Sada je: 12 kol 2026, 15:51.

DOSLO DOBA ZA DJECJI DOPLATAK

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: DOSLO DOBA ZA DJECJI DOPLATAK

PostPostao/la danijela81 » 26 lip 2009, 17:09

uh, evo mene s novim problemima.

uz kongenitalnu kataraktu, jos je dobio dijagnozu i distoni, hipotonija, navodno da je doslo do nekog malog ostecenja u mozgu ili zbog infekcije u trudnoci, ili zato jer je ostao bez kisika na porodu. radili smo MR glave i cekamo nalaze, krenuli smo i s vjezbicama na Goljaku....
i sad mi na mirovinskom kazu da nemam pravo na DD jer nismo dobro popunili prijavu (nismo naznacili da je dijete s pp), pa nam sve ide po onom cenzusu, a prelazimo ga za neke sitne pare. zena je bila strasno neljubazna, cak i bezobrazna, imala sam osjecaj kao da sam dosla prosit pa me tjera.
u CZSS nisam dobila ama bas nikakve info sto bi se moglo napravit po tom pitanju, uputili nas natrag na mirovinski, da se zalimo.
i sto sad? galantno su nas odbili i jedni i drugi...

kome da se obratim?
bit ce nam gadno kad mi zavrsi porodiljni i kad mi ukinu onu naknadu, ja sam studentica, i htjela bi se orjentirati na zavrsetak faxa, bojim se da cu lako odustati ako cu se morat zaposliti
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Lidija » 26 lip 2009, 21:57

Ako je doslo do promjene u zdravstvenom stanju, ispunite novi zahtjev sa dokumentacijom i predajte. Jest da DD ide od predaje zahtjeva, ako bude odobren, ali i to je bolje nego za godinu dana.
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 28 lip 2009, 07:05

danijela81 je napisao/la:kazu da nemam pravo na DD jer nismo dobro popunili prijavu (nismo naznacili da je dijete s pp), pa nam sve ide po onom cenzusu,

da, na zahtjevu treba svakako naznačiti da se traži uvečani dd za dijete sa pp
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la enđi » 28 lip 2009, 20:00

danijela81 je napisao/la:uh, evo mene s novim problemima.

uz kongenitalnu kataraktu, jos je dobio dijagnozu i distoni, hipotonija, navodno da je doslo do nekog malog ostecenja u mozgu ili zbog infekcije u trudnoci, ili zato jer je ostao bez kisika na porodu. radili smo MR glave i cekamo nalaze, krenuli smo i s vjezbicama na Goljaku....
i sad mi na mirovinskom kazu da nemam pravo na DD jer nismo dobro popunili prijavu (nismo naznacili da je dijete s pp), pa nam sve ide po onom cenzusu, a prelazimo ga za neke sitne pare. zena je bila strasno neljubazna, cak i bezobrazna, imala sam osjecaj kao da sam dosla prosit pa me tjera.
u CZSS nisam dobila ama bas nikakve info sto bi se moglo napravit po tom pitanju, uputili nas natrag na mirovinski, da se zalimo.
i sto sad? galantno su nas odbili i jedni i drugi...

kome da se obratim?
bit ce nam gadno kad mi zavrsi porodiljni i kad mi ukinu onu naknadu, ja sam studentica, i htjela bi se orjentirati na zavrsetak faxa, bojim se da cu lako odustati ako cu se morat zaposliti

Što se tiče d.d. moj sin je bio zdrav kada sam predala zahtjev za dječji,ali smo nakon par mjeseci od toga dobili dijagnozu njegove bolest i tada sam predala novi zahtjev,ali sam prvo napravila vještačenje( sada to vještačenje radiš pri hzzo-u)taj papir predaj sa onim papirom sa zahtjevom da dd,ne vidim zašto bi to njima bio problem,ako imaš još jedno dijete za njega češ primati dječji koji ide po dohodovnom cenzusu,a za ovo drugo dijete s pp primat češ dd koji nije ovisan o dohodovnom cenzusu;uglavnom predaj novi zahtjev,sa svom potrebnom dokumentacijom!
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la majčica » 28 lip 2009, 20:12

Imam i ja problem,zahtjev za produženi porodiljni do 8 g sam obnovila i nisu mi odobrili,mada sam predala žalbu i čekam.mORAM IĆI RADITI DOK MI SE TO NERJEŠI,ali što sa uvećanim doplatkom.hOĆE LI SE TO OBUSTAVITI ILI ŠTO NAPRAVITI.
majčica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la enđi » 29 lip 2009, 07:45

majčica je napisao/la:Imam i ja problem,zahtjev za produženi porodiljni do 8 g sam obnovila i nisu mi odobrili,mada sam predala žalbu i čekam.mORAM IĆI RADITI DOK MI SE TO NERJEŠI,ali što sa uvećanim doplatkom.hOĆE LI SE TO OBUSTAVITI ILI ŠTO NAPRAVITI.

