Sada je: 11 kol 2026, 18:04.
Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Moderator/ica: nadicab
Postao/la MAJA Skopje » 11 tra 2006, 19:41
Bili smo na kontroli opet kod ocnog lekara.<
>Sirili smo zenice 7 dana i otisli kako bi konacno tacno utvrdili dioptriju.<
>Pitamo oko drzanje glavice u desno. Mislim i kad vezbamo imamo problem glava ide u desno. Doktor kaze da je od ociju. <
>Jovan nosi naocare od malena. Sad imamo cilindar na desnom oku i vecu dioptriju +2,5 na desno i +1,5 na levo. <
>Desno oko je lenjo pa moracemo da zatvaramo levo.<
>Mislim neznam kako cu to izvesti pored ovog celog vjezbanja kojeg radimo za motoriku.<
>Ima i nistagmus. Kaze zato namesta glavu u desno. Sredice se to oko tinejdjerskih godina. Ali glava stalno ide u desno. Drzi on i u sredini i na drugoj strani ali preferira u desno. Pa ga opominjemo stalno ispravi glavicu pa on ispravi. AL onda se opet zaboravi i ode u desno.<
>Ajde nadice ako procitas ovo mozda mi mozes objasniti vise oko ociju??? <i></i>
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
-

MAJA Skopje
- Stalno sam tu

-
Postao/la MAJA Skopje » 16 stu 2011, 19:24
Podizem topic zbog clanice koja pita za nistagmus. Kao sto vidis ni tada se niko nije javio sa slicnim problemom. Nama su rekli da se to koreguje u tinejdjerskim godinama.
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
-

MAJA Skopje
- Stalno sam tu

-
Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.