Sada je: 13 kol 2026, 23:25.

trening: plivanje - individ. pristup

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

trening: plivanje - individ. pristup

PostPostao/la mamashnita od noje » 08 ruj 2010, 10:17

ne znam trebam li mozda pitati to na MUA, ali kako god sada.
dakle, smrdo je izvrstan plivac, pliva k'o riba vec dvije godine (sad ima 5), roni sve u 16, gleda u moru, skace s mola u duboko... obozava vodu i to je zbilja medij u kojemu je on "doma".
mm i ja smo razmisljali upisati ga na nekakvo plivanje - i da se "potrosi", ali i radi nekakvog psihofizickog oplemenjivanja, sticanja samopouzdanja (koje mu uzasno nedostaje), a i njegovog osobnog gusta.
e, sad...
njemu je jako tesko slijediti upute i drzati se pravila, sto je nuzno za svaki trening. pogotovo bi mu predstavljao problem slijediti upute i pravila u grupi, odnosno neke stvari bi mozda i upalile kada bi se trener obracao njemu osobno, jedan na jedan, a ne njemu kao dijelu grupe (jer to je milijardu posto osudjeno na neuspjeh).
s kim bi se dalo razgovarati, znate li nekoga tko je trener plivanja i radi s djecom, a tko bi mogao raditi s njim na takav nacin?
mamashnita od noje
Muza

Re: trening: plivanje - individ. pristup

PostPostao/la alexandra » 08 ruj 2010, 23:01

pitaj u natatoru.
teško ćeš naći baš da se radi konstantno jedan na jedan, ali oni imaju male grupe i rade puno individualno. osim toga možeš i ti s njim u bazen.
ako je i to njemu previše, onda ćeš morat tražit privatno trenera i plaćat traku, a mislim da je to malo too much.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la mamashnita od noje » 09 ruj 2010, 08:07

hvala, nazvat cu ih :kiss
i nije njemu problem biti u grupi, vec slijediti upute i pravila , grupe. trebao bi netko tko bi imao volje jos malo dodatnog angazmana posvetiti njemu. ovo tvoje mi zvuci ok :)
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la alexandra » 09 ruj 2010, 14:34

znam da mu nije problem biti u grupi, ali kod sršenice ipak imaju drugi pristup, više vremena i strpljenja. a grupe su i tamo pa će biti s djecom u svakom slučaju. :mah
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Plava » 16 ruj 2010, 07:38

Mi u subotu krećem u Natator...jedva čekamo...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MBee » 16 ruj 2010, 09:27

Više nema mjesta za termin subotom :(
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 16 ruj 2010, 18:06

ma da?
ja se nadam da su nas uzeli u obzir..mi vec dugo idemo a ovaj put smo se prijavili mailom jer ih nisam mogla dobiti telefonom ali nisu mi nis odgovorili..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 17 ruj 2010, 20:15

zvala sam danas..i vjerojatno bu sve ok..jer sam zvala sanju a mailove izgleda cita ana..
tako da sutra ne bumo dosli dok skroz ne ozdravi..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 17 ruj 2010, 22:03

eto i mi smo se razbolili pa smo odgodili početak za slijedeću subotu...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MBee » 18 ruj 2010, 05:57

Eto, šteta što nemaju duplo upisane jer smo mi zdravi i rado bi plivali ;)
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la stray_cat » 24 ruj 2010, 20:04

nisam skuzila da li je to formirana posebna grupa za djecu sa posebnim potrebama?

sebastian je krenuo na plivanje sa skolom sa 4 godine (djeca su u bazenu samo sa uciteljima plivanja) i godinu i pol se nismo mrdnuli sa mrtve tockee. skakutao je po plicaku i odbijao staviti usi u vodu. kad sam ga ja vodila na plivanje nakon sto bi se dovoljno razigrao moglo ga se sa leptiricima za plivanje baciti u vodu tako da potone i glava

onda smo prije nekih 6 mjeseci krenuli na individualnu obuku. idemo na mali bazen i u pocetku je bio sam sa instruktorom. decko koj radi sa njim ima oko 25 godina i sebastian mu je prvi klinac sa autizmom. Iskreno govoreci nekad se pitam da li ce taj mali jednom poluditi i reci da vise nema energije i snage i ideja da odrzi sat.

svaki je sat veliko nadmudrivanje, ali... odmah na prvom satu je uspio samostalno staviti usi u vodu. sad pola godine kasnije uglavnom pristane skociti sam u vodu sa ra bazena.. na sebi ima leptirice i pojas za plivanje.

