Sada je: 13 kol 2026, 23:25.

dg:pedes calcaneovalgi gr.III-klinicki:kalkaneovalgus IIIst.

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

dg:pedes calcaneovalgi gr.III-klinicki:kalkaneovalgus IIIst.

PostPostao/la Plusic » 08 ruj 2010, 13:30

naslov teme sve kaze....
upravo smo se vratili od Markovca sa pregleda, stariji ima suprotnu dijagnozu mladjem.
Na papiru nam je samo napisao par vjezbica, uloske smo odmah narucili kod njega, pitala sam za cipelice preko HZZOa rekao da nam ne trebaju :dunno

molim vas savjete ?
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

Re: dg:pedes calcaneovalgi gr.III-klinicki:kalkaneovalgus IIIst.

PostPostao/la malamija » 17 ruj 2010, 22:01

Mislim da bi bilo najbolje da ti netko od fizioterapeuta pokaže vježbice. To su tzv. trodimenzionalne vježbe za stopala.
malamija
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la dejanajurić » 12 lis 2010, 12:35

imam 23godine,muž ima 24,malena će 26.11. imati 8mjeseci,jućer smo bili kod doktora za kukove i rekao je da mala ima tj citirat ću "obostrani kalkaneovalgusi, pasivno moguća puna korekcija" ,poslao nas je da idemo dječjem fizijatru vikao na mene,rekao mi da djete od 7mj nesmije ni stojati ni sjediti,kad sam mu spomenula hodalicu tek je tada nastala frka,jer sam mu pokušala objesniti da malena kada stoji nema poteškoća s nogicama.............dal mi netko može reći više o tome,dal je to nešto strašno ......što da radim?
dejanajurić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lulamae » 12 lis 2010, 12:44

ja ti mogu reci da niti jedan fizijatar ne preporuca hodalicu..odnosno, ne da ne preporuca nego zabranjuje..hodalica nije dobra niti za jedno dijete, cak ni za ono koje nema motorickih poteskoca..dijete ce se samo ustati i prohodati kada bude spremno a ne kad ga mi stavimo da hoda...
za ostalo ti ne znam reci..jer ne znam sto je kalkaneovalgus...moj mali ima valgus stopala i prohodao je tek s tri godine a mislim da smo i to uranili i da smo trebali jos vjezbati prije nego smo ga pustili da hoda,ali tako mi je fiziterapeutica preporucila..a sad, tko ce znati sto bi bilo..
obavezno se javi fizioterapeutu i provodi vjezbe koje ti daju jer sto vise sad ucinis bolje ce biti za dijete..a to sto ti ne vidis da nesto nije u redu s nogicama ne znaci da nije..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la breg » 12 lis 2010, 19:26

Hodalicu odmah baci i javi se fizijatru!
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la Plusic » 12 lis 2010, 19:44

odmah fizijatru !

nama sa 10m mjeseci nisu obratili paznju na valgus :/
sa 15 rekli da je jos rano., da moramo cekat dok se budu stopala smatrala prohodanim....
sa 29mjeseci dali dijagnozu treceg stupnja i uloske :dunno
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la dejanajurić » 12 lis 2010, 20:30

puno hvala svima!!!!!!!! mislim da sam ja još jako mlada i da ne razumijem dosta toga ali nikako nerazumjem da jedan doktor drugog pobija argumentima,pedijatar govori da je to sve u redu a ovaj drugi da idem fizijatru,tako da više ništa ne razumjem,fizijatru ćemo je voditi svakako,vježbe ću raditi s njom .................al također do neznam kojeg mjeseca joj nisu ništa vidjeli niti primjetili i sad odjednom panika!
od čega to djeci dođe? dal sam ja pogriješila u nekom postupanju prema njoj?
dejanajurić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lulamae » 13 lis 2010, 00:50

mislim da jedan specijalist sigurno zna vise od pedijatra..pa cak je dobro otici i po drugo misljenje drugog specijaliste..
i nista cudno da nisu nis primjetili..koliko je nas samo proslo tu pricu..mom djetetu su tek sa godinu dana dijagnosticirali hemiparezu a tih minulih godinu dana i izgubljeno vrijeme za vjezbu nitko nam nece vratiti..
mislim da ti nisi mogla tu nista pogrijesiti..djeca se rode takva ali se to treba primjetiti odmah pa vjezbom ispravljati..mozda ste dijete stavljali prerano na noge ali sumnjam da bi se tako brzo razvio valgus..ne znam,pricam bezveze,nisam doktor..ali ne vjerujem da si ti tu ista kriva..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la dejanajurić » 15 stu 2010, 18:20

bili smo kod fizijatrice u Vk,nismo morali ići za Osijek u Bizovac,rekla nam je da je to nekakav blagi oblik,da nema nikakog straha,da joj malo istežem tetive i da će to biti sve u redu al da dođem u 12.mj da vidi dal malena zna puzati prema naprijed jer ide samo u nazad i dal može sama sjesti,hodalicu nam je rekla da se sad ne koristi da se izbacuje iz uporabe iako smo svi mi prohodali pomoću nje i bili pola dana u njoj. da kod ovog doktorakoji joj je kukove pregledavao više ni neidemo jer nas samo bezpotrebno plaši iako ja i dalje nisam mirna jer nam svaki doktor opet kaže drugo mišljenje. sada opet neznam kakve bi joj cipelice ili zepice obuvala na noge da ne pogriješim s tim a nitko mi nije obratio pažnju na to. dal ste vi uzimali tvrde u cicibanu i bambiju ili neke mekane zepice,ona će još malo 9mj napuniti.
dejanajurić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lulamae » 15 stu 2010, 23:26

pa cipele su vazne kad dijete prohoda..prije ne..i mi smo uvijek uzimali ortopedske...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.