Sada je: 12 kol 2026, 23:26.

UVEĆANI DJEČJI DOPLATAK

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

UVEĆANI DJEČJI DOPLATAK

PostPostao/la dandy » 06 sij 2011, 00:27

Curka ima refluks 2/3 stupnja obostrano; pa sam doznala da imam pravo na uvećani DD (ili nemam?). I nemam pojma od kud bi počela. Moram curku voditi na preglede kod neurologa, fizijatra....
E, sad mene zanima koliko to sve skupa traje? Dali je za uvećani DD bitan dohodak?
Imam osjećaj da će to prikupljanje dokumentacije potrajati cijelu vječnost! :/
Bila bih zahvalna ak mi netko može dati koji savjet
dandy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: UVEĆANI DJEČJI DOPLATAK

PostPostao/la nadicab » 06 sij 2011, 00:54

iskreno - ne znam. Pitaj i na RODI, na njihovom pravnom pdf-u
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MBee » 06 sij 2011, 09:41

Moraš otići u CZSS i krenuti odatle:

- nalaz i mišljenje ili rješenje) centra za socijalnu skrb o postojanju oštećenja zdravlja djeteta

Tamo će ti reći nalaze kojih stručnjaka trebaš, molbu i svu ostalu papirologiju, pa čekaš vještačenje njihove Komisije, pa Nalaz i mišljenje...zna trajati i po nekoliko mjeseci prvi put.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 06 sij 2011, 12:37

uvećani dd ne ovisi o prihodima.
nego o nalazu czss, kao što je mbee napisala.
i da, traje cijelu vječnost da prikupiš papire i još bar 2 mjeseca da ih centar procesuira.
što se tiče konkretne dijagnoze isto prvo njih pitaj da li spada pod one za koje se uvećani dd daje.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la dandy » 06 sij 2011, 13:14

Hvala na savjetima!
Rekla mi je soc. radnica da mi se isplati prikupiti tu dokumentaciju. Ma, tek sad vidim kak je to sve iskomplicirano.
A niš, krećemo u borbu sa birokracijom!
dandy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dory » 06 sij 2011, 13:25

Ovisno o kategorizaciji najveći iznos dd može iznositi - ukoliko se radi o težem oštećenju - oko 830 Kn, odnosno 370 ako se radi o lakšem oštećenju...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la alexandra » 06 sij 2011, 13:29

ma nije baš tako strašno komplicirano, čini ti se dok ne kreneš u proces. sto papira, al većinu imaš doma, ostalo ti naprave na poslu, samo morate obavit preglede, čak i one nesuvisle koji nemaju veze s dijagnozom. uz dobru organizaciju, za 10 dana možeš imat sve. a onda samo čekaš da centar odradi svoje. ako dijete može dobit svoje pare, zašto bi ih pustili državi.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la dandy » 06 sij 2011, 15:28

Ma, znam da je najgore početi. I točno alexandra, ak dijete ima pravo na lovu, zakaj da to ne iskoristimo; pogotovo sad kad sad sam ostala bez posla!
Još par pitanjaca; dali moraju oba roditelja biti zaposlena (čini mi se da ne,ak dohodak nije bitan ili?), koliko dugo treba čekati na te pretrage i di to obavljamo. Nije mi jasno zakaj klince traumatiziraju sa nekim pretragama, ak se zna primarna dijagnoza.
Hvala, cure još jednom.
dandy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la alexandra » 06 sij 2011, 15:56

mislim da za doplatak nije bitno da li su roditelji zaposleni ili ne.
ne možeš koristiti pravo na ostanak doma do 8. godine i pravo na srv, ako jedan roditelj ne radi (ili oba).
preglede obavljaš gdje hoćeš, u bolnici ili kod privatnika, svejedno im je. od dodatnih pretraga koje centar traži sigurna sam da morate obavit okulistu i orl :ajme i neuropedijatra (mislim), ali to svakako nazovi centar i pitaj. ostali pregledi su vezani uz dijagnozu, to ti znaš što treba.
traumatiziraju djecu nepotrebnim pretragama (to sam ja baš pitala u centru) zato jer tako piše u Pravilniku (odgovor koji će dobiti svaki roditelj) :ne
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.