Pa, ovdje u Zadru Inko centar ima Ortostepove cipelice, oni mi puno temeljitije uzimaju mjeru (Valek joj je samo izmjerio nogicu s onim što imaju i u Cicibanu i ocrtao na papiru i izmjerio opseg stopala. Ovdje osim toga izmjere i visinu cipelice (da dođe iznad zgloba, a ne točno preko kao kod Valeka zadnje koje smo dobili) i uzmu još neke mjere, tipa opseg noge gore oko ruba cipele, pa od pete do prednje strane cipele, + otisak u pjeni i uzmu u obzir sve naše posebne zahtjeve, tipa dublje otvaranje, da bih joj ja nakon obuvanja mogla namjestiti nogu i sve ostalo. Modeli se mogu modificirati, tj. od niskih se mogu naručiti i visoke varijante i obrnuto. Kad naprave cipelu, prije nego što stave đon, pošalju je na probu s privremenim đonom, tako da ako bilo što ne valja, može se dodatno ispraviti. Ako dijete može reći da ga negdje žulja ili pritišće, i to će riješiti. I prve što su nam napravili su imale malo teži i krući đon, (jer nam treba samo za stajalicu) ali sam ja drugi put tražila da budu lakše i udovoljili su nam. Cipele se čekaju oko 3 tjedna, ali možeš doći toliko ranije da ti uzmu mjere i počnu raditi cipele, pa kad dobiješ doznaku, praktički su gotove u roku od par dana. E da, nakon one probe se čeka još oko tjedan dana dok stave đon i cipele pošalju natrag, ali u Zg to možda ide brže, jer kod nas treba uzeti u obzir da ovi prvo šalju odavde u Zg, pa oni moraju opet vratiti, a to u ovoj državi zna dulje potrajati nego sama izrada. Stvarno živimo u ogromnoj državi!