Sada je: 11 kol 2026, 23:55.

Candida i razne dijete - x-ti put

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Candida i razne dijete - x-ti put

PostPostao/la soma » 24 sij 2009, 04:52

Anni je napisao/la:sve je moguce.... medjutim taj gluten radi bas bezvezne poremecaje u slucaju nepodnosljivosti i on je zapravo protein, ljepljiva mas au brasnu...pa si ja stvarno ne mogu zamisliti zasto bi njegovo izuzimanje iz prehrane imalo tako pogubne posljedice. Vidjet cemo sta ce Soma u Americi otkriti i do kojih ce saznanja ona doci.

po meni je obkasnjenje ovoga toliko prosto i logicno da ja ne vidim uopste zasto o tome toliko raspravljati i uopstavati...ali evo- kada ukinemo GLUTEN odnosno sve namirnice koje sadrze gluten (a to je 90% onoga sto se svakodnevno jede) mi nismo ukinuli SAMO gluten nego ujedno i ono KORISNO sto su te namirnice imale (samo nemojte jos reci da u zitaricama i sl nema NISTA korisno). Ukinemo i korisne vitamine i korisne proteine i korisno svastanesto. Uz to dodas da je vecina djece probirljiva u ishrani, da vecina mama nije vjesta sta u startu da napravi, da vecina djece duzi period ima jednolicnu ishranu da ovo, da ono...to je dovoljno razloga da NEKOJ DJECI bude problem...pa nemojmo biti naivni i reci samo- pa sta, gluten nije dobar....treba malo sire obuhvatiti stvari.

Anni je napisao/la:.... al tu se ne spominjuj u nikakva neuroloska ostecenja koja se mogu desiti u vremenu ne uzimanja glutena koje je Soma spomenula... mene to jako interesira.

Svima vama koji nemate dijete sa neuroloskim problemom i koji niste nikada vidjeli i shvatili sta to znaci se to cini mozda bezazleno...
ALi neuroloska ostecenja JESU nekontrolisano vristanje djeteta, neuroloska ostecenja JESU naglo budjenje iz sna uz vristanje kada dijete izgleda kao izbezumljeno u strahu, neuroloska ostecenja JESU kratkotrajni absensi koje dijete moze imati, a da neupucenom roditelju prodju neprimjeceni, neuroloska ostecenja JESU precesto piskenje ili njegovo naglo nekontrolisanje, neuroloska ostecenja JESU puno toga sto prodje neprimjeceno u samom pocetku. Kasnije postanu vidljiva i veliki problem. To ne moraju da budu samo Marijini komplikovani napadi.
Ja molim Boga da sva vasa djeca koja su upala u ove igranke, u kojima su i moje, na koncu svega, ne dozive NIKADA NIKAKVU neurolosku smetnju....i da i dalje ne shvatite na sta mislim kada ovo pisem.
Kroz sve postove nemam namjeru da se raspravljam i pisem da li je nesto korisno ili nije i sl....ja ustvari samo provlacim jednu jedinu poruku da je osnovno, fizicko zdravlje djeteta vaznije od svega, pa cak vaznije i od njegovog mentalnog razvoja i da treba biti oprezan u svemu sto se poduzima kako se to osnovno zdravlje ne bi ugrozilo. Samo to. A ukoliko mi je paznju na mogucnost "neuroloskih ostecenja" skrenuo covjek koji radi za vrhunsku svjetsku zdravstvenu instituciju i bavi se najsavremenijim istrazivanjima trenutno u svijetu (a ne baba gatara ili seoski doktor) meni onda zdravi razum naredjuje da povjerujem da ima nesto u tome, a vjera u Boga da kazem to i vama koji se sa ovim problemom nosite. Dalje svako cini onako kako misli i vjeruje da treba, ali informacija nikada nije suvisna (bilo kakva)..
A sto se tice tekstova i naucnih potvrda iz USA to od mene nemojte ocekivati, jer nemam ni vremena ni zivaca za takvo sto. Ukoliko mi nesto bas dodje pod ruku, svakako cu s vama podijeliti, ali traganje po netu mi je stvarno gubljenje vremena.... (pogotovo da dokazujem stetnost ili korisnost glutena ili bilo cega drugog :dunno
soma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 24 sij 2009, 10:44

