Sada je: 12 kol 2026, 22:46.

Kratkovidan

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Kratkovidan

PostPostao/la † zmijac » 07 srp 2011, 12:49

Trebam savjete vas koje imate klinca sa naočalicama.
Junior je sad 9 i prije škole smo bili na sistematskom i sve je bilo Ok.
Tokom ove godine skužili smo da je nervozan kod prepisivanja sa ploče ( mislili smo da zato jer sporo piše :oops: ) i skužili da ne vidi,
Bili kod oftomologa ( nekoliko puta da se sve provjeri) i dobili naočalice iako je dr.rekao
da mu komp. daje veću dioptriju nego malac pokazuje kod čitanja ali da krenemo sa nižom
a da za par mjeseci pratimo i napravimo kontrolu ( krajem kolovoza).E ja sad cijelo vrijeme
kontroliram i vidim da opet žmirka kad gleda TV ( napinje oči)
i da traži naočale a do prije par mjeseci mu je bilo svejedno - ono što mene brine( za koji dan smo naručeni kod dr.) dal je moguće da mu se dioptrija promjeni - pogorša u par mjeseci? :conf
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Kratkovidan

PostPostao/la nadicab » 07 srp 2011, 13:09

da, moguće je jer ulazi (po godinama) u pubertet.
Ali, ja bih to prije nazvala nekom navikom, jer pretpostavljam da nisu dioptrije velike.
nama je dr očitavala na komp, gledala pozadinu oka i testirala preko naočala
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Stefanova_mama » 07 srp 2011, 13:32

Moguce je. Mi smo dalekovidi, nekad mu se dioptrija izmeni za par meseci, nekad izdrzi duze.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la † zmijac » 13 srp 2011, 09:07

Evo opet ispalo da mama zna najbolje :ajme
povećala nam se dioptrija od veljače sa -1,25 na -1,75
i evo novih ( rezervnih naočala ) sa novom dioptrijom za 800,00 kuna.( a planiramo na more )
Iako su mu to druge naočale u 6 mjeseci nemamo pravo na nekakav povrat ili slično ?
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la danijela81 » 13 srp 2011, 09:14

ne. imate pravo na nešto više od 100kn. mi više ni ne uzimamo tu sramotu, ne znači nam ništa spram 1500-2000kn koliko dajemo za naočale
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la nadicab » 13 srp 2011, 14:54

imaš pravo na siću ako se osiguraniku drastično promijeni dioptrija (ne znam koliko je to drastično).
Ja sam nedavno prigovorila na otvorenom stolu za ortopedska pomagala predstavnicima HZZO-a da je to sramotno malo koliko nam daju novaca za dječje naočale :baba
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la danijela81 » 13 srp 2011, 15:18

nadicab je napisao/la:imaš pravo na siću ako se osiguraniku drastično promijeni dioptrija (ne znam koliko je to drastično).
Ja sam nedavno prigovorila na otvorenom stolu za ortopedska pomagala predstavnicima HZZO-a da je to sramotno malo koliko nam daju novaca za dječje naočale :baba

istina, sramota!
drugo su odrasli, ja imam iste okvire već godinama, i još su ok. mijenjam samo leće.
međutim, dječja glavica raste, i često se mora i okvir mijenjati. da ne spominjem leće za veliku dioptriju, one najobičnije se ne bi ni zadržale na nosu koliko su teške.

nadam se da su te barem malo doživjeli
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la nadicab » 15 srp 2011, 21:44

samo su šutjeli ...
Ali glavna tematika je bila - nema novac, rezanje popisa ortopodskih pomagala :ajme
to su rečenice koje slušam zadnjih 10 godina :/
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la IRENA » 19 srp 2011, 22:15

nadicab je napisao/la:samo su šutjeli ...
Ali glavna tematika je bila - nema novac, rezanje popisa ortopodskih pomagala :ajme
to su rečenice koje slušam zadnjih 10 godina :/

Nadice, oni "bajaju" tu mantru nema novaca već 10 godina - istovremeno je popis pomagala rastao i rastao ( fala bogu da je jer dolaze nove stvari i potrebe) a broj kuća koje nabavljaju ( dobavljači) je bujao... Da zaista nema love onda se tolki ne bi ubacivali u taj vrlo profitabilni biznis...
A HZZO je trebao stući nabavne cijene - na količinu.. pa tako ne bi za par dječjih postola plaćao 1300 kn i ne bi za pelene davao pojedinačnu cijenu kao da ih kupuješ u Billi... Ovo za očale JEST sramotno ali jest i sramotno da okviri i stakla toliko koštaju i inače...
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.