Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
02 vel 2010, 22:31
Meni je milina vas čitati o vašim psima, mi nismo terapiski ali ta interakcija sa mojim klincom i sa drugom djecom mi je super.Što se tiče klope moram reći tj potpisujem ono da su prave male pere ždere i tu se stvarno mora vodit računa.Moj Ike je doslovno mogu reći moj pas i što je stariji, mi se zezamo da je najstariji u kući i da ga mi moramo slušati, navršit će punih sedam.Neko je rekao da su prave maze što su stariji u tome se stvarno slažem jer moj zna biti toliko dosadan stim maženjem da ga nekad moraš doslovno otjerat.Neznam kako vaši psi ali meni se čini tj nečinimi se nego sam se masu puta uvjerila da moj pas moj naj frend sve kuži što mu kažemo, npr idi papat, daj pusu kad hoću da se igramo skrivača kažem mu da se sakrije ili kada pričamo a ime mu nespominjemo točno zna da je o njemu riječ.Ma zamene su retriveri i labradori općenito jako inteligentne životinje, koje se daju masu stvari naučit.Mene da se pita ja bi uvijek izabrala samo tu pasminu,volim i ostale jer općenito volim životinje i posebno pse ali labradori i retriveri su posebna stvorenja.
07 svi 2010, 18:00
Juhu

di su naši peseki?
Prije par dana gledali smo prekrasnu emisiju o djevojčici iz Belgije koja ima terapijskog psa, prekrasna emisija, dečki su sa uživanjem pogledali kako ona radi sa svojim pesekom. Šteta što takvih emisija nema više.
07 svi 2010, 21:04
da, baš mi je drago da tu emisiju tako često repriziraju (ja ju vidjela pred 5 godina kada smo baš dobili Tiju).
Hej, terapijski pesovlasnici, jel se vidimo sutra na cvjetnjaku?
Nama se Tia udebljala a mm to ne želi priznati i sve uzdiše kada joj mora davati manje
08 svi 2010, 09:49
Ja nažalost nisam gledala tu emisiju ful mi je žao.Nadice pazi peseka jer i mi smo se udebljali i moramo na djetu

Veterinar mi je radi kukića tj u mladosti smo imali kontuziju od divljanja nam je kuk izletio, savjetovao neku specijalnu hranu sa vitaminima upravo za tu namjenu, međutim to zadovoljstvo košta 670 kuna

.Drugo što sam ga pitala zubi, a ovo sve smo pitali pri rutinskoj kontroli radi cjepljenja gdje idemo jedamput godišnje.E zubi i to zadovoljstvo košta 800 kuna mislim naravno čišćenje jer imamo neke naslagice na prednjim zubima e i tu nasta :

, a kad me je vidio zbunjenu onako ušali kaže da još moram ići u školicu da me uče kako se pasu peru zubi.Mislim halo ima sedam godina i uz hrpu drugih problema još mi samo fali prati i njemu zube svaki dan.Nakraju sam samo pitala imali kod njih nešto što košta do sto kuna i odgovor je naravno bio neee, čak i istiskivanje analne žljezde kad se upali košta upravo 100 kuna.
Faith kako tvoj Aron, koliko godina on ima i kako vi rješavate veterinara i sve što ide uz to.Kako se kod vas kreću cjene za veterinara.I da voditeli vi vaše peseke na šišanje.Mi to radimo dva puta godišnje i sad dugo nismo i zarastao je ko prasac.Ma ja sam zbunjoza vaši su labradori ali bez obzira jedno dobro trimanje i kupanje bi i njima dobro došlo.Uf što sam se raspisala idem u miru dok još mogu popit kavu,jer moj malac još spava.A što mogu kad je noćna ptica
08 svi 2010, 18:02
šišanje? Kaj je to moguće? Nama je to noćna mora - dlake, brrr. Kada se naljutim na nju, velim joj da ću je na golo ošišati
Danas je i opet šarmirala na cvjetnjaku.
Crni humer: veli mio jedna prolaznica "Kako je sladak",
ja rekoh "Ona je žensko"

"A ja mislial da je on dečko"
i tada shvatih da ona govori o Denisu
Pa joj velim kako se ljudi uglavnom dive našem psu, a ne djetetu
08 svi 2010, 20:16
Nadice
08 svi 2010, 20:26
Nadice

!
Juhu-juhu, ma jednom sam odvela Arona na šišanje jer se kao zlatni retriveri šišaju

, e naš se više neće šišati

jer je izgledao grozno, sav mi je bio čudan i bez veze. Ljepši mi je ovako dugodlakavi

, on je baš tip kicoša i voli se šepiriti kad ga fino počešljamo i onda mi je baš prava faca

