Sada je: 17 tra 2026, 11:53.

asistent u nastavi

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: asistent u nastavi

PostPostao/la bosancero » 21 lis 2011, 13:29

http://www.aso.hr/defco/default.aspx?id=155
Integracija skupina u nepovoljnome položaju u redoviti obrazovni sustav

Europeaid/131319/M/ACT/HR

Dokumenti:
Call for Proposals
Call for Proposals - Hrvatski prijevod
Guidelines for Applicants - Hrvatski prijevod
Guidelines for Applicants
Local Publication
bosancero
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la flipper » 21 lis 2011, 14:14

Hvala, vidim obrazac za projekt, ne mogu naći uvijete ( ne mogu se snaći, tek sam svladala obrasce prema našim ministarstvima i inima a EU mi je :conf )
...može se javiti Udruga a da li može Grad?
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la bosancero » 21 lis 2011, 14:46

flipper je napisao/la:Hvala, vidim obrazac za projekt, ne mogu naći uvijete ( ne mogu se snaći, tek sam svladala obrasce prema našim ministarstvima i inima a EU mi je :conf )
...može se javiti Udruga a da li može Grad?

Moze i grad i skola i udruga
bosancero
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la flipper » 21 lis 2011, 14:57

bosancero, hvala!
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la flipper » 24 lis 2011, 09:51

Dinkic je napisao/la:flipper, ovo oko mentora kao ucitelja gdje je pomocnik je vise razmisljanje moje i jos jedne osobe koja je u skolskom sustavu jako dugo. Uvijek treba gledati realno i prema situacijama slagati prijedloge i kombinacije, a ne robovati necemu sto je definirano prije puno godina i u drugacijim okolnostima definirano. To je moj osobni stav u svemu, jer su mi posao i zivot tako pokazali da se jedino tako ide naprijed.

Zato s puno paznje, mudrosti, takta i sretno u skolu i u ZZZ.

Dinic, hvala na uputama, pomogle su nam.

Evo izvješće kako kod nas teku stvari.

Ovaj program preko ZZZ-a škola je pokrenula, imamo i dvije osobe (trebamo 5) koje su mogući kantidati. ZZZ poslao ugovore u školu i sad je tu stalo, školi ugovori nisu jasni, tvrde da su ugovori kao redovno zapošljavanje i onda ovdje ne vide ulogu ZZZ. Sada to momentalno stoji a stvar je u tome i što naš ZZZ nema informacija o tom programu (prvi smo na županiji koji to pokrećemo) i škola se boji da će morati na kraju sama financirati i ništa ne potpisuju dok ne budu sigurni..

I još ih more pitanja:

Na koji način se financira mentor?
Tko financira polaganje stručnog?

Da li zna netko odgovore?
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la pamparam » 28 lis 2011, 08:38

trebam malu pomoc.
B (cp) je 3 razred. prilikom upisa u prvi razred, razgovarala sam sa skolskim defektologom i skola je zatrazila asistenta. imao je dakle asistenta tu prvu godinu, kojeg je u praksi dijelio sa jos jednim djetetom u razredu, za kojeg se ispostavilo da ima neki oblik adhd-a. kasnije je ass dijeljen i sa djetetom koje je bilo u drugom razredu, i to u kontra smjeni, tako da na ass ponekad nismo mogli racunati.

iduce godine je dobio drugog ass na "10 skolskih sati svaki drugi tjedan" - u pocetku nisam imala pojma kako to u praksi izvesti, no uspijevali smo zahvaljujuci fleksibilnosti samog ass, tako da je dolazio na predmete koji mu teze idu i na dane kad su testovi. isto tako, odlazio bi s njime kad se islo u kino i kazaliste.
zanima me je li tko imao ovakav ili slicni slucaj dodjele ass na samo odredjeni broj sati? kad sam pitala zasto tako, receno je da nek budemo sretni da smo i to dobili, jer da grad nema novaca, itd.

ove godine nije dobio ass. nije mi bilo drago jer i tih par sati su nam dosta znacili, ali nisam previse dramila, jer sam razmisljala kako to u konacnici moze za njega biti i dobro. no zanima me kako rijesiti pitane terenske nastave, visednevnih izleta? moze li se ass dobiti barem na "odredjeno vrijeme"? i jesmo li nesto fulali u potrazivanju prava na ass?
pamparam
Nude Beach Inspector

PostPostao/la nadicab » 28 lis 2011, 12:51

da, istina je da zbog manjka novaca grad štedi na ass (ali ne štedi na hrpi drugih stvari :baba), pa neka djeca koja inače dobro funkcioniraju, dobivaju ass na "određeno" vrijeme.
na tvom mjestu bih tražila stručno mišljenje o B potrebama za ass, inzistirala bih na ass.
Meni je lani škola velikodušna nudila mogućnost da idem s Denisom na 2-dnevni izlet umjesto ass koja nije mogla ići - ne samo da bi trebala izostati s posla, nego bih trebala i 2x platiti - za sebe i za njega ... takvo rješenje sam velikodušno odbila :mrgreen
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la g i lj » 04 stu 2011, 09:50

Molim te gdje i kako se traži stručno mišljenje za Osobnog asistenta? Mislim da će nama trebati nagodinu pa se već pomalo pripremam.
G. 29.6.2002
Lj. 14.10.2004

Moj udomljeni sinek M. 13.06.2000.
g i lj
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 04 stu 2011, 10:26

ja sam molila da u nalazima svaki stručnjak to napiše: logoped, defektolog, fizijatar, otfalmolog, neuropedijatar
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la bosancero » 16 stu 2011, 10:26

Zanima me koliko je projekata napisano i poslano prema IPA natjecaju? Nasa udruga je partner a grad je nositelj projekta.
bosancero
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la flipper » 16 stu 2011, 14:39

Kod nas je naša škola nositelj projekta.
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IRENA » 23 pro 2011, 09:33

Udruga IDEM ima novi portal i na njemu je objavljen poziv za edukaciju za pomoćnike u nastavi :
http://www.ucilisteidem.net/vijesti/najave/prijava-za-edukaciju-pomocnika-u-nastavi
- također su izdali i Priručnik za organizaciju rada pomoćnika u nastavi
http://www.ucilisteidem.net/vijesti/najave/prirucnik-za-organizaciju-rada-pomocnika-u-nastavi
eh kad bi se još pojavio i famozni Pravilnik ....
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dinkic » 25 pro 2011, 21:28

Irena, hvala ti sto si stavila informacije iz IDEMa.
Da njih nemamo neznam sto bi i bilo s pomocnicima u RH. Drago mi je da nisu posustali nakon nekih situacijam koje su bile u zadnjih par godina. Mi smo s njima slozili edukaciju za pomocnike za nasu djecu. Sve mi se cini da cemo morati ili ici na dva dana ili cemo morati jako rano poceti jer je jako puno toga, a puni su pitanja, posebno kad uspijemo organizirati na pocetku skolske godine. Bilo bi dobro kada bismo nakon mjesec dva mogli napraviti i recimo supervizijski dan no mozda i to bude uskoro. U edukaciji sudjelujemo i Irena i ja te strucnjaci IDEMa, prof Stancic, prof Sekusak i g. Kobetic.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

Prethodna

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.