Sada je: 12 kol 2026, 22:46.

Autizam???

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Autizam???

PostPostao/la dora0205 » 04 kol 2009, 22:09

Treba mi pomoć roditelja koji su se susreli s takvim stanjem...zanima me po čemu ste otkrili autizam(da li vam je netko rekao ili ste sami primjetili).Moje dijete ima 2g.i 3mj.,ne govori,na momente mi se čini da me i ne čuje...molim za odgovore....vodim ga u ZG u 9 mj.na ERF jer ne znam gdje drugo....hvala!
dora0205
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Autizam???

PostPostao/la Dabilly » 04 kol 2009, 22:26

linkovi s ovog podforuma -
http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=52&t=15345

http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=52&t=24256

http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=52&t=35668

pročitaj malo, puno se pisalo ovdje o tome. pogledaj i ovdje -
http://autizam.pforum.biz/forum.htm

ima nas dosta ovdje s istim problemom i puno različite djece koja u autistični spektar spadaju... nadam se da ćeš čitanjem otkriti neke odgovore, možda i umanjiti strahove :hug
"You're weird.
I like you."
Dabilly
ko lampica za bor

PostPostao/la la_luna » 05 kol 2009, 13:38

mozda nebi bilo lose da i ovdje pogledas: http://dira.forums-free.com/forum.html
i ne boj se pitati jer svi smo imali slicne strahove...kod nekih se obistinio kod nekih ne ...
la_luna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la dora0205 » 04 stu 2009, 22:29

evo moji strahovi su se obestinili,jučer smo bili na pregledu i rečeno nam je da dijete ima poremečaj socijalne komunikacije i autistične spektr pa me zanima postoji li kakvo mjesto gdje se mogu educirat vezano za vježbe,igre....help!!!! :conf
dora0205
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamashnita od noje » 04 stu 2009, 22:33

dora, gdje ste bili na pregledu i kakvom pregledu?
na ovom forumu i linkovima koje su ti cure stavile pronaci ces puno toga.
i trebat c es puno raditi s djetetom ti doma, odnosno cijela obitelj. i defektolog.
gdje si, u kojem gradu?
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la andrij » 05 stu 2009, 04:28

dora0205 je napisao/la:evo moji strahovi su se obestinili,jučer smo bili na pregledu i rečeno nam je da dijete ima poremečaj socijalne komunikacije i autistične spektr pa me zanima postoji li kakvo mjesto gdje se mogu educirat vezano za vježbe,igre....help!!!! :conf

Pozdrav Dora .

Odi na http://autizam.pforum.biz/forum.htm jer tamo možeš naći sve moguće vježbe koje ti trebaju za dijete u toj dobi.
Ispunjen život moguć je unatoč mnogim neispunjenim željama.- D. Bonhoeffer
andrij
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dora0205 » 05 stu 2009, 13:21

Bili smo na ERF-u kod prof.Ljubešić, inače smo iz Splita i ovdje se nemamo kome obratiti iako sam spomenila da danas idemo kod prof.Čukelj(defektolog) pa su mi rekli da je ona odlična! Hvala...bacam se na proučavanja!
dora0205
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MBee » 05 stu 2009, 14:26

Na gore navedenom Forumu ima dosta roditelja iz Splita i sigurno znaju gdje i kako dalje. Pridruži nam se!
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la veky32 » 19 kol 2010, 16:25

pozdrav :mah

u susjedstvu postoji jedan dvogodisnjak sa nekim naznakama autizma
-jos ne prica
-slaze u red sve kockice, igracke...
-ne odaziva se na ime ili jako rijetko
-mama kaze da ima cesto neki ritam/obrazac ponasanja npr.cupa salavetu na komadice pa kad kad iscupa sve onda trazi neke vece komadice pa ih sjecka na manje komadice stim da se svaki put vrati na isto mjesto
-kad je vise djece tu on se ne obazire previse na djecu

ovo su neki simptomi koje on ima

mama i tata sa odusevljenje pricaju o njegovom slaganju i cupkanju, tako da predpostavljam da nisu ni posumnjali u autizam.

ja bi im rekla da malo obrae paznju, da popricaju sa doktorima ali sam u dilemi KAKO RECI RODITELJIMA

voljela bi pomoci ali ne bi da ih uznemirujem ako to ustvari i nije to

bas sam u dilemi kako im pristupiti?
veky32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 19 kol 2010, 16:28

nikako. to su ti susjedi, a ne prijatelji. možeš se samo nadati da će pedijatar primijetiti odstupanja u razvoju.
inače se autizam ne dijagnosticira tako rano i potrebno je obaviti jako puno pretraga pa mi laici teško da možemo razlučiti autizam od sličnih stanja.
eli
Sveta krava

PostPostao/la veky32 » 19 kol 2010, 22:57

da, znam da treba vremena za pravu dijagnostiku
ni sama ne znam puno ali ovi navedeni simptomi su me odmah asocirali

:mah
veky32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la pepita » 21 kol 2010, 12:00

-to je baš nezgodna situacija-KAKO REĆI RODITELJIMA.......ja smatram da ipak treba stisnuti oci i zube i reci pa bili to susjedi,rodbina ili netko treci......s obzirom da oni s oduševljenjem pričaju o radnjama koje radi-najvjerojatnije je da oni ne znaju ništa o autizmu što danas nije ništa cudno,pogotovo ako se nikad nisu susreli s necim takvim pa tako ne mogu niti naslutiti neke stvari...
-ako to dijete sad ima 2 godine ,oni mogu još godinu dana biti "oduševljeni" ili dok im netko ne skrene pažnju ....a puno znaci pola godine a kamoli za godinu
-ne bitno je je li ovo autizam ili nesto deseto -vidljiva jesu odstupanja a i da danas sama primjeti da nesto ne stima-proci ce jos dosta vremena do dijagnoze .....ono sto je bitno je, raditi s djetetom

-gledajuci sve što si navela da radi to dijete ,ja bih joj rekla-susjeda će možda biti ljuta na tebe neko vrijeme ali vjeruj mi ne dugo ....ja sam se našla nekoliko puta u takvim situacijama i prvi put sam se jako grizla jer nisam rekla odmah kad sam primjetila ....jedna mama je bila ljuta na mene ali me nakon 2 mj nazvala i rekla Hvala ti ......naravno ,treba paziti kako reci i što reci ili pronaci neki drugi nacin i skrenuti paznju da ona sama prepozna npr. moze to biti neka tvoja prica o nekom djetetu ,nevezana za njeno dijete.......ne znam,razmisli,promisli....
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.