<
>Ne znam da li i gdje ovo spada pa bih molila moderatorice da premjeste ako je potrebno.<
>Pokusala sam naci na forumu slicnu situaciju ali nema (ili nisam dovoljno do
o gledala)<
>Koji je najbolji nacin da kazem da imam epilepsiju?evo, razmisljam 5 minuta kako to poetski izreci, kao da ce to umanjiti tezinu ili pomoci.Pa, eto, u mojoj 34 godini dijagnosticirali su mi epilepsiju grand mal. To je lose, do
o je sto sam u pitanju ja a ne moje dijete. Nadam se.<
>Kako? Jos od srednje skole, znaci nekih 18 godina desi mi se da mi pozli, osjetim slabost, nesvjest, pocne mi se magliti,okretati i svjetlucati pred ocima i srusim se. Nakon toga budem sasvim do
o (osim jednom razbijene arkade nakon padanja na ulici i lezanja u snjegu da me nitko od prolaznika nije pogledao) Kako se to desavalo uvijek u i nakon boravka u zagusljivim, pretoplim prostorima dok sam dugo stajala mislila sam da je u pitanju nizak tlak. A bilo je i predvidljivo. Ako bih na vrijeme osjetila te specificne simptome, izasla van i legla napad bi prosao. Nothing to worry about mislila ja evo skoro 20 godina. A i ostarilo se, slabo se boravi po zagusljivi rupama pa su i navedene situacije izostajale. Onda sam ljetos isla sa prijateljicom na porod. Njen. Soba je bila mala, klaustrofobicna i pretopla. Ja pretpostavljam u stresu iako mi to nije bio prvi porod koji gledam + neispavana jer imam u dijete cijelonocnog sisavca. Osjetila sam slabost, gubila tlo pod nogama, skontala sta se sprema i
zo krenula van. Stigla sam do neke stolice u hodniku i sljedece cega se sjecam jesu medicinske sestre oko mene (to je u stvari prvi put da je itko vidio kako to izgleda), ja govorim da je sve ok, malo mi padne tlak one vrte glavom i kazu da sam se trzala, sfinkteri su mi popustili i da se pregeledam…nisam 2 dana mogla doci sebi. I tako juce ja na EEG (napokon su me i tamo uputili), pa kod neurologa, ona cita nalaz, sestra zapisuje, spominje neke siljke i paroksizme, diktira terapiju, ja gledam i kontam da sam do
o rekla bi nalaz uredan, sta prica ona? I upitah kulturno, skoro kad me je htjela pozdraviti oprostite a sta mi je? I kaze ona imate epilepsiju. Super rekoh, i pomislih da su mi se vise o
acali dok sam imala gripu. Sve sto mi je rekla je da mi daje najnizu dozu lijeka, ako hocu imati jos dijece da pocnem piti folnu kiselinu prije trudnoce i da dodjem za 20 dana.<
>Evo, ja jos uvijek ne mogu vjerovati kako mi je to saopcila. Istim, al’ vjerujte mi istim tonom kojim kazete nekom da ima virozu. Samo onda mi bar kazu da lezim u krevetu i pijem caj. Ja znam da ih (nas) doktori vidjaju takvih 50 dnevno, i sama imam veze sa medicinom i beskrajno razumjevanje za njihov posao, al da mi je rekla sta je to, koji oblik epilepsije, kako i da li se lijeci, jel naslijedno, trebam li svoje dijete dovesti na pregled, kako da se ponasam kad(ako) mi se opet javi, sta da rade ljudi oko mene ako imam napad,da se ne
inem,da milijuni to imaju…bilo sto. Pitala sam je jel problem sto u prvoj trudnoci nisam pila folnu? kaze mogao bi biti bilo bi do
o da jeste, hoce li mom dijetetu biti nesto? ko zna…<
>Ne znam, valjda je vidjela da cu otici na interenet i surfati. Ja sam u ova 2 dana procitala sve sto sam nasla na internetu, sasvim sam ok sa svojom bolescu, nije me sramota (znam da mislite da je ovo glupo ali juce mi lijecnica opce prakse u najboljoj namjeri rece da ne govorim okolo jer ljudi jos uvijek to smatraju sramotnim). Imao je i Napoleon pa su ga morali otrovati da umre. <
>Moj problem? E sad moja pitanja su takva da bih zaista voljela da mi se javi netko ko ima vise iskustva oko sljedeceg: <
>1.        Da li bih trebala dijete odvesti na pregled? on im 21 mjesec i savrseno se normalno razvija<
>2.        Prepisan mi je lijek arvind (lamictal) doza 25 mg navecer. Kako je Dario jos uvijek nocni sisavac, trebam li prestati dojiti i ako da, kako? Danju ga mogu s necim zabaviti ali nocu je to histerija ako mu nedam siku. <
>3.        imali netko iskustva sa terapijom u trudnoci, (jer zelim jos jedno dijete), rizicima, porodom…<
>4.        mogu li dojiti sljedece dijete jer sigurno nije isto kad udje lijek u djeciji organizam star 2 dana i 2 godine i ako je to netko radio da mi malo bolje objasni<
>5. sve sto mi jos nije palo na pamet a hoce slobodno recite<
><
> Dario 23/3/2004<i></i>

)))))) sretno