Sada je: 11 kol 2026, 20:46.

Pomoc oko prava na toplice

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Pomoc oko prava na toplice

PostPostao/la Tonka.M » 28 svi 2009, 11:37

Upoznala sam nedugo preko FBa majku jednog divnog posebnog dječaka, rođenog s određenim problemima i kao da to nije bilo dosta još je dobio i tumor na leđnoj moždini. HDB dobroćudni je, ali je bio operiran, nastradala je fina motorika, dijete je u kolicima može svega nekoliko koraka samostalno napraviti i nije im lako. Ima 8 godina i završava 1. razred (a to je posebna priča, o razumijevanju ravnateljice škole, no vjerujem da većina od vas ima već iskustva s našim "sistemom" :roll: )
Bili su u Krapinskima u siječnju i koliko sam shvatila preko HZZOa nema prava na Toplice do sljedeće godine, odnosno može ih dobiti, ali uz plaćanje no financijska situacija im to nikako ne dopušta (samohrana majka 3 djece).

Ono što me zanima jest bi li možda preko HZZOa imali pravo samo na terapije u Krapinskima (fizikalna, defektolog...), a ja bi njih dvoje ugostila kod sebe? Tako da ne bi bilo troška smještaja, a mi bi ih svaki dan vozili do bolnice.

Nisam to njoj još ni spominjala, ne bi htjela buditi joj lažne nade pa me zanima ima li itko iskustva ili saznanja kako bi to funkcioniralo? I bi li uopće?

Hvala vam unaprijed na odgovorima :)
MOŽEŠ TI TO!

* Noa - mali anđeo - 19.10.2011.
Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

Re: Pomoc oko prava na toplice

PostPostao/la watani » 28 svi 2009, 12:28

Tonka.M je napisao/la:jest bi li možda preko HZZOa imali pravo samo na terapije u Krapinskima (fizikalna, defektolog...)

to bi onda islo na uputnicu, kao da ide na ambulantnu fizikalnu terapiju.

mislim da moze.
to se radi, nije neuobicajeno.
neka se dogovore sa svojom dr.
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tonka.M » 28 svi 2009, 12:33

Misliš? Bez obzira što je iz drugog grada? (konkretno Siska)
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la watani » 28 svi 2009, 13:00

nema to veze.
uputnica ti vrijedi za bilo koju ustanovu u hr, samo sto nemas pravo na naknadu putnih troskova. da sad ne skrene rasprava u tom smjeru...

trebali bi postupiti kao da idu na ambulantnu fizikalnu th: otici na pregled, dobiti napisameno koje ce tamo obavljati terapije, to se ispise na uputnicu, i krenu.
ili se dogovore telefonski sa fizijatrom u Krapinskima za terapije, pa se to napise na uputnicu...to su sad finese.
u svakom slucaju, to se moze. i to ljudi rade. u jednoj turi takvih ambulantnih fiz th imaj se pravo na ukupno 20 dana fiz th (ne znam kak bi ovo drugacije opisala: 20 terapija, 20 postupaka :dunno ).
za to ne treba ici na povjerenstvo da se odobri.
povjerenstvo odobrava samo stacionarno lijecenje fizikalnom terapijom (to dodju te toplice kad si i smjesten u ustanovi, na terapiji, hrani, i spavanju ).
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tonka.M » 28 svi 2009, 13:05

OK sad mi je jasnije.
S tim da su oni imali i defektologa (radna terapija) i logopeda i koliko sam skužila učiteljicu koja je s njim prolazila gradivo...

Budem se onda čula s njom, ali prije toga i s poznatom defektologicom u bolnici (opet pesja ekipa :mrgreen: )

hvala ti watani :kiss
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 28 svi 2009, 13:46

ne mogu a da ne podijelim to sa svima - Tonka ti si jedna divna osoba uvijek spremna pomoci svima :hug
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Miki » 28 svi 2009, 14:18

mmar je napisao/la:
Plusic je napisao/la:Tonka ti si jedna divna osoba uvijek spremna pomoci svima :hug

X

X
:moja
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Tonka.M » 28 svi 2009, 14:45

ma nije to neki big deal, tu živim i imam sreće da joj mogu bar tako uletit kad sam već s financijama na vi :dunno
:kiss
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 29 svi 2009, 10:26

Mi smo vježbači od Sanje bivše bobath terapeutice iz krapinskih Tonka to sigurno znaš, kad sam snjom pričala ona je rekla da i neprimaju ambulantno djecu iz drugih krajeva samo iz Krapine i okolice. Zato pitajte još malo ako ništa bar svakog terapeuta pojedinačno.To sam pitala jer meni tamo smještaj s obzirom na sinovo spavanje nije baš odgovarao.Želim Vam puno sreće da to uspije, javi kako je prošlo.
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tonka.M » 29 svi 2009, 11:22

i mi smo Sanjini vježbači ;)

al u bolnici imaš više toga: ambulantu gdje dolaziš redovito, to su "tete Bobathice" kod kojih smo mi također išli i da, oni primaju samo djecu iz okolice.
A onda ima potpuno druga ekipa koja radi s djecom koja su smještena u bolnici, ove prve tete ne rade s njima već su drugi terapeuti u pitanju.
Jer tom dečkiću bi vjerojatno trebao čitav tim (defektolog, logoped, radni terapeut...) s obzirom na probleme.

Čula sam se s majkom dječaka, njima sad još uvijek dolazi fizio kući prek doznake pa će na sljedećoj kontroli pitat svoju fizijatricu ima li šanse za to.

Al hvala abegi :kiss podsjetila si me da bi mogla i tetu Sanju pitat da vidim zna li što ona o onima s "gornjeg kata" ;)
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.