Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
27 ožu 2009, 18:00
eto, sad smo prvi puta dali napraviti cipelice za L, jer smo u fazi stajanja i prohodavanja. dobili upute kakve trebaju biti i narucili u valeku. rekli su da ce im cijena biti izmedu 800-900kn.

u meduvremenu rijesili doznake, no na njima nista ne pise iznos nego samo neke sifre.
pa me sad zanima kolko u principu iznosi doznaka, pa da otprilike znam kolko cemo trebati doplatit. sljedeci tjedan idemo po njih.
27 ožu 2009, 18:13
Koliko se sjećam, doznaka je preko 1000 kn, ne znam više točno, ali sigurno ne moraš nadoplaćivati. To da su cijene katastrofa, to stoji, ali ova doznaka pokriva i više od toga, za razliku od doznake za naočale. Tko bi im znao logiku određivanja iznosa doznake

Uglavnom, ne brini, ne moraš platiti.
27 ožu 2009, 20:17
Mammamia je napisao/la: To da su cijene katastrofa, to stoji, ali ova doznaka pokriva i više od toga, za razliku od doznake za naočale.
Potpisujem u potpunosti.
Ako imaš doznaku za cipele, ne moraš ništa nadoplatiti.To je sto posto sigurno.
Sad sam čula da na doznakama više nema kolko ti je odobreno, nego samo neke šifre.
To je samo da nas roditelje zbune.
28 ožu 2009, 20:09
Mi kod Valeka nismo morali ništa nadoplatiti i još smo dobili papučice na dar (uzeli smo prvi puta ove godine).
28 ožu 2009, 22:20
ma cifra na doznaci ti je 1300-1400kn..ne brini..
ja razmisljam kaj da kupim adrianu do 6 mj. jer tek tad mozemo dobiti doznaku a njemu je vec sad vruce u ovim zimskim..noge mu se uznoje kad ih cijeli dan nosi..malo mu skinem da predahne,al nije to to..kupila sam mu neki dan papuce,dugo sam ih trazila,da budu neke cvrsce i na kraju se ispostavilo da su mu male

to sam mu kupila samo da moze navecer doci od kreveta do wc-a,da ga ne nosim i tak..ako nekom treba br 24,javite se

dajem upola cijene..nosio ih je 10 minuta..
sad pak moram trazit nove..
i trazila sam neke tenisice,isto cvrsce,ali tenisica je tenisica..bile su neke u deichmanu za 90kn,cak su bile i malo vislje..ali nisam bila s njim pa nisam htjela kupovat..a to bi mu isto bilo tek toliko,ne da stalno bude u njima..
29 ožu 2009, 12:58
Lotta, mi smo do preklani uzimali cipelice kod Valeka, isto tako na doznaku, cini mi se da je ta doznaka vrijedila 1400 ako ne i vise kn a kad bismo kupovali isto takve cipelice bez doznaka (derali smo cipele svaka dva mjeseca) dosle bi nas 700 kn. Znaci da bi oni ustvari trebali za 1400 napraviti dvoje cipela

Netko i dobije dvoje samo sto valjda ovisi kako se dogovore sa njima. Mi smo jednom dobili papucice.
29 ožu 2009, 15:00
ma kak netko dobije dvoje?
mislim,znam da cipele kod njih dodu puno jeftinije nego kad im das doznaku....mi smo jednom platili oko 400kn..
29 ožu 2009, 15:26
Pogledaj na
stranici HZZOa Popis pomagala,napiši u Search šifru sa doznake i vidjeti ćeš koliki ti je iznos odobren. Iznosi ovdje ovise o dijagnozi.
29 ožu 2009, 22:04
e ovo mi sad nije jasno..mislim odlicno sto mi doznaka pokriva cipelice, ali one kostaju 800-900kn, pa me bas zanima ko si lijepo ovu razliku pobere u dzep na racun mog djeteta??