.
A sad Aron ima i macu pa su obadvoje dlakavci i baš su mi super kompe, Blondi sve ponavlja za njim i zovemo ju mali pas.
08 svi 2010, 21:29
joj Nadice ful si me nasmijala.To Aron i maca kao kompe su mi super.Moj Ike djeli mace koje voli i koje naganja.One koje voli e snjima se igra a one koje nevoli jurca za njima ko lud.Jednom sam mu i mačku skidala sa tjela.Užasan prizor.A što se tiče šišanja mi smo prošlo ljeto ga ošišali na nulu, samo je imao dlaku oko vrata, ful je bio smješan.Susjedi su ga zvali Pluton ko onaj pas iz crtića.Sve mi je bilo super dok ga nije vido vet i nije se čudom mogao načudit na što liči.Meni je bio fora ali ipak njih dlaka štiti od vrućine.Nego sad sam u veterinarskoj apoteci vidjela neki električni trimer košta nekih 195 kuna i kažu da ljudi ful kupuju i da su jako zadovoljni.Izvlače podlaku jako dobro.Moram tu spravicu isprobat.Meni osobno nesmetaju dlake ali se jako bojim alergotesta na kojeg furam malca jer ako bude alergičan na dlake, ma neželim mislit o tome prije bih rekla da je alergičan na sve živo, prašina i sl.
08 svi 2010, 23:07
hahahaa Nadice, to je svojstveno plavušama...baš si me nasmijala
mi isto uz psa imamo i mačka ...ali naš pas se ponaša isto kao i mačak...samo što ne mjauče...ali sve druge mačke naganja samo tako...
09 svi 2010, 22:01
evo je od subote
09 svi 2010, 22:09
ajde pomozi kad da ja tu stavim sliku....
09 svi 2010, 22:12
hmm, ja slike uplodam na Pisaca web album, tamo odaberem koju sliku želim i u kojoj veličini (imaš to s desne strane) i tu kliknem na IMG i ubacim link na tu sliku.
Kako je to meni plavuši komplicirano, zato imam i malo slika koje pokazujem
09 svi 2010, 22:18
http://picasaweb.google.hr/lh/photo/qwz ... directlink
Zadnja izmjena:
Plava; 10 svi 2010, 07:14; ukupno mijenjano 1 put/a.
09 svi 2010, 22:26
http://picasaweb.google.hr/lh/photo/zs7 ... directlink
Zadnja izmjena:
Plava; 10 svi 2010, 07:13; ukupno mijenjano 2 put/a.
09 svi 2010, 22:31
ne vidim prvu, a treću se izeditiraj jer nešto ne štima. I ja si uvijek stavim Preview kada radim sa slikama, čisto da provjerim prije Submit-a
A na onoj 2. je slatka i pametna
10 svi 2010, 06:37
Nadice, predivne su slikice, ljubav frca na sve strane
Plava, odlične su slikice, samo si skini ove sa facebooka jer svi mogu vidjeti tvoje ime.
Domi ima predivnog peseka

.
10 svi 2010, 08:15
veterinarskoj apoteci vidjela neki električni trimer košta nekih 195 kuna i kažu da ljudi ful kupuju i da su jako zadovoljni.Izvlače podlaku jako dobro.Moram tu spravicu isprobat.Meni osobno nesmetaju dlake ali se jako bojim alergotesta na kojeg furam malca jer ako bude alergičan na dlake, ma neželim mislit
Ne bih ja trimala ni laba ni retrivera, uzmi si furminator (ili mambonator - to mu je kao neka kopija - isto je jako dobar), odlično izvlači mrtvu dlaku.
13 svi 2010, 00:04
Nadice, slike su prekrasne. Cista ljubav! Da, i nama se dogadja da ljudi vise paznje posvete Spoku nego marti, ali gazdarica to sad rjesava tako da ljubazno upozori na cinjenicu da he to njen pas, a da on jako voli kad se njegovom gopsodaru posveti puna paznja. Imali smo slucaj djevojcice iz razreda koja nas je zgazola dok se nije pozvala kod nas doma. Zaglumila je veliku martinu prijateljicu sve dok nije bila digurna da ce je marta pozivati svaki vikend. Onda bi uletila s punim planom o dresuri svih kucnih ljubimaca. U skoli je toliko jasila marti za vratom da joj je branila igrati se s drugom djecom. Idila je trajala sve dok je marta jedan dan nije posjela i rekla joj da su se njene zivotinje umorile i da bi htjele malo predaha, a da zelju da se marta druzi samo s njom, objesi macku o rep (kad ga dobije). Ja svo vrijeme mislila da marta nista to ne vidi i pustila bas da vidim kad ce marta zatraziti pomoc, a gospodjica sve lijepo sama rijesila.
28 pro 2010, 00:58
Cure, vi koje imate više iskustva- imam pitanje- kak to ide s tim terapijskim pesekima? Ko ih dresira, di, koliko dugo i jel moraju oni onda živjeti u kući (nadam se da nete popadale od smijeha na ovo pitanje

