Sada je: 17 tra 2026, 14:57.

usporen psihomotorni razvoj i hiperaktivnost

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

usporen psihomotorni razvoj i hiperaktivnost

PostPostao/la MILOSNA » 13 vel 2009, 22:12

Mišljenja roditelja o končerti,mom detetu je savetovana kao lek za umirenje.
MILOSNA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: usporen psihomotorni razvoj i hiperaktivnost

PostPostao/la MON » 13 vel 2009, 22:25

Evo tu je jedan link:

http://pediatrics.about.com/cs/adhd/a/concerta.htm

Inače, to je psihostimulans, a prepisuje se djeci s poremećajem pažnje/hiperaktivnim poremećajem jer se pokazalo da oni imaju više spore moždane aktivnosti nego djeca bez tog poremećaja.

Ima li u tvojoj blizini netko tko primjenjuje neurofeedback terapiju? Naime, to je terapija kojom djeca na neki način "uče" kako da poboljšaju moždanu aktivnost...pokazalo se da takva terapija ima dobre i dugotrajne efekte, bez nuspojava, odnosno da je jednako učinkovita kao i psihostimulans, a učinci su trajni.

Evo i neki link za neurofeedback...

http://addadhdadvances.com/neurofeedback.html

Ako te interesira neurofeedback, možeš mi se javiti na pp, pa ću ti pobliže objasniti kakva je to terapija....
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la Plava » 17 vel 2009, 17:37

A možeš i proučiti topic "Sensory Belt terapija" jer bi i tebi možda koristio taj pojas. :mah
Moj sin ima dijagnozu usporen psihomotorni razvoj. Mi imamo logopedske i defektološke vježbe, muzikoterapiju, sensory belt, na putu smo da dobijemo terapijskog psa. O tome možeš čitati na ovom forumu. Možda su to bolje metode od samog lijeka, a možda i nisu, u svakom slučaju mislim da vrijedi pokušati.
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pepita » 17 vel 2009, 19:04

evo ti malo o biofeedback-u http://web.zpr.fer.hr/ergonomija/2005/dugalic/biofeedback.html
Ja sam moju vodila u petak kod jedne dr. koja ima jedan od takvih aparata i primila je terapiju strujom od 3 minute-računalo je izbacilo što ne valja u organizmu a terapija je vračala signale natrag na ta mjesta .....od petka moja cura spava 10-12 sati dnevno ,što smo prije mogli samo sanjati :dunno
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MON » 17 vel 2009, 19:17

Pepita, ako nije problem možeš li mi poslati na pp ime te dr? Naime, ovo što opisuješ je zapravo stimulacija na osnovi povratne info o stanju u organizmu i zvuči jako zanimljivo...ja se bavim biofeedbackom, no to je drukčije...nema nikakve stimulacije od strane "stroja", već se pomoću te povratne biološke info čovjek na neki način uči kako to promijeniti...no dobro, da sad ne davim, ako nije problem, rado bi vidjela što i kako ta dr radi...tnx :mah
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la anamarija » 27 kol 2010, 09:31

Pepita i ja bi te molila ime i broj te dr. kako bi je kontaktirala i sami bi pokušali nešto slično, do sada smo samo logoped, defektolog jer živimo u provinciji i nemamo beš nekih mogučnosti, pozdrav (molim te javi mi na PP) hvala
anamarija
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la anamarija » 30 kol 2010, 09:54

pepita je napisao/la:evo ti malo o biofeedback-u http://web.zpr.fer.hr/ergonomija/2005/dugalic/biofeedback.html
Ja sam moju vodila u petak kod jedne dr. koja ima jedan od takvih aparata i primila je terapiju strujom od 3 minute-računalo je izbacilo što ne valja u organizmu a terapija je vračala signale natrag na ta mjesta .....od petka moja cura spava 10-12 sati dnevno ,što smo prije mogli samo sanjati :dunno

Pepita i ja bi te molila ime i kontakt ove dr. na pp jako me zanima i daljnje napredovanje i da li ste nastavili s ovom terapijom, pozdrav
anamarija
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la pepita » 30 kol 2010, 10:32

sorry,nisam prije vidjela-poslala sam ti pp
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.