i nije mi jasno kako su neke od vas dobile uz cipelice i papuce a neke ne..o cemu to ovisi? o njihovoj dobroj volji da ti daju nesto sto ti ionako pripada ili mozda o tvom stavu i upucenosti u bit stvari??
i svaka je tu navela drugaciju cijenu koju im zaracunaju za cipelice (nama su rekli da ispod 800kn nit ne rade), a ionako im je samo jedan model za ove poluvisoke cvrsce cipelice sa anatomskim uloskom koje vjerujem da vecina vas narucuje..razlika je jedino u boji koje odaberes..mislim
jaooo, i ovo sto je mamamia napisala, koja im je tu logika, nas naocale isto kostaju nekih 800kn, kao i ove cipelice, a doznake nam priznaju nekih 160kn, koji biseri..
nemogu na ovoj str od nemesis naci nikakve sifre, samo me izbacuje, al sutra cu bas zvati hzzo, pa da znam s kojom cifrom uopce raspolazem..
ne vidim logike da nekome ostavim i kunu na racun svog djeteta, bas me zanima sto ce ovi u valeku reci, bas mi se ne svida njihova filozofija..
29 ožu 2009, 22:53
To ti je na žalost takva politika.
Sve ortopedske firme daju neku svoju proviziju onome koji šalje pacijente k njima. Prešutni dogovor.
30 ožu 2009, 13:01
Valek ima tu praksu da uz cipelice da i papuče, ko fol "na poklon", ali doznaka debelo pokriva i to. Pitala sam mogu li umjesto papučica dobiti zimske + proljetne cipelice, odgovor je bio da ne može, jer je doznaka za jedan par cipelica, a papuče su poklon i znak pažnje od njih. Moš si mislit, ako strpaju u džep nekoliko stotina kuna od svake doznake, najmanje što mogu je da nam daju papuče. Ako ta razlika ne ide njima, javno se ispričavam. Ali mislim da bi nam trebalo dati bolji uvid u to koliko točno što košta i kome ide razlika. Inače Valekove su cipelice preslatke, ali mi ih nismo uspjeli obuti, jer su nam napravili na kanp, baš po mjeri i kad sam zamolila da naprave bar pola broja veće, budući da mi se dijete niti ne diže na noge, nego je doktorica dala doznaku da ne moramo iz svog džepa kupovat cipele, odgovorili su da ne može, jer to onda nisu ortopedske cipele (ako nisu na knap). Meni Margarita toliko grči noge da joj je bilo nemoguće obuti te cipele. Vidjet ćemo s proljetnim modelom, ipak su malo otvorenije pa se lakše obuvaju. Ako ni to ne bude išlo, kupovat ću u Cicibanu kako mi je doktorica savjetovala kad smo se potužili na stanje stvari.
30 ožu 2009, 13:09
Mammamia , mi isto radimo cipele kod Valeka, ali mi dijete sto puta bolje hoda u Ciciban cipelama ili tenisicama.
30 ožu 2009, 13:33
Da,a svi se čudom čude radi čega nam zdravstvo propada...štedi se na lijekovima,operacijama,sve poslove guraju pedijatrima i obiteljskim liječnicima,ali fala Bogu pazimo da nam takvi privatnici ne propadnu....
30 ožu 2009, 15:14
jao, ovo sto citam je stvarno grozno. ma kakve papucice na poklon, ostane im od svake doznake par stotina kuna pa kao da im ja budem zahvalna sto ce si to lijepo stavit u dzep..