ja bi samo iznjela svoje razmišljanje o glutenu-mislim da mi koji nemamo problema sa njim vjerovatno imamo mehanizam koji ga razgrađuje,a kao protein on treba imat i svvoje enzime koji ga dalje transformiraju-šta rade ti enzimi ako im ne damo potrebni protein...istog sam mišljenja i o šećeru-jer znam ljude koji su izbacili djeci čak svo voće-zbog candide -kakvu funkciju tada obavlja gušterača-koja druga oštećenja se dešavaju dok mi "lječimo"...možda ništa,a možda provociramo neku novu mutaciju-degeneraciju....

u jednom se slažem sa somom ,a to je da GFCFSF-nije zdrava prehrana već RIGOROZNA dijeta,a istog sam mišljenja i za SCD---ovdje mene naročito brine dugotrajnost-ali ovo su samo moji strahovi bili-čovjek se navikne na sve-skoro na sve :cool
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijanama » 24 sij 2009, 11:27

Soma je napisala:
"po meni je obkasnjenje ovoga toliko prosto i logicno da ja ne vidim uopste zasto o tome toliko raspravljati i uopstavati...ali evo- kada ukinemo GLUTEN odnosno sve namirnice koje sadrze gluten (a to je 90% onoga sto se svakodnevno jede) mi nismo ukinuli SAMO gluten nego ujedno i ono KORISNO sto su te namirnice imale (samo nemojte jos reci da u zitaricama i sl nema NISTA korisno). Ukinemo i korisne vitamine i korisne proteine i korisno svastanesto. Uz to dodas da je vecina djece probirljiva u ishrani, da vecina mama nije vjesta sta u startu da napravi, da vecina djece duzi period ima jednolicnu ishranu da ovo, da ono...to je dovoljno razloga da NEKOJ DJECI bude problem...pa nemojmo biti naivni i reci samo- pa sta, gluten nije dobar....treba malo sire obuhvatiti stvari...završen citat

Zdrava logika nameće po meni jedini logički zaključak: između dva zla biraš manje zlo, što bi u ovom slučaju značilo, ako je gluten za neke situacije kao što je ova tako veliko zlo (srećom za nas mislim na medenka nije, kod nas je to kazein) jasno je da ćeš ga izbjeći pod svaku cijenu i izabrati manje zlo a to je hrana bez glutena, (kod nas hrana bez kazeina) nastojeći da to zlo bude što manje, nadoknađujući to svim onim što u tom zlu nedostaje, mislim na vitamine, suplemente i sl.. A da ima rizika i u jednom i u drugom ima. Biraš tamo gdje je rizik manji. Konačno i sam život je rizik zar ne? Postoje jednostavno stvari u životu na koje možeš utjecati a isto tako postoje i stvari na koje baš i ne možeš.
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamita » 24 sij 2009, 12:29

pepita je napisao/la:Mama piše da su 6 mjeseci bili na CF dijeti i uveli GF .Prehrana je bila dobro izbalansirana a stolice dobre i redovne.Bili su jako pažljivi s provođenjem dijete.Uglavnom nakon uvođenja GF dogodila se regresija,vrištanje,udaranje ,nije mogao sjediti kao prije....bilo je strašno.Nakon 6 tjedana je bio je lošiji nego ikad.Razmišljali su da li su mu dali nešto što nije GF.Odlučili su uzeti pauzu od 3 dana i nakon toga se vratio kakav je i bio.Njegov povratak je bio to što nije jeo uravnoteženu hranu.Poslije ukidanja GF naučio je 90 riječi,fraze i jošm 10 fraza u nekoliko tjedana i zatim sve više.Više je naučio i prije dijete ali za vrijeme dijete ne.Nadali su se da će im dijeta pomoći jer su čitali da nekoj djeci je.Kaže da su još uvijek na CF dijeti ali na GF ne i da napreduje i dalje

