mi smo isli i u ustanovu pa su to prije 3-4 godine naplacivali (SR od Socijale) jer zakon drugacije nije propisivao, no u zadnje vrijeme nebi smjelo biti tako.

Fizioterapeut je bio uvijek od HZZOa.
F 15.12.2000.
Dinkic

PostPostao/la Mammamia » 02 vel 2009, 15:28

Lm, za fizioterapeuta nema veze i to je 100%, jer sam i ja na dopustu do 7. godine, a dolazi nam terapeutica doma. Za ostalo ne znam, mislim da mi to ovdje u provinciji niti nemamo (logoped, defektolog u patronažnoj službi). :dunno
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ptica » 02 vel 2009, 16:23

Lm, ono što cure kažu za patronažnog fizioterapeuta je istina - njega ti preporuči fizijatar i koliko sati tjedno, a onda pedijatar piše doznaku za komisiju koja sve to odobri (ili smanje br. sati :roll: ).
CSS uobičajeno muljaju neupućene stranke, a sve bez pisanog traga...
CSS predaješ zahtjev za patronažnog defektologa, pretpostavljam iz Sloboštine. NApiši zahtjev u 2 primjerka (jedan za tebe) i predaj ga u pisarnicu CSS . Traži da ti na kopiju tvog zahtjeva udare prijemni štambilj da imaš dokaz da si predala zahtjev. Oni su dužni primiti tvoj zahtjev, urudžbirati ga i dati u postupak. Komisija iz Sloboštine tebe i dijete zove na vještačenje i onda na temelju njihove procjene donose rješenje o patronaži. CSS mora poštivati njihovo rješenje. I to je to! :kima
ptica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lea.marijela » 02 vel 2009, 16:48

Hvala :srca
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MBee » 02 vel 2009, 23:49

Samo da se zna Sloboština prima samo mentalnu retardaciju i down. Bili smo na njihovoj komisiji i tako nam je rečeno.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dinkic » 03 vel 2009, 08:09

Defektologa iz Slobostine mogu dobiti samo djeca s podrucja grada Zagreba te Lea nazalost nemoze ni dobiti po tom uvjetu, no moze dobiti Slavu Raskaj. Postupak je isti, preko CSS.
F 15.12.2000.
Dinkic

PostPostao/la nadicab » 03 vel 2009, 10:29

Denis je imao 2 ili 3 godine patronažu defektologa iz Sloboštine; kako je loše komucirao, vodili su ga pod psihomotorna retardacija (to svi liječnici vole mu napisati)
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lea.marijela » 04 vel 2009, 11:17

Kod Lee stoji teško psiho-motorno zaostajanje pa je to valjda to. A u CSS su mi rekli da oni kad surađuju surađuju sa sloboštinom i nekim drugim centrima. Ja sam doduše već našla defektologicu koja je iz sloboštine,a ujedno i iz našeg kraja i do nedavno je držala patronažu u našem kraju a od prošle su joj godine to nešto ukinuli i sad se "samo" treba ponovo izborit za nju a ima nas više roditelja i da stvar bude bolja ja bi zaista željela nju jer je supač defektolog i kolko sam vidjela rad s klincima jako mi se sviđa. Sad se postavlja pitanje samo gdje i kako to progurat?!
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 04 vel 2009, 11:34

pa jel imaš svoju udruge ili nemaš ;) Samo izaberi hoćeš li preko obje ili preko samo jedne.
A možeš i okupiti sve zainteresirane mame i napisati zajedničku molbu prema Sloboštini i Ministarstvu
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la ptica » 04 vel 2009, 14:47

LM, :srca nema na čemu - i ja se s njima gombam :angry
ptica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži