Maja napisa:
Ipak meni su ove GP spasile zivot i zivot mog djeteta i zao mi je ponekad kad se dese trzavice al u svakoj obitelji je to normalno pa i ovoj nasoj maloj virtuelnoj.
Ovo mi je ok ZAKLJUČAK!
Nekak mi se kroz nekoliko Foruma u kojima sudjelujem pokazalo da gdje je BILO JAČE rasprave - tek onda sam mogla nešto naučiti...iz sasvim suprostavljenih mišljenja skuliraš se da MORAŠ vidjeti i drugu stranu i da sve baš nije crno-bijelo....
Zato neki pojedinačni 'virtualni' sukobi možda jesu proizašli iz trenutnih emocionalnih sklopova sudionika, ali oni vuku za sobom učenja svih koji u tome sudjeluju...oni koji ne žele jednostavno u tome ne sudjeluju...a nekad naučiš štogod i iz tuđih situacija, samo čitajući, a ne sudjelujući...a nekad te neka situacija nagoni na djelovanje na koje se nikad sam ne bi odlučio, a izazvan istom osjećaš se sposoban izvesti to...
Povređujemo slučajno (barem u mojem slučaju), jer smo totalno drugačiji emocionalno-mentalno-fizički sklopovi - odnosno sasvim drugačije osobe ovdje se našle igrom slučaja, djeleći sličan dio svemira...Ali mora postojati nešto u energijama koje se sukobljavaju - ili su slične, ili previše različite - iz situacija kako se razviju neki dio puta smo savladali ili nismo, naučili ili nismo....
PRIMJER...
Što se skakanja na zadnje noge tiče - ja sam takva što se tiče rada Udruga...i znam kad to spomenem (ili netko drugi) Nadicab i Lidija skaču na zadnje noge...a znam da opravdano - s aspekta i načina rada njihovih udruga...
No, moje životno iskustvo je sasvim drugačije i smatram da APSOLUTNO OPRAVDANO pljujem po radu neših lokalnih udruga, jer smo proživjeli jedno životno iskustvo koje je prestrašno u smislu korumpiranosti, ego-tripova, krađe love, lešinarstva i svega negativnog pod krinkom 'POMOĆI DRUGIMA'...
I ja se na spomen udruga dižem na zadnje noge, netko će moje riječi protumačiti 'Vidi one stalno nešto prigovara, a ne bi nešto poduzela', a ja druge vidim u svijetu 'Vidi naivce, ne znaju čemu udruge služe!'...Ja bi željela da se stvari izganjaju zakonski, naša bivša precednica bi željela da se ovakvo stanje nastavi jer omogućuje silu 'poslova u mutnom'...
Pa onda odreagiram emotivno na ono što Fortuna piše za Švedsku (jer su to za nas SPACE epizode), i ispadne sukob , a jedina mi je nit vodilja iskustvo s 'konkretnom, našom situacijom' u kojoj od obećanih 'ZA DJECU, ZA TERAPIJE, ZA NAPREDAK' nije ostalo ni ZA, a kamoli ostalo ( i to nema veze s Fortunom - to ima veze s hrvatskom situacijom)... I da se takvoj Udruzi daje lova od grada, od Ministarstva, a ona može krivotvoriti financijska izvješća, nositi novac u vlastitom škrtoflinu, karte za bazene dijeliti podobnima - oprostite ,ali takvi i dalje rade...
Netko s foruma i ja (svatko sa svojom vrćom životnih iskustava na grbači) neminovno ćemo se razilaziti u našim promišljanjima i načinu djelovanja....