Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Tema je zaključana

Re: DOWNICI VI. 2011- LJETO-JESEN ..A I ZIMA

01 pro 2011, 07:49

http://istocnabosna.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=7140%3Aosmijeh-koji-topi-predrasude-mala-manekenka-sa-downovim-sindromom-osvaja-svijet-mode&catid=56%3Azanimljivosti&Itemid=113

01 pro 2011, 09:20

camelia - bravo za hrabru plivačicu a i bravo za Petricu koja se evo uspješno grabi kroz školu ( otvornici/zatvornici he-he - svašta mi uz njih naučimo - nakon Janove OŠ ja definitivno idem pobrati lovu na neki Tarikov kviz :dada )
fancy - uvijek se drugi upetljaju u našu roditeljsku obvezu odgoja - meni su bake i dede "trn u oku" - oni bi samo mazili a ja poslije ispravljam njihove greške - no Jan je vrlo brzo skontao gdje se može/smije kako ponašati. Jednom kod mojih roditelja - ja ode u WC - Jan za to vrijeme izvodi zvizdarije s dedom - kad je čuo da izlazim iz WC a veli dedi " Daj sad prestani - kaj ne čuješ da se ONA vraća ???!!! " :mrgreen
glede ideja za Svjetski dan DSa - moj biser sa IO zajednice ( gotovo kao da ga je Jan smislio) Važno ja predložim da uslikamo masu klinaca a medju njima pokoje sa DSom - kao da pokažemo tu smo - medju vama ! - na to neko doda: je-je pa još napišemo " pronađi uljeza !!!" :D

01 pro 2011, 14:11

Sto se tice baka i dida, moj tata cijelo vrijeme govori da mi nece on odgajat djecu jer da bake i dide sluze tome da djecu razmaze. Eto mu pa nek gusta.

01 pro 2011, 15:09

kao netko tko radi u marketingu - mislim da je ovo:
uslikamo masu klinaca a medju njima pokoje sa DSom - kao da pokažemo tu smo - medju vama !

sasvim dovoljno! :5

01 pro 2011, 17:15

Lijepe ideje, no zaboravljate da se djecu bas nebi smjelo slikati i njihova slike stavljati na javna mjesta (plakate), a i ako se stavljaju ipak za sve treba potpisana izjava roditelja.

Nazalost zivimo u svijetu koji nije bas vise dobar i gdje je puno ljudi losih mislim da ne kazem nesto drugo.

No samo razmisljajte nesto cemo vec skombinirati.

01 pro 2011, 18:10

Napravimo modnu reviju za sve uzraste.

02 pro 2011, 08:55

Dinkic je napisao/la:Lijepe ideje, no zaboravljate da se djecu bas nebi smjelo slikati i njihova slike stavljati na javna mjesta (plakate), a i ako se stavljaju ipak za sve treba potpisana izjava roditelja.

Nazalost zivimo u svijetu koji nije bas vise dobar i gdje je puno ljudi losih mislim da ne kazem nesto drugo.

No samo razmisljajte nesto cemo vec skombinirati.

za ovo je dosta jedna vrticka skupina (ili skolska) gdje nije problem skupiti potpise - to je izvedivo ;)
bijela podloga... hrpa slatih klinaca koji masu i smiju se...

07 pro 2011, 11:00

Domi - a da se i tu pohvališ ? :dada
:luv

07 pro 2011, 22:14

evo setam ticker :) :p
sve pise... :)
neka smo mi i isplanirali jedno :mrgreen

07 pro 2011, 22:24

Evo nje - ljukave ljisice ... od srca čestitke i mali "ukor" što me u mojim godinama tjeraš da proučavam tickere :angry
Svu sreću vam želim - :luv :luv :luv ( dobro je i s planom i bez plana - vjeruj - sve sam probala ;) )

08 pro 2011, 00:22

Domimama, cestitaaaaam :kisichagic :joy :bis :nana

08 pro 2011, 11:14

ma, mislim da nisi trudnica bih te :baba da čekamo i čitamo tickere ... mi smo zaslužile ipak bolji tretman :dada
Sretno za :mali :mala

08 pro 2011, 11:17

Domimama, i od mene velika, velika cestitka, prekrasno.

08 pro 2011, 12:38

Milenijska fotografija?

08 pro 2011, 15:15

DomiMama čestitam ti od sveg srca, to je predivna vijest... :mala

08 pro 2011, 17:35

bosancero je napisao/la:Milenijska fotografija?

super ideja - al sad - kako to izrealizirati ?

08 pro 2011, 20:11

1. Nazvati Simu Strikomana
2. Okupiti sto veci broj djece iz ako je moguce cijele Hrvatske
3. Odabrati mjesto za fotografiranje
4. fotografirati se.

09 pro 2011, 10:37

Domi mama, ako sam dobro shvatila, veeelike cestitke i dan po dan!!!:-)

09 pro 2011, 14:24

thanks svima... eto me na zenskom ski openingu... bez brige - ne skijam... pijem cajeve, setkam, citam knjige, surfam i gustam ;)

09 pro 2011, 16:00

Domi.....bravo,bravo....navijam za curicu ;) al glavno da bude sve ok!

Samo da se malcice pohvalim....Petra dobila 5 iz polugodisnjeg testa iz hrvatskog,a rjesila ga za manje od 45min :D Danas popodne ima natjecanje na bazenu....25m kraul i rezultati se pisu kao sluzbeni :D Javim vrijeme......

09 pro 2011, 22:14

Domi, a di to ima snijega. Mi iducu subotu idemo u kranjsku goru. Otvaraju sezonu. Marta ceka snijeg, makar i umjetni.

