Sada je: 12 kol 2026, 21:45.

Ortopedski ulosci - prevara ili...?

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Ortopedski ulosci - prevara ili...?

PostPostao/la aina » 13 pro 2010, 17:56

Molim savjet od roditelja s iskustvom s ortopedskim cipelama I ulozcima.

Dosao ovdje u vrtic ortoped iz privatne ordinacije u Zagrebu (Dr. Cvijeticanin) i napravio svima pregled (uzeo otisak stopala od djece i gledao kako hodaju) pa onda pozvao oveci broj roditelja na konzultaciju jer je uocio nepravilnosti kod odredeni broj djece. Svima nama je preporucio da kupimo od njega za 160 kn kozni ulozak za ispraviti nepravilnosti. Kaze on nama da od HZZO se dugo ceka doznaka za ulozak I da su njihove plasticne I bezvezne, a da su ove njegove kozne i kvalitetne.

Meni je to sve smrdilo, jer je malo previse gurao da kupimo te uloske, a s obzirom da radi privatno ima konflikt interesa ocito.

Ako mi mozete reci: Koja je razlika izmedu ortopedske uloske I ortopedske cipele?

I DRUGO - da li se preko HZZO stvarno dobiva samo plasticne I jesu li stvarno bezveze? Do sutra popodne moram se odluciti da li da uzmem od njega ili ne….

S kcerkom (3 god I DS) ionako sam namjeravala ici uskoro kod ortopeda na pregled cim dodemo na red preko uputnice.

HVALA!
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Ortopedski ulosci - prevara ili...?

PostPostao/la korny » 13 pro 2010, 18:36

Ortoped na poliklinici za dječju ortopediju u Klaićevoj je M-u prepisao ortopedske cipele, mjeru smo dali u Servusu i nismo platili ništa (odnosno jesmo troškove poštarine jer ne živimo u Zg). Svakako ti preporučujem otići onamo, a iza sebe imam iskustvo da me nitko od struke godinama nije šljivio dok sam govorila da mi dijete ne ide dobro. Ortoped mu pronašao 4 deformacije. Ali jako je važno otići dječjem ortopedu, iz iskustva ti mogu reći da nije isto.
M je sam izabrao dizajn, nosi ih i jako je zadovoljan.
Trebaš otići po doznake u HZZO (nakon što i ako ti ortoped to propiše) i nakon toga imaš pravo na besplatne.
Ono što ja kod njega laički primijetim jest da noga u ortopedskoj cipeli puno bolje ravnije stoji (kod našeg je klinca proglem s rotacijama stopala i potkoljenica, tako da samo uložak ne bi bilo toliko funkcionalan).
Sretno, u svakom slučaju! :mah
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la alexandra » 13 pro 2010, 18:39

razlika naravno postoji, šta je bolje za dijete i što je potrebno da li uložak ili cipela to će reći dobar dječji ortoped.

kod ovog vašeg "pregleda" mi je najsmješnija konstatacija da se na doznake dugo čeka :lol čeka se otprilike minutu kolko treba da ti je ortoped napiše i to je to. i za uloške i za cipele.

mislim da vam je najbolje da se strpite tih nešto dana do redovne kontrole kod vašeg ortopeda i ako treba uzmete pomagalo na doznake. :dada
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nadicab » 13 pro 2010, 21:29

ja sam pristala za dvoje starijih uzeti privat jer pred 10 godina nisam imala volje čekati kod pedijatra za uputnicu za fizijatra, pa čekati mjesecima da dođem na pregled, pa ići u HZZO 2 put (prvi put odnijeti, a drugi put podići). Oboje su nosili, sinu se tako popravilo da kod slijedeće kontrole nisu mu više trebali.
Kćerka je trebala i dobila preporuku za neke specijalne sportske - i oduševljena je s njima.
Oboje djece je nosilo uloške u tenisicama.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Dobri andjeo » 16 pro 2010, 22:48

mi isto ravno minutu cekamo na doznaku :lol
cipele smo nosili dok smo bili mali a sada uloske.
radis uloske gdje god zelis, /pitaj njega ak bas hoces njegove tko mu radi / pa s doznakom mozes kod njegovog majstora ;)
kod nas ne vidim nikakvog pomaka na bolje nazalost :(
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la aina » 30 pro 2010, 14:00

Bili smo kod ortopeda i on je napisao potvrdu da trebamo cipelice (kaze on da ulosci nisu dovoljno za ispraviti).

Odnesem potvrdu na ovjeru u ured HZZOa gdje kazu da ovjeru cekam tjedan dana. Na moje pitanje sto tu imamo cekati kaze ona da drugi doktor mora pregledati i napisati suglasnosti?? Cudno. Uglavnom necemo doznake dobiti odmah, nego tek nakon te provjere.
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la pomikaki » 30 pro 2010, 14:14

http://www.tportal.hr/vijesti/crnakroni ... djecu.html

sličnu priču imali smo i mi kad nam je jedan tip navečer banuo u kuću - a živimo potpuno van naselja i nije mi jasno kako mu se dalo voziti po šumama i gorama do nas - pregledao nam svima noge i nagovarao nas da naručimo od njega uloške. Istina, trebaju nam ulošci, to nije upitno, ali njegov način prodaje mi ne ulijeva povjerenja.
Kasnije je bilo par takvih članaka o putujućim ortopedima... ne znam, radije bih pošal kod nekog za koga dobijem dobre preporuke, ako već dajem novce.
pomikaki
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.