Sada je: 11 kol 2026, 20:48.

autosjedalica za dijete s motoričkim teškoćama

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

autosjedalica za dijete s motoričkim teškoćama

PostPostao/la nadicab » 28 tra 2009, 10:06

KOnačno smo uspjeli za Denisa kupiti autosjedalicu dovoljno veliku a da ima kopčanje u 5 točaka. I još ima mjesta da on raste. KOnačno se dijete sigurno vozi :nana
Cijana, prava sitnica prema specijalnim autosjedalicama koje su oko 15 000 kn, ova je samo :mrgreen: 1300 kn.
Chicco Neptun
slika
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: autosjedalica za dijete s motoričkim teškoćama

PostPostao/la Otocanka » 28 tra 2009, 11:01

Nadice, može malo više info ? (tražila sam na netu, ali nema ništa na hrvatskom)

Provlači li se donji pojas "ispod" sjedalice (kao kod 9-18 kg)?
Trenutno imamo Chicco Key 2 koja se ne može fiksirati (osim težinom djeteta i pojasom kada se zakopča)

Do koje težine i visine se smiju koristi pojasevi za 5 točaka? (zar do svih 36 kg?)
Na netu sam našla filmić (na talijanskom, pa ne razumijem) u kojem pri kraju ostaje samo buster (bez naslona i sjedaličinih pojaseva).
Otocanka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Barbi » 28 tra 2009, 11:24

Do koje težine i visine se smiju koristi pojasevi za 5 točaka? (zar do svih 36 kg?)

Nadice, ovo i mene zanima, daj pogledaj u uputama te sjedalice što piše. Uglavnom se kod kombiniranih sjedalica (a ovo je pretpostavljam kombinirana) kada dijete prijeđe težinu od 18 kg pojasevi sjedalice trebaju skinuti i dijete se veže pojasom auta. Koliko je sada Denis težak?
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Otocanka » 28 tra 2009, 11:55

Istraživala sam na njihovim stranicama. Po slikama bih rekla da se pojasevi moraju skinuti kada dijete dođe do 18 kg :dunno
http://www.chicco.com/scheda_prodotto.a ... Sezione=15
Otocanka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 28 tra 2009, 15:16

Denis je 22 kg i ovo je prva sjedalica (od kada smo imali onu baš malu dječju) da on u njoj može sjediti onako korektno i sigurno. Naime, do sada smo imali King Roemer ali se ona vezala samo s pojasom auta i Denis je pri naglom kočenju ili jakom zavoju letio po autu :/
Sada sigurno sjedi, sjedalica ima lufta za još njegov rast sigurno za još jedno 1 godinu :up.
Poslikat ću ga u njoj da vidite kako lijepo sjedi
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Daisy » 28 tra 2009, 17:00

Drago mi je da ste se snašli za sjedalicu, mi smo u istim problemima jer je F jako nestabilan u trupu. Koju god sjedalicu iz "redovnog" programa probamo, ta je koma. :place
A kaj je s onom inicijativom udruge Oko prema više i sama neznam kome a vezano za autosjedalice za djecu s pp? Ništa od toga :conf
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 28 tra 2009, 18:13

A kako se ova ucvrsti za auto?
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 28 tra 2009, 18:51

do sada smo imali King Roemer ali se ona vezala samo s pojasom auta i Denis je pri naglom kočenju ili jakom zavoju letio po autu

očito ti nešto sa pojasem nije u redu. to "letenje" nema veze sa sjedalicom. svaki pojas bi trebao zadržati dijete od preko 18kg na sjedalici. sad kad imate novu, ipak ga prebacite na drugo mjesto na stražnjem sjedalu, da nije na tom istom defektom pojasu da se kod još naglijeg kočenja ne bi desilo isto.
eli
Sveta krava

PostPostao/la nadicab » 28 tra 2009, 22:36

Eli, bili smo i na rodinom testiranju autosjedalica pa mi je Roda rekla da je sve OK ali kako Denis ne može samostalno sjediti, da bi njemu trebala sjedalica s 5 točaka.
Udurga OKO je i opet poslala HZZO-u zahtjev za proširenjem popisa ortopedskih pomagala gdje smo naveli i autosjedalicu, a firma Otto Bock je također tražila da se to uvrsti. prošlo je preko 3 tjedna i službeni odgovor nismo dobili.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la eli » 28 tra 2009, 22:40

kužim da je za denisa puno sigurnije i udobnije kad je na pet točaka.
no sa druge strane kod naglog kočenja moja je i sa 18kg kukala kako je zaboli što je stegne remen pa mislim da bi bez obzira na samostalno sjedenje taj remen od auta trebao stegnuti.

držim fige da vam država refundira dio love.
eli
Sveta krava

PostPostao/la nadicab » 29 tra 2009, 08:59

ako bih uz pomoć "muljaže" preko HZZO-a i kupila adekvatnu autosjedalicu, nadoplatila bih preko 4000 kn.
Ovako me cijela priča koštala samo 1300 kn na 3 rate :nana
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Barbi » 29 tra 2009, 09:39

Ali ako Denis ima 22 kg a vezanje pojasevima sjedalice u 5 točaka je predviđeno do kilaže od 18 kg u tom slučaju pojasevi nemaju dovoljnu snagu da zadrže njegovu težinu u slučaju naglog kočenja ili sudara. Jesi provjerila to u uputama?
I pretpostavljam da je bio Romer Kid a ne Romer King u pitanju, King je sjedalica 9-18 i veže se u 5 točaka, Kid je 15-36 i dijete se veže pojasom auta. :)
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Daisy » 29 tra 2009, 10:05

nadicab je napisao/la:Udurga OKO je i opet poslala HZZO-u zahtjev za proširenjem popisa ortopedskih pomagala gdje smo naveli i autosjedalicu, a firma Otto Bock je također tražila da se to uvrsti. prošlo je preko 3 tjedna i službeni odgovor nismo dobili.

Mi ćemo još počekati, možda odobre :mrgreen:
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 29 tra 2009, 18:17

TomijevTata je napisao/la:A kako se ova ucvrsti za auto?

Khm khm, a kako se ova ucvrsti za auto??
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 30 tra 2009, 09:48

ova Neptun se veže pojasom auta kao i većina drugih.
Ma, kužim ja što mi cure želite reći i hvala vam na tome, ali s druge strane - vi ne shvaćate koliko sam ja sretna jer sam sigurna da se Denis vozi sigurno i udobno, da pravilno sjedi. S djetetom koje ne može kontrolirati svoje tijelo i ako se samo malkice pomakne u sjedalici jer ga pojas auta ne može držati tako fiksirajuće, on se u vožnji lagano naheri i onda ga sve žulja i boli nakon kratkog vremena. Tako smo mi u Split putovali 6 sati jer smo jedno 4 puta morali stati, vaditi ga iz sjedalice, masirati mu leđa i protezat ga.
Sada smo se bez problema vozili 4 sata iz Pule (brze ceste su bile zatvorene a i prolazili smo kroz Rijeku jer je zaobilaznica bila zatvorena) i nismo trebali stati :nana
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.