ovo je potpuno ista situacija kao kod nas....cijelu jednu godinu sam se mučila i striktno provodila cfgf dijetu,a vrištanja su bila svakodnevna, izluđivala me, ali niti u jednom trenu nisam posumnjala na gluten, jer bezglut prehrana je zdrava, čak sam imala i podršku dječjeg gastro..
kad je soma napisala svoje loše iskustvo sa glutenom,odlučila sam pokušati, iako nisam vjerovala da bi to bio razlog.
sada već 5 tjedana nema ispade bez razloga, u školi ju jako hvale, lijepo spava i polako napreduje...još uvijek smo bez caseina,i mislim da joj to odgovara.
M. ima oštenje mozga tj kalcifikate i epi, velim ovo da se zna, možda u tome razlog.
mamita
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Anni » 24 sij 2009, 12:31

Soma, ne razumijem Tvoje izlaganje..ako si djetetu maknula gluten nisi mu automastki maknula sve zitarice..ili???
I dalje dijete dobiva zitarice koje samo nemaju gluten( koji djeluje kao opijat u slucajevima o kojima smo vec pisali bla..bla....bla puta).
Ljudi koji imaju celijakiju i koji su cijeli zivot na dijeti jedu i dalje zitarice bez gluztena i to je to .
Tvoje su imale vristanje i bacanje ( ja to nebih nazvala neuroloskim poremecajima) i prije dijete i za vrijeme dijete i od klada im dajes gluten imaju isto tako( mozda je intenzitet drugaciji ..al Ti to sama znas najbolje). Moj je te simptome imao prije dijete , poslije vise ne...njemu ocigledno nesto u " normalnoj" prehrani je stvaralo jako velikih problema koji se se rezultirali na vise nivoa i koji su ga kocili u razvoju.
U kupljenom kruhu uz gluten ima i svakog moguceg smeca ..to vjerojatno nasoj djeci isto tako smeta...kazu da i u bez glutenaska brasna svasta stavljau ..i to je moguce...nazalost je jako tesko zapravo nemoguce postici roditelju da svoje djete hrani zdravo..jer zdrave hrane nema nigdje vise pa ni u selima koja su" Bogu iza nogu".
Anni

PostPostao/la Anni » 24 sij 2009, 12:47

Glori je napisao/la:ja bi samo iznjela svoje razmišljanje o glutenu-mislim da mi koji nemamo problema sa njim vjerovatno imamo mehanizam koji ga razgrađuje,a kao protein on treba imat i svvoje enzime koji ga dalje transformiraju-šta rade ti enzimi ako im ne damo potrebni protein...istog sam mišljenja i o šećeru-jer znam ljude koji su izbacili djeci čak svo voće-zbog candide -kakvu funkciju tada obavlja gušterača-koja druga oštećenja se dešavaju dok mi "lječimo"...možda ništa,a možda provociramo neku novu mutaciju-degeneraciju....

u jednom se slažem sa somom ,a to je da GFCFSF-nije zdrava prehrana već RIGOROZNA dijeta,a istog sam mišljenja i za SCD---ovdje mene naročito brine dugotrajnost-ali ovo su samo moji strahovi bili-čovjek se navikne na sve-skoro na sve :cool

Glori , ne moras se bojati, imam kontakt sa mamom ciji je mali vec 4 godine na strogoj SCD ... zdravo dijete bez ikakvih tragova autizma, najbolji ucenik u razredu...nalazi Ok.. vec drugu godinu za redom ne dobiva nikakve suplemente niti probiotike. :proljece
Anni

PostPostao/la Glori » 24 sij 2009, 14:03

anni ti ćeš najbolje procjenit -u svom izlaganju žena koja je predstavila dijetu E.G.-da se djeta drži godinu dana i da je probava oporavljena...(e sad njena mala je imala skroz različit problem,a opet sličan )...i da ovo što vi držite nije SCD već SCplus CFplus SF dijeta....malo je mama ,ali bogme i djece kojima ćeš na taj način unjet 40% ugljkohidrata---

još nešto -ova hipoteza o opioidima uopće ne stoji-iako je moguće da kazein i gluten smetaju zbog nečeg drugog....ne znam možda tvoj nema enzim za gluten ,a moj ima.....

