Sada je: 12 kol 2026, 01:30.
Moderator/ica: nadicab

Anni je napisao/la:meni je puno bolje od kada izbjegavam namirnice na koje sam intolerantna..zato mozda i lakse mogu razumjeti u odnosu na druge mame da intolerancije( ako su prisutne) i alergije nasoj djeci i te kako probleme rade, narocito ima to utjecaja na njihov mozak koji je jos u razvoju.

Lotta je napisao/la:vec se na vise mjesta spominjalo dobrobit probiotika,e sad muz i ja obozavamo jogurte, probiotike, acidofile i te stvari ali L nista od toga. od mlijecnih proizvoda jedino jede raznorazne bio zitarice i kasice na mlijeku. cisto mlijeko, jogurte, sir i sirne namaze ne voli.
pa me zanima dal postoji neki drugi pripravci, probiotici (i gdje se mogu kupit) a da su primjereni za djecu, il nesto drugo korisno za crijevnu floru a da nije tipa jogurt..
i da, jos jedna stvar, vi koji izbjegavate mlijeko i ml.proizvode, na kmoji nacin nadoknadujete kalcij, dal iz druge vrste hrane (tipa alge, tofu, zeleno povrce) ili koristite neke pripravke?

pepita je napisao/la:Anni je napisao/la:meni je puno bolje od kada izbjegavam namirnice na koje sam intolerantna..zato mozda i lakse mogu razumjeti u odnosu na druge mame da intolerancije( ako su prisutne) i alergije nasoj djeci i te kako probleme rade, narocito ima to utjecaja na njihov mozak koji je jos u razvoju.
možeš li napisati na koji način možeš razumijeti probleme koji imaju utjecaj na njihov mozak???

Glori je napisao/la:još nešto o djetama-nama isto izbacivanje kazeina je bilo ok.,ali sa izbacivanjem glutena se povukao govor(možda je to slučajno),ali stolica je bila ok pa smo nastavili,zatim smo prišli na SCD-bio je puno mirniji-čak pretjerano...izgledalo je uredu ,ali nako mjesec dana -bio je koma-izgleda da mu želudac uopće više nije mogao probavit-tu hranu bez ugljiko-hidrat(ustvari-sa jednostavnim ugljikohidratima,a bilo je vrlo zahtjevno unjet 40%-ugljikohidrata-koji su potrebni organizmu u razvoju)...tako da to nisu baš bezazlene dijete(nije ni jedna)kao što sam ja mislila
-baš sam narcis

pepita je napisao/la:Evo jedna stranica na kojoj ima jako puno o GFCF
THE GFCF DIET LOSES ITS LEGS
http://photoninthedarkness.com/?p=145

pepita je napisao/la:kakve bile da bile studije su,koliko je po tebi marijana potrebno ispitanika za neku studiju?

studije s relativno malim uzorkom ispitanika

pepita je napisao/la:studije s relativno malim uzorkom ispitanika
zato sam te pitala ,ispalo je da znaš

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.