Priča je ovakva : klinac ( autistični spektar ) je upisan u redovnu pripadajuću školu po mjestu boravka .Nije nam bila prvi izbor ali je ipak ispalo super.
Kod upisa nismo dobili rješenja o upisu i sl.- već je sve bilo usmeno- prihvaćaju nam sina , misle da neće biti problema, da će nam osigurati na dnevnoj bazi vježbice sa školskim psih i logo. I da će raditi po prilagođenom programu i da ne inzistiraju na asistentu.
Danas sma dobila rješenje školske medicine gdje se traži procjena već nakon 3 mjeseca (panika zbog kratkog roka ), a u međuvremenu sam saznala da asistenta 99% nećemo dobiti jer nema novaca .
Poznam si klinca i uz sav njegov napredak ( koji je više nego super) mislim da ipak treba ispomoć jer uz sve ostale hahare u razredu ići će teško.Škola je inače ogromna (po veličini i broju učenika).I uz video nadzor koji postoji ,ovu sekundu bez asistenta ja jedino mogu dati otkaz i dežurati pred vratima.
Pitanje- nakon 3 mjeseca imamo komisiju –ako budu negativno nastrojeni- koje je naše oružje za bitku da nas ne sele na školu za klince sa pp.Iako ako zanemarim napredak koji može dodatno ostvariti u redovnoj školi , škola za klince sa pp. bi mi bila jednostavnija varijanta. Ali nije poanta da je meni jednostavnije

ili?da li se moze,ako dobijemo odbijenicu iz drzavnog vrtica u zagrebu da ga moraju primiti onda u privatni?ne znam kako je to u zgbu,tako smo napravili u d.selu..ni tamo ga nisu htjeli primiti u drzavni vrtic..