kako objašnjavaš nalaze mog malog na peptide-opijat....u parizu je i kazein i gluten,a u americi samo kazein problem-isti nalaz....(mogu ti poslat na mail)...

ali ako ti ja ,mamit i soma kažemo da nam djeci u nekim segmentima bilo lošije nakon izbacivanja glutena zašto ne vjeruješ...našoj djeci ne da nije odgovaralo već im je i smetalo (a možda opet nešto razvojno),ali ako je kod naših razvojno se desilo pogoršanje tada je kod tvoga razvojno se desilo poboljšanje bez obzira ne gluten.....
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijanama » 24 sij 2009, 14:03

[quote="Anni"]

Soma, ne razumijem Tvoje izlaganje..ako si djetetu maknula gluten nisi mu automastki maknula sve zitarice..ili???
I dalje dijete dobiva zitarice koje samo nemaju gluten( koji djeluje kao opijat u slucajevima o kojima smo vec pisali bla..bla....bla puta).
Ljudi koji imaju celijakiju i koji su cijeli zivot na dijeti jedu i dalje zitarice bez gluztena i to je to .
Tvoje su imale vristanje i bacanje ( ja to nebih nazvala neuroloskim poremecajima) i prije dijete i za vrijeme dijete i od klada im dajes gluten imaju isto tako( mozda je intenzitet drugaciji ..al Ti to sama znas najbolje). Moj je te simptome imao prije dijete , poslije vise ne...njemu ocigledno nesto u " normalnoj" prehrani je stvaralo jako velikih problema koji se se rezultirali na vise nivoa i koji su ga kocili u razvoju.]

Sve ovo govori kako je svako dijete "svoja priča" i ako jedno dijete reagira na nešto loše, ne znači da će drugo dijete tako reagirati. Konačni niti svi organizmi nistu isti, niti su kliničke slike bolesti iste iako imaju zajednički nazivnik tj dijagnozu.
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 24 sij 2009, 14:24

Glori je napisao/la:anni ti ćeš najbolje procjenit -u svom izlaganju žena koja je predstavila dijetu E.G.-da se djeta drži godinu dana i da je probava oporavljena...(e sad njena mala je imala skroz različit problem,a opet sličan )...i da ovo što vi držite nije SCD već SCplus CFplus SF dijeta....malo je mama ,ali bogme i djece kojima ćeš na taj način unjet 40% ugljkohidrata---

još nešto -ova hipoteza o opioidima uopće ne stoji-iako je moguće da kazein i gluten smetaju zbog nečeg drugog....ne znam možda tvoj nema enzim za gluten ,a moj ima.....

kako objašnjavaš nalaze mog malog na peptide-opijat....u parizu je i kazein i gluten,a u americi samo kazein problem-isti nalaz....(mogu ti poslat na mail)...

ali ako ti ja ,mamit i soma kažemo da nam djeci u nekim segmentima bilo lošije nakon izbacivanja glutena zašto ne vjeruješ...našoj djeci ne da nije odgovaralo već im je i smetalo (a možda opet nešto razvojno),ali ako je kod naših razvojno se desilo pogoršanje tada je kod tvoga razvojno se desilo poboljšanje bez obzira ne gluten.....

Heee. pa u SCdijeti se i dalje konzumiraju ugljikohidrati al ne komplexni... uz zitarice se izbaci i rafinirani secer koji se nikada u povjesti covjecanstva nije u toj mjeri koristio kao u danasnje vrijeme. A o glutenu nema potrebe dalje raspravljati ..ako nekome smeta tada ga se izbaci iz prehrane..ako nekome ne smeta nema ga ni potrbe izbacivati( kao i mlijeko) , a ako je za nekoga posebno zdrav ( vjerojatno ima i takvih slucajeva) treba ga se davat. Uostalom vec samom proizvodnjom je njegovo djelovanje pojacano.

