Sada je: 12 kol 2026, 00:50.

UDRUGA EDUKACIJSKA INICIJATIVA POD ISTRAGOM

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

UDRUGA EDUKACIJSKA INICIJATIVA POD ISTRAGOM

PostPostao/la alexandra » 09 vel 2010, 21:04

inače, to je ona bajna udruga o kojoj smo često pisali i koja šalje djecu na rehabilitaciju u kinu. :roll :angry
Prije nešto više od godinu dana, Nova TV pomogla je branitelju i samohranom ocu Josipu Potočniku, da on i njegov sin, Božić ne dočekaju na ulici. Brojni građani skupili su tada novac za otplatu kredita zbog kojeg mu je banka prijetila ovrhom. No, njegovom teškom životnom situacijom, navodno se okoristila i Udruga Edukacijska inicijativa. Novac, koji su prikupljali, dijeleći po Hrvatskoj letke u Potočnikovo ime, nisu uplaćivali na njegov, već na brojne druge račune. Tri osobe iz spomenute udruge, kazneno su prijavljene USKOK-u i Državnom odvjetništvu.

>> Banka teško oboljelom branitelju oduzela kuću

Od olovke i bilježnice, Josip Potočnik se i ne odvaja. Obolio je od raka grla i štitnjače, pa ne može govoriti. Prevarili su ga i novac zadržali, piše nam na komadiću papira. Prije nešto više od godinu dana brojni su građani skupili novac za otplatu kredita, zbog kojeg mu je banka prijetila ovrhom. Obiteljsku je kuću zadržao, a on i osmogodišnji sin nisu izbačeni na ulicu. 'Ovdje su prevareni hrvatski građani, imam saznanja da akcija još traje', rekao je Herman Boris iz Zaklade hrvatskih branitelja.

Bezobrazluk, koji je, blago rečeno, uslijedio, itekako je neugodno iznenadio Zakladu hrvatskih branitelja. Njima se naime, 50-godišnjak prvi put obratio za pomoć, sumnjajući da se njegovom teškom životnom situacijom okoristila jedna nevladina udruga. 'On i sin nisu morali na ulicu, ali neugodno smo se iznenadili kad nam se obratio sa informacijom da je u toj akciji došlo do nepravilnosti. Nadam se da će državne institucije obavit posao, i dovest istinu na vidjelo', rekao je Boris. Lažne dobročinitelje predsjednicu udruge, njezinog zamjenika, ali i tajnicu sustigle su kaznene prijave. Zbog zarađivanja na Potočnikovoj nesreći prijavljeni su USKOK-u i Državnom odvjetništvu. Cijeli se slučaj istražuje. Jedan dio donacija, priznaju i sami su mu i dali, ali od onog većeg iznosa, zbog kojih je, prema prijavi otvoreno niz sporednih računa, nikad nije dobio ni kune.

Sumnja se da su novčana sredstva, koja je udruga prikupljala akcijom na ime tuđe nevolje odlazila na opremanje vrtića s posebnim potrebama, kozmetičke salone, čak i vozni park. Prevaranti su lažnim donacijama prikupili preko 600 tisuća kuna, ali kako nekim računima, koji su išli preko različitih uplatnica, tek treba ući u trag, sumnja se da je taj iznos milijunski. No, o tome nitko u spomenutoj udruzi danas ne želi javno govoriti. Kažu tek da prijavu još nisu dobili. Potočnik je, nema sumnje bio lak plijen za zaradu. Ali, pljuska je ovo svima, koji su nesebično i anonimno uplaćivali novac čovjeku, koji i danas živi sa samo 1.097 kuna. Da stvar bude puno gora, lažna akcija još nije obustavljena. Oni koji su ga navodno prevarili sa svojih stranica još mame brojem žiro računa. Oprezno, nemojte nasjesti.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

Re: UDRUGA EDUKACIJSKA INICIJATIVA POD ISTRAGOM

PostPostao/la pinky » 09 vel 2010, 21:34

gadi mi se ta edukacijska inicijativa i konacno im je netko stao na rep.

gledala sam ih prije 2 godine u hrvatska danas, nesto su muljali i branili se, jer ih je jedna mama isto tako optuzila da su skupljali lovu za njenog sina, a novca nigdje.
cak je i voditeljica bila iziritirana stavom te zene iz udruge, da je u emisiji, uzivo, proguglala registar udruga i pokazala da ta udruga nije u hrvatskom registru udruga. a teta iz udruge opet zamucjuje, mulja, opravdava se.... prozirni su bili ko staklo.

ne mogu virovati da nikom nije palo na pamet da ih istrazi nakon te emisije vec tek sada. ali bolje ikad nego nikad...

na zalost, dovoljna je jedna ovakva da srusi ugled svih drugih udruga.
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la eli » 09 vel 2010, 21:38

eli
Sveta krava

PostPostao/la faith » 09 vel 2010, 22:21

Nadam se da će sada ovo izgurati do kraja, već je par puta nešto pokrenuto ali uvijek se nekako stiša i opet se skuplja lova za nešto. Nedavno sam opet vidjela da skupljaju za odlazak nekog djeteta u Kinu, nisam sigurna ali mislim u Zagreb news.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kukić-mukić » 10 vel 2010, 12:22

Sram ih bilo! Što sam sad ja ispala glupača koja uplaćuje priloge na sve uplatnice koje mi dođu kao apel za pomoć?
MM je privatnik i stvarno uplaćuje koliko može, nije to neki veliki iznos, ali ipak...
Ma baš sam ljuta :angry
"Mama, volim te ko pet avijona"
"Teta će mi dati slanog šećeraaaa"
kukić-mukić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.