zvala sam ujutro hzzo, doznake nam iznose 1374kn, ako budu cipelice recimo 800kn, ostane nam jos 574kn!!i kome budu one pripale?? cudi me zivo sto niko od roditelja nije vec digao prasinu oko toga jer nije fer. ako hzzo izdvaja za nasu djecu taj iznos, dva puta godisnje, to pokriva 4 para cipelica, a nasa djeca dobe samo dvoje.pa zasto onda to ne razvuku na 4 doznake godisnje, il mozda ima drzava para da taj novac poklanja privatnicima??
znam ja da se vecina vas vec odavno nacudila tom nasem sustavu, al evo meni je to novo i bas sam ljuta.da neko zaraduje na racun nase bolesne djece a da pritom ne pomakne prstom, fuj. da nebude zabune, zadnju kunu cu dati privatnim terapeutima da rade s mojim djetetom, jer je to uistinu pravi rad, al ovo tu se zove krada.
30 ožu 2009, 15:25
mi isto radimo cipele kod Valeka, ali mi dijete sto puta bolje hoda u Ciciban cipelama ili tenisicama.
breg, ista stvar je i kod nas, Eva je hodala puno puno ukocenije u ortopedskim, spasili smo se kad nam je nas doc rekao da ne moramo vise nositi ortop. cipele.
o cemu to ovisi? o njihovoj dobroj volji da ti daju nesto sto ti ionako pripada ili mozda o tvom stavu i upucenosti u bit stvari??
Lotta, ja sam kod njih takodjer trazila da mi se naprave dvoje po savjetu nekih poznanika (doticni tata je tamo digao frku zbog cega za toliki novac ne naprave dvoje cipelica i otad mu redoviti rade dvoje) ali meni nije upalilo jer sam bila cini mi se previse pristojna a one tete su tako fine i samo sto ti ne tepaju dok ti se obracaju tako da je ispalo da oni na ustrb sebe nama uz cipelice daruju jos i papucice! Dali su nam ih svega dva puta a kod njih smo cipelice radili ne znam koliko puta bilo na doznaku ili svojim novcem.
30 ožu 2009, 16:52
mi radimo cipelice kod Valeka već tri godine, prvo smo imali oko 1100 kn, po doznaki, a poslije 1400 kn nešto malo manje i uvijek smo dobivali jedne cipelice i papuče kao dar ili uloške (mogli smo birati jedno il drugo), a ovu razliku što nam je odobreno više novaca su objasnili da to ovisi od broja odnosno veličine cipelice koju djete treba, kako raste noga tak se povećava iznos na doznaki
međutim nisam uvijek bila zadovoljna cipelama, nekad su bile dobre, a nekad tolko velike

,
tak da smo se odlučili probati izraditi cipelice kod nekog drugog, pa kak bude...
30 ožu 2009, 23:05
mama.miamia..gdje ste probali izraditi cipele?
mi smo isto uvijek mogli birati papuce ili uloske..i da,uvijek sam mislila da za te novce mozemo dobiti dvoje jer je to stvarno preskupo,ali nisam se bunila jer sam znala da ionak nemrem nis protiv toga,i nije mi se dalo..a eto..
a ono,mos mislit kak to ovisi od broja..da je tak skuplja cijena samo zato sto im treba 10mm vise materijala
ajd i ja cu probati kupiti neke cipelice ili tenisice u cicibanu..ionak ih trazim..ali oni vec imaju anatomske uloske jel tako?ja cu onda samo njih maknuti i staviti adrianov ortopedski ulozak..jer mu nije isti i za lijevi i za desnu..recite mi okvirno da li znate koliko dodu?300-400kn? joj...i to mi je puno,al dobro..sta cu..i da,gdje ih ima,da ne trazim bezveze..jel ima u nekom shopping centru il negdje u dubravi?
30 ožu 2009, 23:41
ma nismo još nigdje tek sad idemo i tu su nas malo zeznuli kod valeka nisu odmah poslali doznaku na naplatu, al ću probati kod bauerfeind-a ili ortomed, čula sam da u Vlaškoj ima dobra ortopedska radionica cipela, al neznam kak se zove i gdje točno
makar mia moja i ne provede previše vremena u ortopedskim cipelama (ona hoda uz pomoć, samostalno još ne), ali kad smo bili prije par mjeseci kod dr. Nemeca u Matuljima on nam je savjetovao da ju ne držimo previše u ortopedskim cipelama, on veli da joj stavite željezne cipele to joj neće puno pomoći, a dijete je kao u kalupu, e sad koga slušati??? Tak da mi kombiniramo i ortopedske i tenisice i ciciban ionak nam nemogu jedne cipele 6 mj., mi imamo ciciban tu u Sesvetama tak da ni neznam gdje točno ima u Dubravi..
31 ožu 2009, 00:12
pa jos bolje..

