Sada je: 17 tra 2026, 13:27.

kamo po pomoć?

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

kamo po pomoć?

PostPostao/la babalu » 25 kol 2011, 18:32

pitam za poznanicu koja ima djevojcicu od 4 godine i koja navodno prica samo doma (moram priznati da ja i u ovo sumnjam iako se nadam da ipak prica)u vrticu ili drustvu bilo koje druge osobe ne prica,komunicira gestama i sl.

imate savjet kamo je najbolje otici s obzirom na problem?
hvala!
babalu
Asimilirana
Asimilirana

Re: kamo po pomoć?

PostPostao/la nadicab » 26 kol 2011, 08:49

ako priča, znači da nije to problem za logopeda, nego za dječjeg psihologa.
S takvim problemom se susretala naša udružna psihologica dr Grubić, s Rebra. Neka je kontaktiraju
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la babalu » 26 kol 2011, 09:30

hvala ti Nadice,proslijedjujem info ,odmah :mah
babalu
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la pepita » 30 kol 2011, 13:33

sad sam se sjetila moje prijateljice iz osnovne škole.....bili smo prvašići i u razredu nam je bila jedna curica koja uopće nije govorila...mi klinci nismo znaali o čemu se radi ali eto ....došli smo tako i do 8. razreda a od nje niti slova.Nas nekoliko smo dolazile i kod nje doma igrati se ali ništa,nismo je čak ni čuli da razgovara sa svojom mamom...kad bi mami trebala nešto reći ili ju je mama nešto pitala,otišle bi u drugu sobu....znali smo da ona može govoriti i da priča s mamom i tatom ali s nikim drugim.....pred sami maturalac (8.razred) ..nas nekoliko je pozvala njena mama možemo li doći jer je njena S. izrazila želju da želi s nama pričati....sječam se da smo ušle u kuću u nekom strahu,nismo znale što će biti...ona je odjednom počela s nama razgovarati i onda se u priču uključila i njena mama koja nam je rekla :da su se S. dok je imala 5.g. rugala djeca zato što nije mogla izgovoriti slovo R. .....sve te godine razni psiholozi nisu uspjeli napraviti ništa....eto,jedan primjer pa možda netko nekad naleti na ovakvu situaciju..

Usput-gdje na mib mogu postaviti pitanje :traži se stančić u novom zg.?
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.