Sada je: 14 kol 2026, 15:42.

Njegovatelji iskustva

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Njegovatelji iskustva

PostPostao/la Sanja » 16 vel 2011, 09:13

Otvaram topic njegovatelja. Zanimaju me kakva su nam iskustva sa ovom "privilegijom"

Moje djete moze boraviti u skoli 3 skolska sata svaki dan u tjednu. Dakle 2 realna sata. Mnogo roditelja dodje iz daleka dovesti dijete i sjede jadni u hodniku cekajuc da prodje to kratko vrijeme. Svaka skola ocito vodi svoju politiku :dunno
Da napomenem...zivim u Varazdinu i takva su pravila ovdje. Dok smo bili U Splitu isli smo u skolu 3 puta tjedno po 4 sata. Fakat mi nije jasno sta izvode?
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: NJegovatelji iskustva

PostPostao/la martina mama » 16 vel 2011, 10:21

Off topic. Citam u Varazdinu pa mi nista nije jasno. Nisam znala da ste odselili. Steta za Split. Sve manje normalnog svita. Pozdrav tebi i ekipi.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 16 vel 2011, 19:03

hm..ja sam mislila da dijete ne ide u skolu ako roditelj koristi pravo njegovatelja.. :dunno
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Sanja » 16 vel 2011, 23:51

Hvala @Martinamama :*

Kako ne, dijete ima pravo ici u skolu 12 sati tjedno, a u redovnu skolu kako spada.
Njegovateljstvo sam uzela jer fakat vise nisam mogla raditi. (opstipacije i nespavanja) :ajme
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 17 vel 2011, 13:30

ma ja sam skroz zbunjena..
jel to znaci da bimoj adrian mogao nanormalnije ici u redovnu skolu kao i druga djeca a ja da imam status njegovatelja?
pa prije se pisalo kako roditelj upravo zato i dobiva taj status da bi bio doma s djetetom jer dijete ima tako velike poteskoce da ni u skolu ne ide..i tu smo se svi bunili jer svako dijete ima pravo na skolovanje..
pa ako je to tako,onda bi znaci i ja mogla zatraziti taj status?
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 17 vel 2011, 19:44

lu, ne, ne može to dvoje - boravak u školi ti je više od 12 sati tjedno; boravak u školi je od 20-25 sati tjedno
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 17 vel 2011, 20:22

pa tak sam ja i mislila..znaci,nis od tog..a vec se ponadala :(
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pepita » 17 vel 2011, 21:17

lu,ne mora znacit da nebu nis od toga :dada ..ja znam jednu mamu koja je dobila status a dijete ide u redovnu školu.Za status roditelja njegovatelja kako stoji dijete treba imati rješenje o povremenom boravku (12 sati tjedno) u nekoj od ustanova ili škola za djecu s posebnim potrebama(takve škole su pod oba ministarstva pa se prizna pod socijalu) Redovne škole nisu pod socijalom pa tako kod njih nema i takve vrste boravka(povremenog)..... ;)
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Sanja » 17 vel 2011, 23:20

A sta je sa tockom u zakonu o medicinkim zahvatima.
Znam dijete koje ima kateter i paraplegiju ide u redovnu skolu mama ima njegovateljstvo???
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la pepita » 17 vel 2011, 23:37

u tom dijelu nije uvjet povremeni
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 18 vel 2011, 00:58

a kakav je to kateter?moj adrian ima onaj stalni kateter,pudens..jel to ima ikakve veze?
i on bi isao u redovnu skolu,ne u specijalnu..jel bi mogla dobiti to pravo?mislim,on ne bi bio nigdje povremeno..bar ne 12 sati..i dalje ce ici u mali dom,mozda dva-tri sata..ali to je sve..ovo ostalo bi ga ja vodila na plivanje i jahanje i fizio,to nije u ustanovama..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Sanja » 18 vel 2011, 09:53

Mislim da bi trebala imati pravo ako dijete ima kateter.
To spada u medicinske zahvate.
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.