Bok majčice,

zašto nebi tražila bolovanje dok ti se ne riješi žalba,ideš kod pedijatrice da ti ona napiše da koristiš bolovanje na dijete,a tvoj doktor ti otvara bolovanje;smatram da ti to nebi trebao biti problem.Dječji doplatak primaš do datuma koji ti je napisan na riješenju,ali isto tako o svakoj si ih promjeni dužan obavijestiti;pošto je tvoja žalba u fazi riješavanja dd primat češ kao i do sada.
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Miki » 29 lip 2009, 08:32

flipper je napisao/la:
danijela81 je napisao/la:kazu da nemam pravo na DD jer nismo dobro popunili prijavu (nismo naznacili da je dijete s pp), pa nam sve ide po onom cenzusu,

da, na zahtjevu treba svakako naznačiti da se traži uvečani dd za dijete sa pp

danijela, meni je žena preko telefona rekla da trebam ispraviti zahtjev, nije ništa spominjala da bi zbog eventualno krivo ispunjenog zahtjeva mogla izgubiti pravo :dunno

naravno, kod mene je (isto strašno neljubazno) tvrdila da je zahtjev krivo popunjen a da ga nije ni pogledala - na kraju je i zahtjev bio ispravno popunjen (kad je konačno digla gu**cu i pogledala što unutra piše) i ništa nisam morala dodatno napraviti

ako se nešto promijenilo pa se zahtjev ne može ispravljati (što meni nemaa logike, jer onda ne bi ni zvali da se dodatno donese potvrda o primanjima :conf ) , onda podnesi novi s novim nalazima :kiss
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la majčica » 29 lip 2009, 09:04

Hvala enđi,
bojim se da mi nedaju otkaz u firmi,jer su mi već prijetili.A otkaz mi nebi baš dobro došao,a i bojim se da me neće drugostupanjska komisija opet odbiti pa što ću onda.Jer moje dijete ima terapiju svakodnevno koju mora piti,i neznam kako bi to dijete od 6 i pol godina samo.
A preko CZSS sam dobila bez ikakvih problema,uza sve još moram vježbati svaki dan sa njom.Jer se nemože pokrenuti dok se ne razgiba,ma razočarana sam užasno.
Zato ti hvala jer svaki savjet je dobro došao .
majčica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la enđi » 29 lip 2009, 09:38

majčica je napisao/la:Hvala enđi,
bojim se da mi nedaju otkaz u firmi,jer su mi već prijetili.A otkaz mi nebi baš dobro došao,a i bojim se da me neće drugostupanjska komisija opet odbiti pa što ću onda.Jer moje dijete ima terapiju svakodnevno koju mora piti,i neznam kako bi to dijete od 6 i pol godina samo.
A preko CZSS sam dobila bez ikakvih problema,uza sve još moram vježbati svaki dan sa njom.Jer se nemože pokrenuti dok se ne razgiba,ma razočarana sam užasno.
Zato ti hvala jer svaki savjet je dobro došao .

Majčice,

znam tvoj problem ,jer smo se jednom dopisivale preko tvog drugog posta na ovom forumu ,ako se siječaš,nije mi isto jasno ako si od centra dobila do 7.godine bez problema dopust,zašto te sada zafrkavaju;dali si dobila neko objašnjenje razloga ,kada si predavala liječničku dokumentaciju dali si stavila i preporuku za dopust do 8.godine od doktora koji tvoju curicu vodi,dali si ti napisla zamolbu tada kada si tražila dopust?pitam te zato jer kada oni vide da si imala riješenje (nalaz i mišljenje )od centra u principu odobre dopust do 8.godine,jasno ako u međuvremenu nije nastupilo zdrastveno poboljšanje,pa su oni mišljenja da majčina njega nije nužna.
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la majčica » 29 lip 2009, 10:17

