Sada je: 12 kol 2026, 12:42.

problemi sa skraćenim radnim vremenom

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

problemi sa skraćenim radnim vremenom

PostPostao/la jagodica » 15 svi 2010, 13:39

Evo imam jedan problem, pa me zanima da li je netko od vas imao sličnu situaciju. dobila sam rješenje za srv, imam dijete s težim smetnjama u razvoju (autizam), i već drugu godinu dobivam rješenje na godinu dana. Sve je bilo u redu, da bi mi muž nedavno ostao bez posla (radio kod privatnika koji ga je odjavio mjesec unatrag da mm nije to ni znao) i sad nastaju problemi, ovi na hzzo prvo zovu mog poslodavca da ja već mjesec dana nemam pravo raditi skraćeno jer mi je muž nezaposlen. kako mi je muž našao drugi posao, ostaje mi rupa od mjesec dana u kojoj nisam imala pravo na skraćeno radno vrijeme i neću dobiti naknadu.

-znam da se imam pravo žaliti na to rješenje - pa me zanima da li je netko imao sličnu situaciju.
- iskreno nisam niti čitala pravilnik (do sada) nego rješenje o srv u kojem piše da se sve promjene moraju prijaviti hzzo - a ja naivna mislila da se te promjene odnose na zdravlje moga djeteta...
jagodica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: problemi sa skraćenim radnim vremenom

PostPostao/la nadicab » 15 svi 2010, 16:15

paaa, sve ti jasno - za SRV trebaju oba roditelja biti u radnom odnosu i to puno radno vrijeme. Ne znam kako su uspjeli upiknuti vas za tih mjesec dana jer naš državni aparat nije nešto umrežen
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la jagodica » 15 svi 2010, 17:45

nadicab je napisao/la:paaa, sve ti jasno - za SRV trebaju oba roditelja biti u radnom odnosu i to puno radno vrijeme. Ne znam kako su uspjeli upiknuti vas za tih mjesec dana jer naš državni aparat nije nešto umrežen

sad mi je to jasno, tada mi baš i nije bilo, jer mi nitko nije rekao da pročitam pravilnik, samo su mi rekli koju dokumentaciju da prikupim i da čekam rješenje, a u rješenju se ne spominje taj članak 3. koji se odnosi na roditelje.

uglavnom ne bi bilo problema da šef od mm nije gad koji ga je odjavio mjesec dana prije nego što je on za to saznao.

šta mislite da li se ja mogu pozvati na kakvo nepoznavanje pravilnika, nerazumjevanje jer u rješenju nije dobro objašnjeno...
jagodica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 15 svi 2010, 21:20

Ne, nepoznavanje prava te ne oslobađa od odgovornosti - takav ti je stav u svakoj državi. Nažalost, naučila si to na ružan način :jadnimi
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la jagodica » 16 svi 2010, 10:24

nadicab je napisao/la:Ne, nepoznavanje prava te ne oslobađa od odgovornosti - takav ti je stav u svakoj državi. Nažalost, naučila si to na ružan način :jadnimi

Još mi nešto nije jasno - još nisam dobila to rješenje o prestanku prava na srv,nego mi je moj poslodavac javio da su ga zvali iz hzzo (telefonski) da njemu to prvo kažu, a meni su navodno poslali rješenje. Koliko sam shvatila, to rješenje vrijedi "retroaktivno" što mi nikako nije logično.

Kad je meni trebalo priznati neko pravo onda sam čekala pravomoćnost rješenja, a sad kad mi se ukida to pravo rješenje vrijedi unazad....zar nije to nepravda?
ja ću se svakako žaliti na to rješenje (kad ga dobijem) jer mm nije znao da je odjavljen što se iz prijave na burzu vidi da je tri tjedna prošlo. ispada da zakon štiti lopove ...
jagodica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju.