Sada je: 12 kol 2026, 22:34.

OPREZ - opet mamljenje novaca za financiranje liječenja

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

OPREZ - opet mamljenje novaca za financiranje liječenja

PostPostao/la nadicab » 05 lis 2008, 16:52

Sandučić nam je danas bio prepun s isštampanim uplatnicama (od finog sjajnog papira) za novoosnovanu udrugu GENIUS http://www.uprava.hr/RegistarUdruga/faces/WEB-INF/pages/searchResult.jsp
kao što se može vidjeti, udruga postoji samo 3 mjeseca i već ima sredstva da štampa letke u velikim količinama i još nudi i posao grafičkom operateru
hmmmm, od kuda ima novac?
I koja je to kvalitetna rehabilitacija od 86.800,00 kn :shock:
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: OPREZ - opet mamljenje novaca za financiranje liječenja

PostPostao/la faith » 06 lis 2008, 05:33

Nikad čula, ali pitat ćemo.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Luantaro » 06 lis 2008, 10:30

da li se zna sta o ovoj udruzi?
UDRUGA ZA POMOĆ U OSTVARENJU SREĆE, MIRA I ZDRAVLJA «PLATHINIA» Stubičke Toplice

Udruga «PLATHINIA» je humanitarna organizacija osnovana u ožujku 2005.g. Lječilište smo modernog tipa za djecu i odrasle sa posebnim potrebama, ovisnike i druge ugrožene skupine. Volonteri smo i cjelodnevno smo predani skrbi za boljitak pojedinaca i cijelog društva.«PLATHINIA» ima za cilj pomaganje svim ljudima koji žele zdravlje, sreću i mir kako u obitelji tako i njihovoj okolini. Svakodnevno imamo terapije na kojima polaznici dobivaju drukčiji pogled na život i šire ga oko sebe. Pobornici smo života u skladu sa prirodom (očuvanje šume, klime, atmosfere, vode itd.).

Svake godine za djecu od 6-14 god .organiziramo humanitarnu akciju pomoći u zdravlju.

Naše nade imaju ove probleme: oštećenja jetre,slezene,bubrega,srca i pluća.

Radi se sa grupom do 10-tero djece i individualnim pristupom.Terapije su dugotrajne(višegodišnje) i skupe(rad sa jednim djetetom za 1h iznosi 800 kn).

U 2008 .god .imati ćemo 5 takvih grupa,a za ostvarenje plana potrebno je skupiti preko 163000 kn

AKCIJA ZA POMOĆ DJECI JE B E S P L A T N A ! (za roditelje)

Molimo Vas za donaciju da bi naši volonteri uspješno pomogli djeci.

Sa poštovanjem,

Tajnik Udruge

Tomislav Sladić, dipl. ing.
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la korny » 06 kol 2010, 11:03

Mene zanima jedna stvar. Zašto javnost ne može naknadno doznati što je bilo s osobom za koju se donirao novac? Evo ja trenutno tražim informacije o jednom djetetu za koje je naša udruga donirala novac i nigdje ne mogu naći podatke o tome u kojoj je fazi rješavanje problema zbog kojeg se obitelj obratila javnosti za pomoć.
To me prilično zabrinjava, kao i činjenica da o toj udruzi koja je humanitarni akciju organizirala, također nema nikakvih podataka, kao ni o ljudima koji je vode. :/

Animiranje javnosti da se pomogne potrebnima je sjajna stvar, ali ako se to ne radi u potpunoj transparentnosti, od početka do kraja, onda pada sumnja na cijeli projekt. :dunno
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 06 kol 2010, 19:36

meni je isto nejasno zasto se to ne bi moglo doznati.. :dunno
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la korny » 07 kol 2010, 19:09

jučer mi je u poštanski sandučić došlo pisamce inicijative nova. i onda po internetu pročitam svašta. a kad bi sve akcije u svakom trenutku bile transparentne, puno bi se više moglo pomoći potrebnima. :|
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.