Ps: E. G preporuca Sc Dijetu provoditi jos godinu dana nakon prestanka zadnjeg simptoma.
Anni

PostPostao/la Glori » 24 sij 2009, 14:42

koji bi kod vas bio zadnji simptom?...a taj dječak koji je tko odličan -šta će na djeti kad nema simptoma

anni ne sumnjam da ćeš ti svom unjet tu potrebnu količinu (premdaje dosta komplicirano-jer koliko ja znam -preostaje med,voće i mahunarke-znači bar 30% dnevnog unosa mahunarki)-možda sam nešto propustila---teško je to ostvarivo i kod djece koja jedu,a ne ovi što odbijaju....

ako stignem preslušam još jednom njeno izlaganj-doduše trje uru i pol....
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 24 sij 2009, 18:17

mozda toj mami pase da hrani dijete na nacin na koji ga hrani, djete se dobro osjeca, napreduje , zasto da ne. Nebi ni ja svog skidala samo tako lako i pocela mu davat " normalnu " hranu.
E.G. Je mislila na zadnji simptom vjerojatno kod bolesti kao sto su croh i colitis. Ja bih kod svoga rekla da je izgubio zadnji simptom kada mu govor dodje u normalu( nadam se da ce se to uskoro desiti) i rado bih ga dalje hranila dijetalno uz uslov da se on dobro osjeca i da su nalazi Ok.
Ps:u prehrani mi koristimo i tikvice koje su izuzetno bogate mineralima i vitaminima, isto tako jede siroku paletu voca tako da ja vjerujem da mu je unos ugljikohidrata Ok.
Anni

PostPostao/la Glori » 24 sij 2009, 19:40

pa dobro tu se mogu složit jer oni vama mogu objasnit šta i kako se osjećaju,bolili ih i sl....ali držat djete godinu dana na dijeti a ono nezna pokazat ,ni objasnit mislim da nije pametno ni svrsi shodno...

za razliku od prije jedino mislim da sve skupa nije bezopasno za svih-svakako bi preporučila provajte,ali ne na način da krenete u sve ,a da ne znate šta je dan-protokol ,da se nutricionistički obrazujete i također da znate sve o vitaminima mineralima,detoxu-sve o svemu-vodite dnevnik i ne bojte se prestat ako ne "djeluje"-posebno ako ste godinu dana na dijeti....

sretno svima :joy
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la soma » 24 sij 2009, 20:35

marijanama je napisao/la:Soma je napisala:

Zdrava logika nameće po meni jedini logički zaključak: između dva zla biraš manje zlo, što bi u ovom slučaju značilo, ako je gluten za neke situacije kao što je ova tako veliko zlo (srećom za nas mislim na medenka nije, kod nas je to kazein) jasno je da ćeš ga izbjeći pod svaku cijenu i izabrati manje zlo a to je hrana bez glutena, (kod nas hrana bez kazeina) nastojeći da to zlo bude što manje, nadoknađujući to svim onim što u tom zlu nedostaje, mislim na vitamine, suplemente i sl.. A da ima rizika i u jednom i u drugom ima. Biraš tamo gdje je rizik manji.

po meni ovo bas i nije zdrava logika, jer NIJE DOKAZANO da je ovo ZLO (ako mislis na autizam) uzrokovano glutenom. Kod celijakije JESTE dokazano i tu ima zdrave logike. Jer ukidanje glutena (ili bilo cega u potpunosti) moze mozda da izazove VECE ZLO...pa tu onda bas i nema zdrave logike.

Anni je napisao/la:Glori , ne moras se bojati, imam kontakt sa mamom ciji je mali vec 4 godine na strogoj SCD ... zdravo dijete bez ikakvih tragova autizma, najbolji ucenik u razredu...nalazi Ok.. vec drugu godinu za redom ne dobiva nikakve suplemente niti probiotike. :proljece

O,moras se bojati, itekako...ja sam prosli mjesec upoznala roditelje cije je dijete bilo na SCD dvije godine i sada razvilo dijabetis. Svi su im doktori potvrdili da njegova gusteraca nije pravilno radila...I sada ljudi hoce da se poubijaju...kako sad da kazes da izmedju dva zla biras manje...dobru volju su imali i ljubav prema djetetu i snagu da se zrtvuju, ali ne i dovoljno informacija i dovoljno opreza(to su njihove rijeci)

