Sada je: 12 kol 2026, 12:41.
Moderator/ica: nadicab

demijan je napisao/la:... U centru za socijalnu skrb su mi rekli da nemam nikakva prava niti na invalidnost a dijete, niti na pomoć, a i da mi možda HZZO neće odobriti dopust pa ...

ptica je napisao/la:demijan je napisao/la:... U centru za socijalnu skrb su mi rekli da nemam nikakva prava niti na invalidnost a dijete, niti na pomoć, a i da mi možda HZZO neće odobriti dopust pa ...
Ovo me podsjeća na našu soc. radnicu ...najlakše im je reći nemate prava i poslat te doma.
Dopust za njegu tražiš u HZZO - skupiš med. dokumentaciju na kojoj po mogućnosti neki specijalist napiše preporuku majci (zaposlenom roditelju) za dopust za njegu. Socka s tim nema ama baš nikakve veze.
Zahtjev za invalidninu podnesi obavezno pismeno u CSS. Oni moraju donijeti rješenje na temelju tvog zahtjeva.
Zahtjev za pregled u SR također predaj u CSS, isto pismeno. Oni to moraju proslijediti u SR.
SR te zove na pregled i kaže ti hoće li dijete primiti, možda i na boravak ili samo na logo. vježbe. Sve ti objasne i dogovorite se. Oni šalju nalaz svoje komisije Centru zaSS, a ovi na temelju toga donose rješenje.
Dok ti ne napišeš i ne potpišeš svoj zahjtev (obavezno stavi i datum), socka neće mrdnuti malim prstom (barem je tako slučaj kod mene, a vidim i kod tebe).
Trebala bi detaljno pročitati Zakon o soc. skrbi + sve dopune i samo se pozvati na njega u ostvarivanju prava za dijete.
Nadam se da sam malo pomogla - sretno

demijan je napisao/la: U centru za socijalnu skrb su mi rekli da nemam nikakva prava niti na invalidnost a dijete, niti na pomoć, a i da mi možda HZZO neće odobriti dopust pa zato pitam ostale roditelje što oni znaju. Ja sam osobno od nekoliko roditelja čula da imam pravo, ali oni kažu da nemam.

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju.