Sada je: 13 kol 2026, 23:25.

Problemi sa doznakama za invalidska pomagala

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Problemi sa doznakama za invalidska pomagala

PostPostao/la MalaZvjezdica » 13 lip 2010, 17:07

Drage mame imam veliki problem i iskreno ne znam što da radim više .
Evo o čemu se radi ...
Sin (13 god) je dobio od ortopeda dvoja invaliska kolica i hodalicu na doznaku , HZZO potvrdio nakon cijeli niz muvanja vamo tamo jer smo ipak morali ponovo do ortopeda da izmeni doznake . Uglavnom umjesto kolica po specialnoj izradi dobio je jedna aktivna (dječja) i jedna standardna umjesto još jednih aktivnih ( neki njihov pravilnik je takav da se ne može dobiti na doznaku specialna kolica i aktivna , već samo aktivna i standardna )
To smo riješili ... Naravno dobio je i doznaku za hodalicu i to onu najskuplju na listi .

E sad ne bi to prošlo lagano , nema šanse ...
Dođemo u radnju podiči pomagala sa doznakama ...kad ono ŠOK !
Naime djete ne stane niti u jedna dječja kolica , jer je sjedište največih dječjih kolica 38 !!! A on treba 44 !!!
Hodalica tako kako ali njemu oped ne odgovara jer se vuće za sobom a ne ispred sebe ..
I šta sad , ja pitam da li je moguće kao prije mjenati doznake pa da bar jedna poštena kolica dobijemo koja malom odgovaraju ... nemože!!
Kao prvo problem je u tome što je za svaku doznaku vezana odrežena vrsta pomagala , tako da možete samo nadoplatiti ali ne i mjenjati doznake za ono što vama odgovara !

Razlika u cijeni je ogromna aktivna dječja kolica dođu 8.800 i toliko HZZO daje , međutim sin ne može sjesti u ta kolica jer su mu premala ....kolica za odrasle dođu na doznaku 12.000 kuna najjeftinija !
Međutim kako je on djete , nemaaa pravo na pomagalo za odrasle !
Probali i preko veze u HZZO , teta kaže pravilnik je takav i ne možemo ništa napraviti !
Ja jednostavno nemam odakle pljuniti toliki novac , a kolica sinu trebaju ...

Pa sam mislila ovako
Edit: Lidija

Gledaj MalaZvjezdice, shvacam tvoj problem, i naravno da je problem više no apsurdan, no ovdje definitivno nije mjesto za male oglase ovog tipa, naročito jer se radi o nedozvoljenim radnjama.
MalaZvjezdica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.