Naravno da se sjećam enđi,puno mi je pomoglo onda kad si mi pisala,da razbiješ moje nedoumice.
Da i pravniku nije jasno zašto mi nisu dali jer sam već koristila,a i obrazac sam zatražila do 8 g i po preporuci sve je zakonski,ali oni odbili.
JER NE NALAZE RAZLOGE ZAŠTO BI JA BILA DOMA.
A preko CZSS sam dobila PP zbog terapije i vježbica koje samo dijete nije sposobno uzimati bez moje brige.
E ko je lud a ko normalan nemam pojma.
Znam samo da moje dijete nemože samo popiti 5 tableta dnevno koje imaju odvratne nuspojave,i užasno se osjećam
Otkaz nemogu dati jer u današnje vrijeme živjeti sa jednom plaćom je teško jednoj osobi a kamoli šesteročlanoj.
Što da ti kažem enđi hvala ti što si tu bar da mi malo olakšaš pa makar da me saslušaš.
Još sam u žalbi dodala iz ministarstva tj agencije za lijekove gdje stoji izvještaj kako se ovaj lijek mora sa posebnom pozornošću konzumirati.
Iskopirala sam i priložiću,pa da vidim što će reći.
ZAMISLI DIJETE OD 6 I POL G PA pa da sama pije sve potrebno od terapije KAKVA SMO MI TO DRŽAVA.
Hvala enđi srce si.
majčica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la enđi » 16 lis 2009, 20:05

Majčice ,dugo se ne javljaš,jeli ima šta nova sa žalbom?
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la majčica » 18 lis 2009, 00:30

Drugostupanjska komisija mi odbila žalbu,mislila sam se žaliti na Upravni sud,ali jako
se dugo čeka.
Odustala sam i jako sam razočarana na našu pravnu državu.
Nemam riječi i jako sam tužna. :(
majčica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la enđi » 18 lis 2009, 20:23

majčica je napisao/la:Drugostupanjska komisija mi odbila žalbu,mislila sam se žaliti na Upravni sud,ali jako
se dugo čeka.
Odustala sam i jako sam razočarana na našu pravnu državu.
Nemam riječi i jako sam tužna. :(

Baš mi je žao ,mislila sam da se u međuvremenu nešto riješilo i da si dobila dopust do 8 .godine,znači počela si raditi ,dali si tražila rad na pola radnog vremena,možda na to imaš pravo?
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la majčica » 19 lis 2009, 20:37

Da počela sam raditi,mada sam sad na bolovanju,
jer teško je skombinirati bolest djeteta i puno radno vrijeme.
A SRV nisam tražila, imam pravo,mada najvjerovatnije budem,čekam nešto a što ni sama neznam.
majčica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danijela81 » 21 lis 2009, 14:37

i opet imamo problema.
još u 7. mjesecu smo išli "ispraviti" zahtjev koji je bio dobro ispunjen, ali oni to nisu uočili pa su nas vodili kao da tražimo doplatak prema cenzusu.
predali uredno svu med. dokumentaciju, i u 8. mjesecu dobili odbijenicu u kojoj je pisalo da imamo pravo na žalbu u roku od 15 dana, usmeno ili pismeno.
u međuvremenu je CZSS predao zahtjev za prvostupanjsko vještačenje, pa su nam dali nekakvu potvrdu s kojom smo usmeno predali žalbu. žena na šalteru je rekla da će nam biti sve riješeno kad dobijemo rješenje komisije, i da ako nam odobre dd, da će se priznati datum kada smo prvi put predali zahtjev, tj. da postupak neće obustaviti.
dobili pozitivno rješenje od komisije, a na HZZO su nas neugodno iznenadili i rekli da je postupak obustavljen još u srpnju, i da moramo predati novi zahtjev :angry tj. neće nam priznati onih 7 mjeseci i uplatiti zaostatke za dd, nego sve ide ispočetka.
soc. radnica u centru je na bolovanju već danima (i vjerojatno neće ni raditi još neko vrijeme), tako da nju ne mogu ništa pitati.
sad ne znam što napraviti, predati ipak novi zahtjev, ili se boriti s vjetrenjačama još neko vrijeme?
a novci nam jako trebaju
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

Prethodna

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.