M je na ukidanje glutena reagovala POTPUNO ISTO kao Mamitina i kao ovaj djecak iz teksta. A nije bila kriza od ukidanja, jer je bila preko 9 mjeseci bez glutena. I ona NIKADA PRIJE TOGA nije vristala i bacala se. Bila je vrlo mirna i trpeljiva, cak i u bolnicama i kod dobijanja injekcija. Vristanje je nastupilo dva mjeseca nakon ukidanja glutena, ali NIJE PRESTALO, kako se ocekivalo. Za razliku od nje S nije smetalo uopste. Ni ukidanje niti uvodjenje...nikakve promjene, ni bolje ni losije. Opet napominjem da im je ukidanje kazeina obema prijalo.

Glori je napisao/la:ali ako ti ja ,mamit i soma kažemo da nam djeci u nekim segmentima bilo lošije nakon izbacivanja glutena zašto ne vjeruješ...našoj djeci ne da nije odgovaralo već im je i smetalo (a možda opet nešto razvojno),ali ako je kod naših razvojno se desilo pogoršanje tada je kod tvoga razvojno se desilo poboljšanje bez obzira ne gluten.....

Ja bih ovo potpisala. Ja gdje god imam priliku kazem da djecak moje poznanice izvrsno reaguje na dijetu (misleci na D). I zaista vjerujem u to. Ne razumijem zasto ti nikako ne mozes da prihvatis da nasoj djeci konkretno nije odgovaralo. A svo vrijeme pricamo o tome NEKOJ DJECI POMAZE< A NEKOJ NE ...Meni se ne svidja ni kod DAN dr da ubjedjuju ljude kako je to SIGURNO dobro za svu djecu i kako potpuno bezopasno svi treba u to da se ukljuce...i to sto duze (sto ja licno bas i ne podrzavam), a rezultati ne pokazuju da to bas svoj djeci prija (pa ni na ovom nasem malom forumu gdje nas ima jedva desetak...)
Toliko od mene o ovoj temi...
soma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijanama » 24 sij 2009, 20:53

soma je napisao/la:
marijanama je napisao/la:Soma je napisala:

Zdrava logika nameće po meni jedini logički zaključak: između dva zla biraš manje zlo, što bi u ovom slučaju značilo, ako je gluten za neke situacije kao što je ova tako veliko zlo (srećom za nas mislim na medenka nije, kod nas je to kazein) jasno je da ćeš ga izbjeći pod svaku cijenu i izabrati manje zlo a to je hrana bez glutena, (kod nas hrana bez kazeina) nastojeći da to zlo bude što manje, nadoknađujući to svim onim što u tom zlu nedostaje, mislim na vitamine, suplemente i sl.. A da ima rizika i u jednom i u drugom ima. Biraš tamo gdje je rizik manji.

po meni ovo bas i nije zdrava logika, jer NIJE DOKAZANO da je ovo ZLO (ako mislis na autizam) uzrokovano glutenom. Kod celijakije JESTE dokazano i tu ima zdrave logike. Jer ukidanje glutena (ili bilo cega u potpunosti) moze mozda da izazove VECE ZLO...pa tu onda bas i nema zdrave logike.

[

A da ima rizika i u jednom i u drugom ima. Biraš tamo gdje je rizik manji. Njega u nastavku može i ne mora biti. Pa to je rizik o kojem govorim. Ako se pojavi ili postojeći rizik ugrožava djetetovo zdravlje naravno da ga mičeš. što je tu nelogično?
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 24 sij 2009, 21:03

adaj molim te Soma, kod koliko si Ti to DAn doktora bila pa su Ti govorili da trebas djecu staviti na dijetu??? Prvo se naprave pretrage pa se onda ide na ljecenje ili?? Koliko se sjecam Tvoje djevojcice niti nemaju gotovo neke alergije... i mislim da im je mlijeko veci problem nego gluten. Moj je imao paletu intolerancija, alergija i metala i gljiva i zar je na sve to trebalo poklopiti usi i zivjeti kao da se nista nije saznalo ili ne zeljeti nesto promjeniti? Kakv bi pedagoski ili psiholoski rad doveo njegov metabolizam u red?

