Sada je: 11 kol 2026, 18:02.

gdje slikati invalidno dijete?

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

gdje slikati invalidno dijete?

PostPostao/la nadicab » 03 stu 2011, 12:10

Jučer sam otišla slikati Denisa za pasoš i napatila se i preznojila u studiju Badrov jer nisu imali nikakvu stolicu s naslonom i rukohvatom. Izvadila sam ga iz kolica, posjela u barski stolac koji se vrtio i spuštao pod težinom tako da se Denis prestrašio, morala čučati ispred njega i pridržavati mu tijelo, a on je trebao pravilno držati glavu što nikako nije išlo ... jedva, jedva smo uspjeli nešto odraditi. I još je trebao skinuti naočale a fotografkinja mu je vikala gledaj u moju ruku (koju naravski nije vidio :ajme )
Jel ima u Zg neka foto radnja gdje su prilagođenije osobama u kolicima?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: gdje slikati invalidno dijete?

PostPostao/la danijela81 » 03 stu 2011, 12:22

a zašto ste skidali naočale?
obično kažu da ako dijete (ili odrasli čovjek) nosi naočale, one moraju biti na slici za putovnicu.
zašto ga nisu slikali u kolicima? :dunno
baš ste se napatili za jednu tako naizgled jednostavnu stvar :hug
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la nevenera » 03 stu 2011, 13:01

ja nosim naočale i mene su tražili da ih isto skinem. ne ličim na sebe beu njih i meni to nema smisla
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la thalia » 03 stu 2011, 13:02

a zato što valjda te biometrijske nešto mjere udaljenost od zjenice do zjenice :dunno

nadice, strašno :(
baš ne znam što bih ti rekla, zašto nisi zvala mup pa pitala šta da radiš?
mislim, vjerojatno ti ne bi znali reći, ali ipak...
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la nadicab » 03 stu 2011, 13:23

mislim, pa i osobe s visokim stupnjem invalidnosti trebaju imati osobnu iskaznicu po zakonu, pa valjda se onda negdje mogu slikati?
Nije mogao ostati u kolicima jer mu kolica imaju plavi naslon a to smeta za sliku.
A što s onom djecom koja uopće ne mogu sjediti i držati ravno glavu?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la thalia » 03 stu 2011, 13:24

jesi probala nazvati mup pa pitati?

edit: ajde čekaj, nazvat ću ja frendicu koja radi u mupu pa ću pitat, možda ona zna nešto.

ne javlja mi se, poslala sam poruku njoj i jednom prijatelju koji je fotograf, a koji volontira s djecom invalidima, možda će mi znati nešto reći.
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la nadicab » 03 stu 2011, 13:34

:kiss
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 03 stu 2011, 17:03

hm da..i ja se s adrianom uvijek napatim jer nikad ne gleda kam treba :roll naravno....i uvijek izgleda ko vanzemaljac jer su mu oci ispreokrenute i glava mu cudno stoji..ali kad ga doma slikam uspijem dobiti dobru sliku,samo treba malo truda da ga se uhvati u pravom trenutku..samo sto se njima bas ne da to cekati..i nemaju vremena..
ah nadice,vjerujem da ste se namucili...stvarno bi trebao postojati nacin i mjesto gdej bi se invalidi mogli slikati..u svojim kolicima..kako drugacije?
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danijela81 » 03 stu 2011, 21:52

ja isto doma mogu odabrati dobre slike, jer namjestim fotić na 5 uzastopnih slika odjednom, pa ga ulovi nekad u trenutku kada su mu okice i glava dobro usmjerene. inače mu je položaj glave isto gotovo uvijek nakrivo, i oke vrludaju negdje u kutovima, svako na svoju stranu
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la tanjabb » 03 stu 2011, 23:46

nije rijec o invalidnom djetetu nego o mojima kad su bili bebe (oboje su dobili prvi dokument s 10 dana starosti)
Oboje smo slikali doma. Na stranicama slo. policije stoje tocne upute kako mora izgledati fotografija. Pozadinu (ako smeta npr. naslon od kolica) u fotoshopu jednostavno pomijenis u plavo ili koju god boju zelis. Fotke smo onda poslali mailom u fotostudio gdje su ih odobrili i napravili.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Daisy » 05 stu 2011, 21:21

nadicab je napisao/la:Jučer sam otišla slikati Denisa za pasoš i napatila se i preznojila u studiju Badrov jer nisu imali nikakvu stolicu s naslonom i rukohvatom. Izvadila sam ga iz kolica, posjela u barski stolac koji se vrtio i spuštao pod težinom tako da se Denis prestrašio, morala čučati ispred njega i pridržavati mu tijelo, a on je trebao pravilno držati glavu što nikako nije išlo ... jedva, jedva smo uspjeli nešto odraditi. I još je trebao skinuti naočale a fotografkinja mu je vikala gledaj u moju ruku (koju naravski nije vidio :ajme )
Jel ima u Zg neka foto radnja gdje su prilagođenije osobama u kolicima?

Ovo sve smo mi prošli prije godinu dana kada su uveli te biometrijske putovnice, a ko za vraga nama istekla stara. Prošli smo isto ko i Nadica, uključujući i pridržavanje tijela i namještanje glave (naravno uz skinute naočalice)...a moj F još se i zaslinio.... :hahaha
Cijela situacija bi bila jako žalosna (i je u stvari), ali mi još sada iz glave ne idu dvije "pomagačice" fotografkinje koje su pokušale mojem F zaokupiti pažnju pa su mu mahale rukama, dovikivale i sl.... :ajme pa je sve u svemu bilo jako tragikomično...
S obzirom da se tek krenulo s tim novim putovnicama, napravile su mi dvije serije fotki pa koja će upalit u mup-u. Na sreću,prošle su od prve. :)
Sve dok dišem, nadam se!
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mama Mia28 » 05 stu 2011, 21:37

dijete jedne moje poznanice su slikali u kolicima. Na naslon za glavu su stavili bijelu tkaninu, platno neko.
Znači između glave i naslona stavili su to platno, onako, omotali naslon time, a dijete je bilo ispred zida na kojem je bilo platno iste boje.
Na slici se uopće ne kuži da je dijete u kolicima.
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 07 stu 2011, 03:12

Mi marti radili putovnicu pred mjesec dana. Naravno da nismo skidali naocale. Nadice, zovi mup.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mirbi » 07 stu 2011, 09:21

Na naslon za glavu su stavili bijelu tkaninu, platno neko.

Ovo mi je odmah palo napamet kao rješenje. :dunno

Mogu mislit, bezvoljni su i kad se ne tribaju pomučit, a ovako... :roll
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.