)
Mi smo naime udomili zlatnog retrivera starog ravno godinu i pol. Prekrasan, zaigran, lud, a bome i rastura stvari po dvorištu. Pa sad ne znam, on je već prestar za neku dresuru ili??? Inače nemam pojma o psima i iskreno nisam ljubitelj, ali Tiki nam se uvukao pod kožu od prvog dana i rekla sam da ga ne vraćam vlasniku, kud puklo da puklo. Srećom i vlasniku je bilo drago.
Ajd, pomažite savjetima pliiiiz!
28 pro 2010, 02:01
ja znam to da ih dresiraju u centru Silver..i da moraju neko vrijeme biti na socijalizaciji u nekoj obitelji i da zive u kuci,ne u dvoristu..a u kojoj dobi,pa to ne znam,al nekak mi se cini da je tvoj prestar..
28 pro 2010, 09:59
na tvom mjestu bih kontaktirala Centar Silver da ti dadnu savjete jer oni ti to najbolje znaju (a i žele pomoći)
28 pro 2010, 12:14
Ok, hvala, budem se raspitala kod njih. A kaj vam točno ti psi rade? Koje komande slušaju npr?
Edit: Povlačim pitanje, našla sam na njihovim stranicama sve kaj me zanima!
02 ožu 2011, 20:59
danas sam kontaktirala Silver..napokon smo se odlucili za psa

i cijeli dan sam zbog toga tako uzbudena kao da cu dobiti drugo dijete
ugl sad je malo drugaciji postupak nego prije..tako sam skuzila..treba odnijeti svu noviju dokumentaciju-to mi je razumljivo..ali sad treba i traziti zahtjev od CZSS da daju rjesenje za inicijalnu procjenuu centru silver i rjesenje za procjenu u domu korisnika..
danas sam razgovarala sa jednom mamom cije dijete ima psa..zapravo stalno razgovaram s ljudima cim vidim da imaju psa jer cijelo vrijeme razmisljam o tome..i saznala sam puno korisnih informacija..a ono sto sam se sjetila mozda bi tu mogla pitati..da li linjanje ovisi o boji dlake?cula sam da se crni psi manje linjaju

oprostite ali ja nisam dobar znalac tih pasmina i ne znam koji je retriever a koji labrador iako sam guglala..labrador je svijetli?a retriever tamni duge dlake,hm?ja bi radije psa kratke dlake i to svijetle..crni me tak nekak odbija..zapravo crna boja u zivotu me odbija u svemu..mozda zvuci smijesno, a kaj sad..naravno da ne bi odbila crnog psa da ga nadu da bas pase adrianovim potrebama..ali radije bi svijetlog..
da li znate da li se jos uvijek moze naci sponzor za hranu?odnosno da li ga udruga trazi ili?
02 ožu 2011, 21:31
1. drago mi je da ste se odlučili, njemu će to biti prekorisno
2. procedura je drugačija (kompliciranija) jer je silver u vlasništvu grada i oni traže te procjene i điđe, ali riješit ćete to brzo
3. labrador retriever je kratke dlake u raznim bojama bijela, žućkasta, crna, smeđa, golden retriever je nešto laganiji, duge dlake najćešče žućkast, ima ih i smeđih i riđih, a flat retrieveri su i crni
4. linjaju se svi jednako bez obzira na boju dlake i linjaju se puno (ko i svi psi)
5. preporučam svjetlog labradora - druga djeca se manje plaše svjetlog psa (čista psihologija) i više će se motat oko vas što je super za socijalizaciju
6. sponzora za bilo što ćeš sada naći jako teško, udruga ti ne može nać sponzora, ev. ti veterinar može izać u susret jeftinijim ili besplatnim uslugama, ali to moraš sama pitati
p.s.
i da, dobit ćeš još jedno dijete
02 ožu 2011, 21:39
i da te utješim, pravi labrodori (kao naša Tia i njene sestre

) se jako, jako linjaju.
Udruga sad ima neke mješance labradora koji imaju sasvim drugačiju dlaku i puno manje se linajju (npr Megi od Mislava iz naše udruge).
Labradori imaju kraću ali tvrđu dlaku koja se upikne u namještaj; retirveri imaju dugačku, mekšu dlaku.
I jako mi je drago da si se odlučila
Imaš na fejsu 2 snimke s njihovog gostovanja u Kućnim ljubimcima
02 ožu 2011, 22:09
drago mi je cuti da imaju te mjesance sto se manje linjaju
pa o megi sam i pricala i cula da se manje linja..a buduci da je crna, mama je rekla da se izgleda crni psi manje linjaju..a to je izgleda zbog ovog sto ti velis..
i ne kuzim di na fejsu,kaj?

na njihovom profilu?
ako je to netko nedavno prolazio...da li moram cekati ta rjesenja od CZSS pa sve skupa slati Silveru ili mogu predati ovo sto imam a kasnije donijeti rjesenje?ili je dovoljno da ja samo predam zahtjev pa CZSS dostavi Silveru?stvarno pitam bedastoce,kad su oni ikad ikome dostavili nes
02 ožu 2011, 22:29
slike su prekrasne

stvarno se vidi koliko uziva...jako mi je drago vidjeti ovako nesto..a cula sam i od drugih roditelja kako dijete s autizmom lijepo reagira na psa dok takve emocije skoro da i ne pokazuje prema roditeljima..