Sada je: 12 kol 2026, 01:30.
Moderator/ica: nadicab

Ako te još nešto interesuje slobodno pitaj 

lulamae je napisao/la:hm procitala sam cijeli onaj tekst al i dalje nisam nasla rjesenje za svog adriana..pise da djecu ne smijemo kaznjavati..a u razgovoru sa psihologicom receno mi je da mu za prijetim s kaznom pa da ce se smirit..on tuce sam sebe..on stipa i grize druge..i to do krvi! on bijesni ko ludak i ne prestaje cak i po sat vremena ako se ja zainatim i ne dam mu to sto hoce ili mu ne dopustam da se ponasa kako ne bi trebao on ce siziti i siziti..uopce nije bitno sto zeli samo da je po njegovom..
npr znamo vjezbati i cijelo vrijeme vristi da nece vjezbati i meni zazvoni mob il moram maknut lonac s peci il nes i on pocne urlati da oce vjezbati! ja sam probala s tim kaznama da velim npr necemo ici nikud ako ne prestanes plakati a onda zna bit jos gore..ja ne znam sto da radim s tim ispadima bijesa..
rekla mi dokica ako vidim da me bas zeza da ga pustim da vristi i da s etuce..al ja to ne mogu slusati..pa to traje i traje..a kad je nes sto ga frustrira radi njegovog stanja da mu objasnim i tako,tad da mu ne dam da se udara..on meni vristi u autu ako ne upalim zmigavac kad on veli!! to je vise nepodnosljivo..

razmazena mogu biti samo zapustena djeca

MAJA Skopje je napisao/la:razmazena mogu biti samo zapustena djeca
E sad djete sa pp je ipak dosta razlicito od djeteta koje nema nikakvih zdravstvenih problema.
E sad mi roditelji koji imamo djecu sa pp trebamo imat zivce malo vise nego ovi ostali pa sve zavisi gde nas pukne.

treba imati zivce...ali i odrediti granice, bez obzira na bolest djeteta. Ali to je tako tesko, pogotovo ako je roditeljima to prvo dijete i nemaju iskustvo u roditeljstvu uopste.
soma je napisao/la:[I da sada vratim stvari 2-3 godina unazad, a da znam do cega moze da je dovede nasa""zastita", sigurno ne bih marila ni za epilepsiju, niti za to sto me ljudi gledaju jer se valja na ulici...manja je sramota kada ima 3 nego 6 godina, i istjerala bih svoje do kraja po cijenu toga da dobije i najtezi napad.
Ovdje su za takva ponasanja metode rigorozne, ja bih cak rekla fasisticke, drugim rijecima ako nesto ne moze da dobije ili radi onda vise o tome uopste nema diskusije i ostavljaju je da urla i po dva sata ako treba. Izgleda da za djecu poput moje kcerke, sa kojima nema kompromisa i dogovora, i ne moze drugacije. Za nju je preporuka experata ovdje u USA- samo je pustiti da vristi, ali joj ni slucajno ne popustiti u onome sto ona hoce.
Sve sto mozete ispraviti dok su mali lakse je koliko god se cinilo tesko

Strudla je napisao/la: Ali ona je sve,ali ne razmazena.Meni je prvo dijete,nije nimalo zapostavljena,ali nije razmazena.Ja je pazim i mazim od prvog dana,ali i ucim je granicama,ovo kaj sad radi nema veze s mojom popustljivoscu ili losim odgojem.Ali ovo moje je totalno bezobrazno![]()
Samo se pitam non stop hoce li imati posljedica,kakve ce biti,jesam li kriva,hocu li skrivit...sto pitanja.

. Opisala si trenutno moj život: izoliranost od ljudi, trčim na WC, uletim i izletim ispod tuša, jedem s nogu, a noću kada konačno zaspi žderem u miru. I onda noćno nosanje po sat ili dva, usput svađa s mužem jer on radi pa ne može ustati a meni se čini da ću se srušiti skupa s malim na pod oko pola četiri ujutro. No, vodjela si ga i mislim da razumiješ da M. trenutno nije u situaciji da mu išta objašnjavaš jer ništa ne razumije. Mogu samo se nadati da ću doći u fazu kada ću moći ikako komunicirati s njim, ako preživim ovaj rat s jelom, stimuliranjem , vježbanjem i noćnim maltretiranjem.

Moj stav, uprkos svim mukama kroz koje prolazimo, jeste da je zdravstveno stanje djeteta na prvom mjestu. To je ono o cemu treba najvise voditi racuna. Tek kad je dijete zdravo, kad se dobro osjeca, onda mozemo pricati o disciplini...ali ako neko ima dijete koje je gotovo uvijek bolesno, onda to dodatno komplikuje stvari.

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.