Tko je rekao da Autizma nastaje zbog nepodnosljivosti glutena? radi se o puno dubljem problemu.. u kojem je obuhvaceno vise toga i bilo bi " krasno" da je samo gluten u pitanju...jer bi sve to bilo tada puno jednostavnije. Hmmm Nakon Sc dijete pojavio se dijabetes???? Zar to dijete nije trosilo nikave namirnice u kojima ima fructose? Sta je geusteraci nedostajalo za pravilan rad?? rafinirani secer mozda? ili emulgatori ili umjetne boje??
Bas se pitam kako su ljudi za vrijeme Krista zivjeli bez industriskog secera? .

PS: slucaj zene koja je svoj dijabetes dobila pod kontrolu sa sc dijetom( na njemackom).

http://www.scdiet.de/fragen/diabetes.htm
Anni

PostPostao/la Glori » 24 sij 2009, 21:23

meni još nitko nije odgovorio-zašto nalazi iz pariza kažu gluten i kazein ,a ovi iz amerike - samo kazein?????šta je ispravno?????
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 24 sij 2009, 21:28

tko zna o cemu ovisi? Koji je sada uopce relevantan? Dal igra ulogu duzina putovanja Urina? nama je i u Njemackoj( tada su radili u Leipzigu) i u Parizu bila ista: mlijeko jako visoka intolerancija, gluten visoka. Nalaz krvi ( radjen u njemackoj) nam je pokazao da nam sva ziv. mlijeka ( testirani su i razliciti produkti) stvaraju problema, plus zitarice sa glutenom ( sve koje su testirane su bile pozitivne sa grupom 6)kao i neke bez glutena ( riza nam je bila dosta povisena, heljda lagano povisena)
Anni

PostPostao/la marijanama » 24 sij 2009, 21:35

Glori je napisao/la:meni još nitko nije odgovorio-zašto nalazi iz pariza kažu gluten i kazein ,a ovi iz amerike - samo kazein?????šta je ispravno?????

Draga Glori,

teško je naći pravi odgovor na tvoje pitanje kada ono ovisi o "hiljadu" faktora (načinu uzimanja uzorka, da li je uzorak putem kontaminiran, da li je predugo stajao bez kontrole, koliko je prisutan ljudski faktor u unošenje obične epruete u centrifugu ili tamo neki instrument koji to mjeri,...i tko zna što još). Ja bih kakva jesam tu dilemu riješila tako da bih ponovila pretragu na ta dva elementa.
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 24 sij 2009, 21:44

to su peptidi iz urina..ja bi po tvojoj logici sad u oba ponovo trebala poslat i što ako bi opet bilo različito--ako su to opiati ne bi smjelo biti razlike...

znam da GPL ima primjedbe i na porifine koji se rade u parizu ,a i to smo radili... :conf
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijanama » 24 sij 2009, 22:00

Glori je napisao/la:to su peptidi iz urina..ja bi po tvojoj logici sad u oba ponovo trebala poslat i što ako bi opet bilo različito--ako su to opiati ne bi smjelo biti razlike...

znam da GPL ima primjedbe i na porifine koji se rade u parizu ,a i to smo radili... :conf

Ma znam da ti je muka od svega, ali tu muku trebaš riješiti, a način moraš izabrati sama, ja samo želim svojim prijedlogom pomoći.
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijanama » 24 sij 2009, 23:52

Eto sada sam bila na portalu

http://www.autizam.org/ gdje se mogu postavljati pitanja stručnjacima o autizmu. Možda se i tamo nađu neki odgvori.
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 25 sij 2009, 19:45

tko su Ti strucnjaci? jesu li ljecnici ili defektolozi ili terapeuti?
Anni

PostPostao/la marijanama » 25 sij 2009, 20:11

Anni je napisao/la:tko su Ti strucnjaci? jesu li ljecnici ili defektolozi ili terapeuti?

