Sada je: 13 kol 2026, 23:15.

KAVA VI

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: KAVA VI

PostPostao/la Dory » 27 stu 2010, 21:36

čitam i ne vjerujem?! Koma...koma ...mislim da ću pored ovih "suvremenih" priča ostati odana braći Grimm..
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 27 stu 2010, 22:38

dory,mislim da cu te morati razocarati sad..imam doma cd-e i priče sto je izdavao vecernji list..a price su od brace grimm...ugl ima jedna koju vise ne pustam adrianu a zove se pepeljuga..citirati cu ti zadnje recenice u prici.
"Kad su mladenci isli u crkvu, isla im s desne strane macehina starija kci,a s lijeve mlada- i tada golubice iskljuvase svakoj jedno oko.A onda kad su izlazili, nalazila se starija macehina kci s lijeve strane, a mlada s desne- i tada im golubice iskljuvase i drugo oko. I tako podle macehine kceri bijahu za svoju zlobu i podmuklost kaznjene sljepocom za sav ostatak zivota."
Eto..mislim da kuzis zasto ovo vise ne pustam adrianu..zgrozilo me to..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 28 stu 2010, 10:40

Lu - potpuno te razumijem....ni ja ih ne volim sve..zapravo ja najradije sama pričam priče svojim riječima...pa tako vuk u crvenkapici ne padne u onaj bunar nego pobjegne negdje daleko u šumu...nastojim sve agresivne radnje izbaciti...ako čitam preskačem djelove s takvim opisima...Inače sam vizuelni tip čitača i sve što pročitam to slikovno preradim - tako neke filmove npr. Ime ruže, Ptice umiru pjevajući nisam htjela ni pogledati...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la stray_cat » 28 stu 2010, 11:57

lulamae je napisao/la:dory,mislim da cu te morati razocarati sad..imam doma cd-e i priče sto je izdavao vecernji list..a price su od brace grimm...ugl ima jedna koju vise ne pustam adrianu a zove se pepeljuga..citirati cu ti zadnje recenice u prici.
"Kad su mladenci isli u crkvu, isla im s desne strane macehina starija kci,a s lijeve mlada- i tada golubice iskljuvase svakoj jedno oko.A onda kad su izlazili, nalazila se starija macehina kci s lijeve strane, a mlada s desne- i tada im golubice iskljuvase i drugo oko. I tako podle macehine kceri bijahu za svoju zlobu i podmuklost kaznjene sljepocom za sav ostatak zivota."
Eto..mislim da kuzis zasto ovo vise ne pustam adrianu..zgrozilo me to..

kod nas su braca grimm izbacena iz kuce (nikad nismo ni citali). nema andersena, nema branka copica. odvratno mi je da zivotinjama pripisuju ljudsku zlocestocu. usput ucimo malog o tome da su cirkusi sa zivotinjama zlostavljanje, da trebamo pomagati zivotinjama

ovo sa sljepocom kao kaznom mi je prestrasno ali mogu se "pohvaliti" da mi je poznata u raspravi nabila na nos da mi je sebastiano autizam kazna za ne znam vise sto i ocitala lekciju o njegovom ponasanju

OT sad mi je jos palo na pamet da sam cula da u zg klinac od 9 godina ide u obicnu skolu i ima autizam ima u skoli ukor pred iskljucenje zbog ponasanja... jel mi se moze neko javiti sa idejama kako zastititi dijete?
stray_cat
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mammamia » 28 stu 2010, 13:42

Lu, ona priča je :strah . A što se ovih klasičnih bajki tiče, ja sam (i vjerujem mnogi od nas) odrasla uz njih i tek kad je došao red na to da ih ja čitam svojoj djeci sam shvatila koliko su zapravo nasilne. Ja osobno nikad nisam imala nekih trauma i strahova zbog njih, jer su mi stalno govorili da su to samo bajke i da su izmišljene, ali sam ih ja zato kao i Dory uljepšavala i ublažavala svojoj djeci. A ovu "modernu" nikako ne bih pričala ni odraslima, kamoli djeci.
Sray cat, ono za tog dječaka mi je strašno! Mogu li se roditelji obratiti prvo učiteljici/učitelju, pa stručnom timu škole, ravnatelju? A ako su to učinili, onda ministarstvu, pravobraniteljici za djecu, itd. u sve moguće institucije koje bi trebale štititi prava djece. :dunno
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la stray_cat » 28 stu 2010, 15:58

tatek je digao sidro a mama ima viziju da ce se dijete nauciti samostalnosti i redu i da ce se nekim cudom sve to nekako promijeniti i mali ce postati normalan

sto je najbolje mama je isto ljuta na njega zbog ponasanja

u biti nemam pojma tko bi se mozda mogao zauzeti za tog klinca
stray_cat
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 28 stu 2010, 23:26

o boze mili :roll ne znam sto drugo reci..kako netko moze i ima prava djetetu koje ima autizam dati ukor pred iskljucenje :angry a ako i roditelji tako misle,onda ne vidim tko bi se za dijete i mogao dalje zauzeti...
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 29 stu 2010, 10:17

Uh, grozno! :( Zar nema tko popričati s tom mamom? Možda se samo ne zna nositi sa svime što ju je zadesilo, pogotovo ako ju je i muž napustio? MIslim, to nije nikakav izgovor, ali eto, da se malom i na taj način pomogne. :dunno
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Prethodna

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.