u toj skoli rade tako da djecu pomocu razlicitih pomagala dobiju da osjete sto znaci plutati i onda po malo skidaju sve te dodatke za plivanje

http://www.spaarnehuys-haarlem.nl/

bazen je mali, voda je jako zagrijana i u cijelom je prostoru vrlo toplo

da li postoje po zagrebu mali bazenu po spa centrima?
stray_cat
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la stray_cat » 24 ruj 2010, 20:32

uspjela sam otvoriti stranice kluba. mogu samo reci da je lista trenera impresivna
stray_cat
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 24 ruj 2010, 21:45

stray cat, ima malih bazena u spa u zg, ali ne dopuštaju ulazak djeci.
ali ima malih bazena kraj velikih olimpijskih pa to nije problem.

ana sršen ima odličan klub, odlične trenere i rade po engleskoj metodi učenja plivanja koja je prilagođena za djecu s pp svih oblika - od nedostatka udova, cerebralne, mentalne, autizma.... sve. i nema djeteta koje ne nauče plivat. roditelji su u bazenu s djetetom, ako se radi o neplivačima. nema leptirića, nema šlaufova, od pomagala se koriste roditeljske ruke, a kasnije, prije faze samostalnog plivanja jedino daskice za plivanje i one spužvaste cijevi.

moja s. je htjela ući u vodu do pupka s 3.5 godine. nakon 2 mjeseca škole je proplivala samostalno.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la stray_cat » 25 ruj 2010, 08:18

za te spa centre se moze dogovoriti da se organizira dolazak djeteta. sigurna sam da postoje centri koji su spremni suradjivati sa djecom sa posebnim potrebama

postoje klinci kod kojih senstory integration disorder onemogucava funkcioniranje na velikim bazenima gdje je prisutno vise ljudi

postoje klinci koji se boje (napadi panike su vrlo cesti pratioci djece sa autizmom)

bitno je naci nacin i mjesto gdje ce klinac uzivati
stray_cat
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 26 ruj 2010, 15:35

ovisi da li ga hoćeš naučiti plivati ili hoćeš da uživa. :dunno
da li ga hoćeš naviknuti na bazen i plažu s čime će se susretati u životu, ili ga držati u idealnim uvjetima gdje nema nikog. :dunno
možeš se dogovoriti s vlasnikom nekog spa, prije ili nakon početka radnog vremena, a to je ili prerano ili prekasno za dijete.

naravno da u klubu o kojem pričam imaju drugačiji pristup svakom djetetu, ovisno o njegovom problemu. kad oni imaju trening u tom bazenu nema nikog osim njih, nije gužva. svako dijete se prvih par treninga navikava na okolinu i daje mu se vremena koliko hoće. mi smo prva tri sata proveli s njom do pupka u vodi dok se nije pustila, a onda smo počeli učiti i to je to.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nadicab » 26 ruj 2010, 20:32

nažalost, za Denisa je sva ta voda u zg bazenima - prehladna :/
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la stray_cat » 27 ruj 2010, 11:33

alexandra je napisao/la:ovisi da li ga hoćeš naučiti plivati ili hoćeš da uživa. :dunno
da li ga hoćeš naviknuti na bazen i plažu s čime će se susretati u životu, ili ga držati u idealnim uvjetima gdje nema nikog. :dunno
možeš se dogovoriti s vlasnikom nekog spa, prije ili nakon početka radnog vremena, a to je ili prerano ili prekasno za dijete.

naravno da u klubu o kojem pričam imaju drugačiji pristup svakom djetetu, ovisno o njegovom problemu. kad oni imaju trening u tom bazenu nema nikog osim njih, nije gužva. svako dijete se prvih par treninga navikava na okolinu i daje mu se vremena koliko hoće. mi smo prva tri sata proveli s njom do pupka u vodi dok se nije pustila, a onda smo počeli učiti i to je to.

ne znam da li si cula za sensory integration disorder ali klinci koji se muce sa tim plazu, ducane i guzvu dozivljavaju ko da se voze na toboganu smrti. njihovo procesiranje informacija ne funkcionira, vrlo cesto su "monokalani" odnosno istovremeno mogu procesirati informacije recimo saamo od uha, ili oka

kad se preopterete dolazi do ispustanja pare i klinci znaju raditi svasta da ispuste taj pritisak iz sebe

to je ko da zelis slabovidno dijete dresirati da progleda i onda ces forsiranjem nekako to dijete dobiti da progleda
stray_cat
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 27 ruj 2010, 14:16

stray cat, moje dijete ima poremećaj senozoričke integracije. koji rješavamo svim raspoloživim terapijama. nije mogla ući u supermarket, nije mogla biti u prostoriji s više ljudi, nije mogla ući u tramvaj, nije mogla ući u lift......sad može. osposobljavamo je (kao i većina roditelja na ovom pdf-u) za normalan i što samostalniji život. nemam je namjeru držat pod staklenim zvonom, jer je kad nas ne bude, nitko neće držati pod staklenim zvonom.

da, znam, ima djece kod kojih je poremećaj tako izražen u nekim segmentima, da neke stvari nikada neće moći svladati i oni trebaju ići na prazne bazene i plaže. no isto tako mislim da većina djece uz adekvatnu pripremu može savladati velik broj stepenica.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.