Veeeeliko bravo za Petricu!!!! Jako me veseli svaki uspjeh djece s ovog topica. Uvukli ste mi se pod kozu i navijam za vas. Camelia, javi vrijeme!!!

10 pro 2011, 00:34

pa po austriji i pada nesto ovih dana.... tj. temp se spustila dovoljno da mogu topovima rijesiti snijeg ;)

12 pro 2011, 16:40

:mah Molila bih vaš savjet...Ne znam sjeća li se tko od vas prošle godine sam spominjala jednog dječaka sa DS u mojoj blizini...Sada ima 5g. roditelji nisu s njim ništa radili niti su ga vodili defektologu, logopedu...Samo je bio u kući zatvoren...Nažalost ono što ne volim i kako martina mama kaže nije lijepo reći da je neko dijete zapušteno...Ovdje je bio takav slučaj... :place
Dvije godine sam pokušavala potaknuti majku da nešto učini i čak je jednom odvela malenog kod defektologice kod koje sam ja vodila Gabicu...Jednom i nikada više...
Danas smo se slučajno srele i ona mene pita što da radi s njim jer je primjetila da joj dijete zaostaje za ostalom djecom sa DS...Čula je da Gabica ide u vrtić pa bi i ona njega upisala tamo...
Ne želim ju osuđivati niti ću, presretna sam što je barem sada odlučila učiniti nešto za svoje dijete...Ali odakle početi...
Po mojoj procijeni trebalo bi početi odmah i svaki dan raditi s njim ali gdje i kod koga da ju uputim? :dunno
Ovdje nemamo stručne osobe koje imaju iskustva sa djecom koja imaju DS... Ostaje nam Pula, Rijeka ili Zagreb...

12 pro 2011, 16:40

:mah Molila bih vaš savjet...Ne znam sjeća li se tko od vas prošle godine sam spominjala jednog dječaka sa DS u mojoj blizini...Sada ima 5g. roditelji nisu s njim ništa radili niti su ga vodili defektologu, logopedu...Samo je bio u kući zatvoren...Nažalost ono što ne volim i kako martina mama kaže nije lijepo reći da je neko dijete zapušteno...Ovdje je bio takav slučaj... :place
Dvije godine sam pokušavala potaknuti majku da nešto učini i čak je jednom odvela malenog kod defektologice kod koje sam ja vodila Gabicu...Jednom i nikada više...
Danas smo se slučajno srele i ona mene pita što da radi s njim jer je primjetila da joj dijete zaostaje za ostalom djecom sa DS...Čula je da Gabica ide u vrtić pa bi i ona njega upisala tamo...
Ne želim ju osuđivati niti ću, presretna sam što je barem sada odlučila učiniti nešto za svoje dijete...Ali odakle početi...
Po mojoj procijeni trebalo bi početi odmah i svaki dan raditi s njim ali gdje i kod koga da ju uputim? :dunno
Ovdje nemamo stručne osobe koje imaju iskustva sa djecom koja imaju DS... Ostaje nam Pula, Rijeka ili Zagreb...

12 pro 2011, 16:45

Sorry, ne znam kako sam uspjela dvaput isti post poslati.

13 pro 2011, 00:21

Gabica, ja isto nisam od onih koji mogu sutjeti, ali iz mog iskustva, ljudi vole dobiti odgovore samo na pitanja koja ti postave. Ako te pitala za vrtic, ti joj lijepo ispricaj svoje iskustvo s upisom u vrtic. Zena ocito jos nije dosla do toga da je glavni rad kod kuce. Kad dodje, pitat ce te.

13 pro 2011, 18:04

Znam martina mama da si u pravu.No ja se ne znam nositi sa takvim stvarima pa se jako vežem za dijete.Kada sam rodila svoju Gabicu, čula sam za tog dječaka samo da postoji ali nitko mi nije znao reći gdje živi i čiji je.Pola godine mi je trebalo da ga pronađem u ovoj maloj sredini...
Nadala sam se da su te priče o njima neistinite i da ću od majke kada se upoznamo doznati puno toga o odgoju i svim drugim stvarima vezanim za našu djecu.Maleni je imao tri godine a moja Gabi jednu kada je ona pristala na upoznavanje... :ajme
Ništa od mojih nadanja, tužna sam jer mu ne mogu pomoći a stalno mi je u mislima.Pričala sam joj sve to što si rekla...Ali...
Bojim se da je nemoguće nešto popraviti da se grubo izrazim bez tima stručnjaka...

13 pro 2011, 19:44

Gabica, moj stav temeljim na svojim losim iskustvima. Zbog zelje da pomognem i zbog toga sto cesto vidim ono sto drugi ne vide odmah, a najvise zbog toga sto mi se cinilo postenije reci nego sutjeti, izgubila sam jednu dragu osobu. Za neke manje drage mi nije zao, al ono sto mozes ishoditi uvjeravajuci nekoga da stvari sagleda drugacije je ljutnja te druge osobe. Jer kad zelis vidjeti, vidis, radis u tom smjeru. Kad ne zelis, ne vidis i one koji ti na to ukazuju, dozivljavas kao zlobamjerne....
Ja sam nakon tog gubitka drage osobe, promijenila plocu. Kazem samo ako me se pita i dalje drzim za sebe jer ionako ne mogu promijeniti nista vec samo sebi natefteriti probleme. Za takve price vise nemam ni volje ni vremena. Znam da takav stav nije posten prema djetetu koje je u pitanju, ali ja za to dijete nisam odgovorna.

18 pro 2011, 16:42

http://www.dubrovacki.hr/clanak/34700/i ... bozicnjaka

evo moje Petre...... :)

19 pro 2011, 08:46

Ti vrapca - kak rastu ... :luv
Tema je zaključana