Ja sam otvorila tu gore navedenu stranicu ali jučer se nije vidjelo tko odgovara na pitanja. Treba pronjušakti po stranici malo detaljnije.
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tam » 25 sij 2009, 22:08

Ono što je sigurno je da nekoj djeci dijeta paše , a nekoj ne.Iako ne znaju uzrok autizmu, znaju da određeni fiksni postotak djece ima probavne poteškoće, drugi imaju epilepsije, a treći nešto drugo (sekundarizmi).
Mi smo se odlučili na nju nakon nalaza i simptoma (vrlo česti proljevi). Nije odmah dobro reagirao, bio je kao u nekoj apstinencijskoj krizi. Nakon izbacivanja nestalo je noćnih strahova i proljeva.
Ne znam je li ima i celijakiju jer se prava dijagnoza postavlja na osnovu biopsije crijevnih resica, a to mu jos ne bi priuštila. Znam samo da je njemu bolje i da su proljevi nestali, crijeva se popravljaju i broj intolerancija pada. Naravno, ako si kroz duži period imao proljeve da ćeš dobiti i Candidu na kraju krajeva.
Dijeta ima smisla ako se pokaze za njom potreba, ne mora se primjenjivati kod onih koji nemaju osjetljivost na kazein i gluten i mislim da nitko na ovom forumu nije tvrdio suprotno.
Ne znam niti sam čula da nedostatak glutena moze izazvati neurološka oštećenja, tim više jer poznajem ljude koji boluju od celijakije i prehrana bez glutena nije im donijela oštećenja, no svakako ću pogledati na Pubmedu ima li nešto o tome.
I još nešto, peptidurije ne pokazuju intoleranciju na kazein ili gluten nego njihovu prisutnost u urinu, a opioidna teorija smatra da se kod djece s ASDom koje imaju i probavna oštećenja, nalaze veće količine peptida kako posljedica nedovoljno probavljenih složenih molekula.
A na kraju krajeva, moja omiljena uzrečica: "Ako si vidio jedno dijete s ASDom, vidio si jedno dijete s ASDom".
Pozdrav svim suborcima i supatnicima...
tam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la marijanama » 25 sij 2009, 22:17

Bravo tam, legendo. uvijek u pravom trenutku i s pravim informacijama. Mogla bi i češće zar ne?
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 25 sij 2009, 22:23

tam djeta se zasniva na opioidnim peptidima ,a ne na intolerancijama-jer da se zasniva na intolerancijama tada ne bi bila doživotna....
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Glori » 25 sij 2009, 22:24

ma u biti ne da mi se više o ovom raspravljat :kiss
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijanama » 26 sij 2009, 10:04

Glori je napisao/la:ma u biti ne da mi se više o ovom raspravljat :kiss

kako to Glori odjednom? barem si ti bila uvijek spremna na "diskusiju"? A pogotovo sada, kada se javila tam koja to dobro "kuži".
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la soma » 27 sij 2009, 01:51

pa kako to sad kazes Tam kuzi (mislis zato sto je ljekar?), a mi ovdje oplecemo u svakoj diskusiji kako zvanicna medicina nema pojma....
(tam, nije nista licno, samo paralela...)
Ili prihvatamo samo one ljekare koji misle kao mi?
soma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijanama » 27 sij 2009, 08:55

soma je napisao/la:pa kako to sad kazes Tam kuzi (mislis zato sto je ljekar?), a mi ovdje oplecemo u svakoj diskusiji kako zvanicna medicina nema pojma....
(tam, nije nista licno, samo paralela...)
Ili prihvatamo samo one ljekare koji misle kao mi?

pa naravno da Tam kuži, uvijek u diskusijama, najčešće sa Glori ali i drugima ponudi argumentirana objašnjenja (bila ona liječnik ili ne, bila ona samo dobro educirana mama....) koja su po meni razumljiva, i bez nekih žestokih napada na kako ti kažeš "zvaničnu medicinu". Nemamo mi šta prihvatati ili ne prihvatati ove ili one liječnike, to je nebitno bitno je da se neke znanstvene činjenice trebaju prihvatiti bilo nama to pravo ili ne.

Uostalom pitanje je bilo postvaljeno Glori a ne tebi, kako se Glori nije javila očito neće i to je njezino pravo da odluči hoće ili neće odgovoriti na neka pitanja i po meni tu slijedi točka.
marijanama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.