Sada je: 12 kol 2026, 23:26.

korisnice floor time, prijavak

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

korisnice floor time, prijavak

PostPostao/la nadicab » 19 lip 2010, 12:36

Mene zanima, koliko dnevno koristite floor time, kako vam ide, da li vas ima itko podučavati ili same putem knjige to radite?
Ima li u CRO uopće institucije i/ili stručnjak koji je educiran u tome?
Da li se to može koristiti i za nesjedajuću djecu? Koliko je motorika tu važna? Koliko vid?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: korisnice floor time, prijavak

PostPostao/la Lotta » 19 lip 2010, 15:21

nadice, mi po tome ajmo reci radimo (zivimo), valjda nam ide jer je mali ipak dosta napredovao, najvise u interakcijama s drugima i razumijevanju..i u zadnje vrijeme mu se paznja jako poboljsala, i sad smo dosli do toga da on SAM trazi neke vjezbice/igrice, pogotovo one za stolom, tipa memori, il izdvajanje, uparivanje,i zna po 1 sat sjedit i slagat to s menom, i nece da prekinemo. kad se sjetim kako smo poceli, dode mi da placem, da sad on mene tjera da radimo..
pocela sam sama, preko knjige, a zatim smo prosle godine nasli drugog defektologa koji radi s njim po tom programu. on mi svako malo nosi skripte il salje mailom nove "vjezbe" tj nacine rada s njim, ovisno kak koji nivo savlada, i koji bi mu bio sljedeci na redu.
u pocetku sam brojala minute, al posto znas da imamo za radit i ostale stvari, to mi je postala preokupacija, tako da vise nista ne brojim, jednostavno preko dana u svakoj situaciji primjenjujem ta pravila, a barem 1x dnevno pokusam napravit s njim te neke najbitnije stvari.
ja sam primjenjivala one stvari koje moze napraviti s obzirom da ne hoda, ima ih hrpa, jednostavno i mi i defektolog prilagodimo njegovim mogucnostima..
naravno da bi vise toga mogao da hoda, i da mu je motorika bolja, ali moze se i tako.
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 19 lip 2010, 17:38

super, ajde daj koji primjer kako da čovjek počne, koji su osnovni principi na koje moraš poštivati (npr kod FU ne smiješ nutkati, govoriti i pohvaljivati)
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Lotta » 19 lip 2010, 20:27

pa pretpostavljam da imas knjigu od greenspana (dijete s pp), mi smo otud poceli. tu je na jednostavan nacin objasnjen floor time pristup i osnovna nacela, te korak po korak vode roditelja na visi razvojni nivo. ima primjera kako poticati dijete, dok nama defektolog iz drugih izvora nabavlja daljnje i detaljnje vjezbe za rad (neznam sad napamet koja tocno knjiga).
ugl mi smo krenuli od toga da nam je temeljno u floor time-u uvodenje raznih stimulacija i njih treba stalno koristit u interakcijama. jer tu lezi glavni lovrin problem. znaci, imamo 7 vrsta osjetila-vidni, slusni,okusni,mirisni,dodirni, proprioceptivni i vestibularni. ako oni nisu na "mjestu", znaci ako su hipo ili hiper mozak ne moze normalno funkcionirati, nema govora o paznji, konc, ucenju opcenito. pa mi sve zalijevamo sa razno raznim stimulacijama kako bi koliko najvise mozemo doveli ta osjetila na svoje mjesto. na pocetku mi se sve to cinilo smijesno i uzaludno, al sad vidim da itekako ima smisla, jer kako radimo na tome, njegova paznja je sve bolja, ucenje nam lakse ide, on postaje puno vise svjestan svega i vidim da vise razumije.
ne znam sad dal imas kaj od tih skripti i knjigu opcenito, al mogu ti neke stvari skenirat pa poslat na mail, cisto da vidis..
a kjnigu ako nemas obavezno nabavi ako mislite radit po floor timeu.
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 19 lip 2010, 21:26

imam "vještine igrališta", a danas sam naručila Dijete s pp.
Može sve što imaš, šalji na nadicab@yahoo.com :mah
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Lotta » 21 lip 2010, 09:55

evo potrudit cu se ovaj tjedan cim nadem malo vise vremena :mah
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 21 lip 2010, 10:05

Mene zanima, koliko dnevno koristite floor time, kako vam ide, da li vas ima itko podučavati ili same putem knjige to radite?

nekidan 4 i pol sata :shock , uglavnom pola sata do sat vremena dnevno, ponekad preskocimo :/
nitko me ne poducava osim greenspana :5 i interneta :/

Da li se to može koristiti i za nesjedajuću djecu? Koliko je motorika tu važna? Koliko vid?

moze, dako! nije bitno da ste doslovno na podu, bitan je sistem - struktura igre. nije bitna ni motorika, ni vid. mislim, nisu presudni.
mamashnita od noje
Muza

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.