mi smo u sesvetama,doduse nedavno se doselili,pa ne znam gdje ima..ajde sapni..
31 ožu 2009, 03:02
isto tako nam je do sada cifra na doznaci bila 1400 kn
dobijemo jedne cipele i jedne papuče ( ali papuče svaki put tražim, imam osječaj da netražim da nebi niti dobili).... nije da nemožemo bez njih ali stvar je principa, ako uz cipele idu papuče za svakoga -onda idu...
znači ciciban tenisice su ok, trebamo i mi sada za prolječe pa čemo se dati u potražnju....
31 ožu 2009, 11:10
lulamae je napisao/la:pa jos bolje.. mi smo u sesvetama,doduse nedavno se doselili,pa ne znam gdje ima..ajde sapni..
Imaš u trgovačkom centru (gdje je citadela), pa na prvom katu, imaju froddo(što meni ponekad zna biti bolja varijanta) i ciciban, a sad smo kupili tenisice od nike (nekakvih 200 kn) i zadovoljna sam, lijepo su joj sjele
31 ožu 2009, 12:29
tko kaže da se roditelji nisu bunili? Meni je rečeno da je to stara stvar, da to svi ortopedi znaju. U HZZO-u su mi rekli da prijavim tu kuću, tj. da ja odradim njihov posao kontrole. Ma nemoj, ako ste dobili prijavu, odradite svoj posao kontrole sami, imate kontrolu i zaposlene ljude u njima.
Ja sam radila cipelice u Baurefindu
31 ožu 2009, 13:26
Imaš na AV Dubrava kod Getaldusa, imaš u Jurišićevoj Ciciban, ima prošlogodišnjih modela na sniženju
31 ožu 2009, 15:17
ma dobro, nisam mislila da se bas niko nije bunio, vjerujem da su pojedinci pokusali, al posto nema rezultata ocito da nije bilo vece hajke oko toga. ja bi ih dala u medije (ako vec i nisu bili)..ne vjerujem ni ja da cemo nesto postici, je da cemo se pobunit i dati im do znanj ada to sto rade nije u redu,al posto ni ja ni mm nismo svadljive osobe, mislim da nebude s toga nista. onaj doticni tata sto nora prica im je ocito i zaprijetio pa valjda od straha ispunjavaju onako kako bi trebalo. sve si vise razmisljam da unajmim svog "ludog" susjeda da glumi oca, on je lud na takve stvari, mislim da bi od tada za l izradivali i 3 para cipela..
ma,trebalo bi se nas vise skupit pa onak kolektivno se pobunit protiv takvih lopova..
i jos nesto, vidla sam u jednom prijasnjem topicu o cipelicama da su neki od vas izradivali i neke cvrsce i povisene papucice, nama bi trebale za jesen za vrtic,dal ste to isto kod valeka dali radit po mjeri il ima mozda gotovih?samo mi nemojte reci da kostaju isto ko i ortopedske..
31 ožu 2009, 16:21
Lotta, ako daš raditi cipele kod Valeka, onda inzistiraj i na takvim papučama
Inače , papuče su 170 kn
01 tra 2009, 07:29
breg, to govoris cijenu za ove papucice koje nama trebaju il obicne?
jer nekak mi je to mala cijena u odnosu na ostale njihove cijene..
ima ih gotovih il se moraju dati radit?
01 tra 2009, 09:36
Mi smo papuče dobili "kao poklon", radili su ih kao i cipele
01 tra 2009, 11:11
Ja sam stavila Valekove uloške u najkice sa čvrstim zapetkom. Njihove šlapice su premekane. Inače najkice su koštale 150kn, sniženje u siječnju mercatoneu.
01 tra 2009, 14:31
onda cemo trazit te cvrsce papucice, neka ih naprave pa ih sljedeci put pokupimo..jedino kaj se bojim da ce mu do jeseni kad ce mu ustvari i trebati biti premale..
01 tra 2009, 14:44
nadicab je napisao/la:tko kaže da se roditelji nisu bunili? Meni je rečeno da je to stara stvar, da to svi ortopedi znaju. U HZZO-u su mi rekli da prijavim tu kuću, tj. da ja odradim njihov posao kontrole.
Nadice, iskreno, zar izrada cipelica u Bauerfindu košta više nego u Valeka. Sumnjam. Al ovdje bar dobiješ papučice. Sve ortopedske kuće su slične, ne radi se tu samo o cipelicama nego i o puno većim stvarima. Razlika love - zna se - njima u džep.

. Mi smo na žalost u ovome našem društvu lijep primjer na kojem pojedinci MASNO zarađuju. Gdje je tu moral ?:/